DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım

Anasayfa

Forum

Dosyalar

Biyografiler

MP3

Resimler

Video

Oyunlar

Incelemeler

Haberler

Iletisim

DF'Radyo

Sponsor Bağlantılar
Ana Menü
 
Anasayfa
Arama
Haber Arşiv
Avatar Hazırlayıcı
Forum
Resim Galerisi
Rock Müzik Nedir?
Site Haritası
Şikayet Et
Türkçe Video
Yönetici Listesi
Yabancı Video

  Duman Menü

Akor / Tab
Duman Biyografi
Videolar
Duman İncelemeler
Duman Mp3 Çalar
Duman Radyo
Duman Şarkı Sözleri
Duman Video
Duman Tanıtım
Duman Biographie

  İletişim
İletişim
Bağlantılar

Üyeler İçin
Haber Ekle
Link Ekle
Makale Ekle

Download
Download


Rastgele Resim
En Son İnceleme
Duman Sevdim Desem D...
Duman Bu aşk beni yo...
FERİDUN DÜZAĞAÇ
Duman Belki Alışmam ...
Duman Ah Dinle
Duman Senin Gibi Dinle
Duman Belki Alışman ...
Duman Her Şeyi Yak D...
Duman Aman Aman Dinle
Duman Hatun Dinle
En Çok İndirilenler
Kaan Winamp Skin 2381
Duman Avatarları 1897
Batuhan Winamp Skin 1020
Multi MSN 8.0 683
MSN 8.0 568
Windows Media Player 10 547
Metallica-Unforgiven... 503
En Yeni Üyeler
Üye AdıKatılım
yaytar 07-07
07190707asd 04-07
Dumanist422 12-06
ddemett 10-06
DarmaDumanist 18-05
kafkasokan 21-04
Good98 14-04
wombatnecmi 10-04
Emre09 25-03
Sidal 06-03
Günlük Burc



RSS Feeds
Subscribe to our feeds!

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 5
Çevrimiçi Üye Yok

Kayıtlı Üyeler: 17,335
En yeni Üyemiz: yaytar
 Başlığı Görüntüle
DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım | Müzik | Müzik Genel
Yazar Tanışma Bitti -Hayko Cepkin Röportaj
kaan_45
Üye

Mesaj Sayısı: 1067
Nereden: manısa
Katılım Tarihi: 22.10.06
Mesaj Tarihi 05-09-2007 20:04
ayko Cepkin ilk albümü Sakin Olmam Lazımr17;dan sonra ikinci albümü Tanışma Bittir17;yi de çıkardı. Hayko ile bu ikinci röportajımız ve Haykor17;nun ne kadar komik biri olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Aslında hiçbirşeyin gözüktüğü gibi olmadığını, herşeyin bir oyun olduğunu söyleyen Hayko, birdenbire saçlarının siyahlaşıp uzamasını da bu oyunun ve yapaylığın bir parçası olduğunu söylüyor.

Bu sene Rockr17;n Coker17;ta ikinci kez çıkacak olan Hayko, festivale Şebnem Ferah gibi yasak olmasına rağmen iki kere üst üste çıkan sanatçılardanr30;

Bu röportajdan sonra Tanışma tamamen Bitecekr30;

İkinci albümünün isminin r0;Tanışma Bittir1; olmasının sebebi Hayko Cepkinr17;in asıl yüzünü göstermenin zamanının gelmiş olmasından mı?

Zaten biz ilk albümün konserleriyle beraber esas yüzümüzü gösterdik. Ama yüzümüzün gerçekliğini görmek istemeyen bizim gösterdiğimiz yüze karşı yüzünü çeviren insanlara albüm olarak da istersek yapabiliyoruzu gösterdik. Kafalarında soru işaretleri varsa artık bu soru işaretleri bitmiştir.

Hayko Cepkinr17;le ilgili kafalardaki soru işaretleri neydi?
Albümün duruşunun yumuşak soundlu olması ondan sonra konserlerimizde sert bir duruşla insanların karşılaşması gibir30; Peki ikinci albümü yaptığında yine ikinci albümde de aynı yumuşaklıkta mı olacak. Albümlerin duruşu böyle ticari yumuşak bir albüm olarak mı devam edecek yoksa istediklerini gerçekten anlattığı gibi elde edemediği için mi ilk albümü bu şekilde oldu vs gibi soruları yaptığımız bu albümle heralde cevapladık.


İnsanlar müziğini sevsinler sevmesinler Hayko Cepkin ismi saygı uyandırıyor bunu nasıl başardın?
Bu piyasada 11 senelik sektörel geçmişim var. Düzenlemeci bilmem neci olarak bu piyasada bir çoğuna göre uzun bile bir dönem geçirdim. Böyle patlayan projeler var ya ben çok yavaş ilerledim aslında. Hayatta süratli bir şekilde iyi bir yere konmamızın sebebi bir emekle gelindi buraya süper bir PRr17;la gelinmedi. Her programa çıkılarak gelinmedi. Konserle gelindi ve çok emek verildi.

11 senelik geçmişten dolayı zaten sektörde bir bilinirliğim var. O sektörün bana bir kere cevabı iyi oldu. Bugüne kadar birlikte çalıştığım ağabeylerim yaptığım şeyi taktir ettiler ordan dolayı sağlam bir altyapı oluştu. Ondan sonra dinleyicilerin kafasındaki soru işaretlerinin bitmesi. Birazcık da konuştuğumuz zaman bir şeyleri anlatıyoruz biz. Boş pek bir muhabbetimiz yok yani hem adam söylenen şeye değerli bir şekilde cevap veriyor aklındakileri istediği gibi konuşuyor. Gerçekten şu anda gençlerin söylemek istediklerine de belki bir yol oluyor. Ondan sonra da müziğinde de hiç idealistliğinden bir şey kaybetmeden ilerlediği için olabilir. Akıllı bir adam dendiği için öyle bir saygı oluşmuştur. Müziği sevmese bile adam bir iki röportajını seyrettim fena konuşmamış müziği sevmeseler de.



Konserlerine gelen kitle bayağı fanatik? Sahnedeyken seyiryici provake ediyor musun?
Sahnede elimizden geldiğince beden dilimizi kullanarak parçaları çalıyoruz, kıyafetin enteresanlığından tutun, o şarkıda kullanılan el hareketleri, mimikler, suratlar gerçekten hani yaşayarak söyleyebilme hikayesir30; Bazen şarkı söylemek vardır bir de teatral şarkı söylemek vardır. Ben kullandığım dilde teatral bir dil kullandığımı hissediyorum. Zaten yapmak istediğim şey bu. O şarkının içindeki içeriği anlatırken gerçekten o adamın o anda r0;her şeyin olmuş bilmece çözdükçe gördüm işkencer1; derken adamın gerçekten bunu söylerken sahnede titremesi onu oynaması adamı aynı zamanda müzikten ziyade görsele de çekiyor. Sadece müzik dinlemiyorlar aynı zamanda görsel bir şey de seyrediyorlar. Zaten benim konserim intromuz var introdan sonra da herkese iyi seyirler (ses kısılır).
Müzik yapıyorum ama herkese iyi seyirler diye konser başlıyor. Biz kademeyi şu an artırıyoruz. Yeni bir ekip çalışması içine girdik. Bayağı kalabalık bir ekip oluşturduk. Turnelerimiz eylül itibariyle başlar. Temmuzr17;da Ağustosr17;ta rock festivallerimiz var rock festivalleri dışında pek konser yapmam çünkü bu sıcakta kimseyi bara sokmam. Öğrencilerin okulları bitmiş, şehirlerine gidiyorlar. Ya da yazlık alanlara gidiyorlar. Biz festivallerle Temmuzr17;u, Ağustosr17;u geçireceğiz. Eylülden itibaren turnemiz başlar geçen sene 2 eylül Rockr17;n Coker17;la beraber böyle bir mihenk taşı gibi bir hikayemiz oldu bizim. Büyük bir kalabalığa seslenebilme aynı zamanda TVr17;de de yayının olması bir anda büyük bir kitleye performansı gösterebilme şansı oldu. Mesela iki sene üst üste Rockr17;n Coke sahnesine çıkan bir Şebnem Ferah bir de ben varım. Normalde iki kere üst üste olması yasak. Yeni ekibimizle beraber yeni ekibimizin içinde sahne, ışık, sahne tasarım, sahne, obje tasarım, sahne kıyafet tasarım, sahne makyaj tasarım gibi kolları olan bir ekip kurduk. Plastik makyajdan tutun sahnedeki bir çok objeye her şeyi kullanabilme şansımız var. İşi daha da teatral bir hale getirmeye uğraşıyoruz.

Sahnede yaptıkların Türkiye için yeni sayılır değil mi?
Türkiye için evet ama dünyaya bakıldığı zaman dünyada zaten uygulanan bir sistem yeni bir hareket değil. Türkiye için yeni biz de dünyada yapılıp da bugüne kadar burada hiç uygulanmamış bir sistemi hayata geçirdik ama kendi özümüze ait biraz da kendi hayallerimizle yepyeni bir şeyler de katmaya çalışıyoruz ki yurt dışındaki malzemenin aynısı şeklinde olmayalım.

Aslında yaptığın kolay bir şey değil ayrı bir mesai gerektiriyor?
Ayrı bir külfet çünkü bunun provaları oluyor. Sahneye çıkıp müzik grubu şeklinde sadece stüdyo provasına girer çalışmanızı prova edersini ama biz yapacağımız hareketleri ve duruşlarımızın da provasını yapıyoruz.

Bütün bu sahne showlarını yapmayıp sadece çıkıp şarkını söyleseydin seyirci üzerinde bu etkiyi yaratır mıydın?
Yaratmazdım. Bundan sonra bu şekilde projeler devam ettiği sürece sahneye çıkıp sadece çalınan bir proje şeklinde olsaydı ilgi çekmezdi zaten standart bir rock grubu olarak yerimizi alırdık. O şekilde ayakta kalmaya çalışırdık. Bundan sonra da zaten seyircinin sahne için beklentileri arttı. Çünkü biz her seferinde elimizden geldiğince yeni bir şeyler yapıyoruz. O yüzden konserlerde sahnesi iyi mekanlarda, ışıkları iyi mekanlarda sahnesi geniş olan her mekana uygun bir hikaye kurguluyoruz. Biz bunu mesela bu sene Rockr17;n Coker17;ta en enteresan bir şekilde yapacağız. Geçen sene de mihenk taşı oldu 2 Eylül bu sene 2 Eylülr17;de daha başka bir şey olacak.



Albümde korku teması ağırlıkta, neden korku? Daha önce bir korku filmi olan Arafr17;ın da müziğini yapmıştın?
Bu, korkularınızın üzerine gidin konseptli bir albüm. Korku teması işlendi diye size bö yapıp korkutmuyor. Hikaye o değil, hikaye maalesef hayatta yaşayacağınız bir sürü şey var. Bu hayatta yaşadığınız şeyler sizi yıldırıp korkutabilir. Geri çekilebilirsiniz ama siz yapmak istediğiniz şeyi eğer gerçekten yapmak istiyor iseniz onun üzerine gitmeniz gerekiyor. Ayakta durmanız gerekiyor, korkularınızın da üzerine gitmeniz gerekiyor. Ancak böyle istediğiniz şeye ulaşabilirsiniz. Yoksa armut piş ağzıma düş değil.

Bütün hikayenin içinde geçen bütün sözler, konsept, fikir, akıllanmak daha iyi düşünmek zorundayız. Albümün sonunda özellikle introsunda yargı başlıyor artık. İnsanın kendi kendini yargılaması gerektiği, hepimiz sorumluluk sahibi olamayacak kadar benciliz, dinleyen herkese kendisini yargılatmaya çalışan biraz daha düşünmemiz gerekiyor bir şeyleri yaşarken gibisinden bir durumu var. Aslında pozitif bir yapısı var albümün. Ayakta dur, akıllı ol, düşün, yapabilirsin başarabilirsin tamam bunalıma girebilirsin başaramadın diye kaybettiklerinin yüzünden bunalımlara girebilirsin, üzülebilirsin, istemediğin bir konumda olabilirsin ama eğer yapmak istediğin şeyde kararlı isen kararını ver ve yap kimse sana engel olamaz bu hayat senin hayatın hikayesi var. Ben de o yoldan geçtim.

Ailem bu piyasaya girmemi çok istemedi kaybedebileceğimi düşünüyorlardı. Ben kaybedebilirim de kazanabilirim de belli olmaz. Ama ben bunu yapmak istiyorum kusura bakmayın kimse beni yolumdan çeviremez diye böyle devam ettim. Başardım başaramayabilirdim de. Ama istediğim şeyi yaptım 11 senedir başarmaya uğraşıyorum bu piyasada. Çok vaktim gitti belki 11 sene önce yapmış olsaydım daha yağız genç enerjisi yerinde bir adam olabilirdim. Ancak belki bu 11 senenin olgunluğu bana bir şeyler kazandırdı. Belki olmayacaktı. 11 sene evvelki düşünce yapımla şimdiki bir değil. O zaman belki daha körü körüne bir şeylere giriyordum. Şimdi daha aklı selim.

Hayko Cepkinr17;in korkuları var mıdır?
Korkuların bir tanesini kartonete koydum zaten kollarımın olmaması, ellerimin olmaması demek bitmiş olmam demek. En büyük korkum orda piyanonun başında boş boş otururum taş gibi.

Hayko Cepkin korkularını yenmek için ne yapıyor?
Ben mesela arabaya bindiğim zaman yaz geldi diye elimi camdan dışarı çıkartmam çünkü ne bileyim hızlı bir yolda gidiyorsanız yandaki araba kontrolünü kaybetse kapıya bir vursa elinde ordaysa arada kalıp gidebilir. Bu hepsini kapsayan bir korku.

Hiçbirşey gözüktüğü gibi değil aslında. Çeşit çeşit insan çeşit çeşit şekilde fikir üretebilir benim hakkımda ama hikayenin aslı görsele dayalı. Ama kendi içerisinde yapaylığı olan bir malzeme olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Çünkü saçım sarıydı pat diye siyah uzun saçlı bir adama dönüştüm. Bu zırt diye uzayacak bir şey değil. Ne bu, yapay bir kaynak var. Bir anda değiştim ama benim değilki bu, ben şu an buna büründüm belki sonra başka bir şeye dönüşeceğim. Kendi içerisinde bir oyun bu bir oyun oynuyoruz ve onu size sunuyoruz. Bunu bu kadar ciddiye almanız gerekmiyor. Çıngarlar çıkıyor ya ben bir müzik yapıyorum bunu da teatral bir hale çevirmeye çalışıyorum bu benim ürettiğim benim kafamdan çıkmış bir malzeme bunu sana sundum. Dinleyip dinlememek senin seçimin. Bu bir oyun çünkü. Ben bir oyun oynuyorum.



Albümün kartonetindeki r0;Teşükkürlerr1; bölümü bayağı bir kinayeli olmuş. Müzik piyasası ve boş konuşup hakk iddia edenler teşekkürden üzerlerine düşeni almışlar. Onlar, senin bu teşekkürünü neye borçlular?
Birincisi bugüne kadar aslında bu tarz bir müziğe kimsenin ön ayak olmaması sadece underground denen altyapı hikayesinde tutulmaya çalışılması. Halka ne verirsen onu alırlar mantalitesinin güdülmesi. Bu müziğe şimdi şans verirsek halk şimdi bunu duyarsa satın almaz ticari olarak zarar diye görülmesi. Bugüne kadar geriye itilmemiz. Benim artık r0;aaa yeter be bu ne her gün aynı şeyleri dinliyorumdanr1; sıkılmam ve yaptığım şeyi ben artık bunu ortaya çıkarıyorum ne olursa olsun deyip kendi bildiğim yoldan ilerlemem ve insanların bana o yola başladığım zaman yapma kaybedersin demesi. Gibi bir sürü hikaye. Ben bir sürü adama bir sürü cevabı böylece vermiş oldum. Kaybetmedim.

Bana dendi ki sen popülist bir piyasa kültürüne sahip zekada bir adam olmadığın için bu malzemeyi hayatta tutamayacaksın. Çünkü paparazzi programına çıkmıyorsun bu insanların genel olarak en çok seyrettiği reyting alan programların hiçbirine çıkılmayacağı için maalesef tanınamayacaksın müziğini anlatamayacaksın. Bizim çıkabildiğimiz 5-6 tane program var topu topu müzik programı onlarda da kendini anlatacaksın bir yere varamayacaksın. Böyle karamsar bir tablo vardı.

Ben olmayacağını hiç düşünmedim hep olacağını düşündüm. Çünkü Türkiyer17;de en büyük festivaller rock festivalleri. Hiç pop festivali yapıldığını gördünüz mü. Yok öyle bir şey. Bundan 5 sene önce festival yapıldığı zaman o festival gene doldu. Genel olarak Rock ve alternatif müzik dinleyicisi, elektronik müzik dinleyicisi oraya gidiyordu. Demek ki aslında böyle bir potansiyel var. Niye bu potansiyeli geri itiyorsunuz. Niye o potansiyel devamlı yabancı sözlü rock parçaları dinlemek zorunda kalıyor. Niye hiç Türkçesi yapılmıyor bu malzemenin.

Dinar Bandosu röportajı yaparken onlar sormuşlardı Hayko Cepkin mi Marilyn Manson mı?
Onlar Hayko tabi ki dediler

Sen bu tip karşılaştırmaları nasıl değerlendiriyorsun?
İkimiz de makyaj yapıyoruz, ikimiz de brütal yapıp tükürüyoruz. Brütal yapanlar tükürür çünkü brütal gırtlağı kurutur ve kuru tükürüğü tükürmek zorundasınızdır yutamazsınız. Bu bütün brütal müzik yapanların hepsinde vardır.
Bunun sebebi şudur 15-20 yıllık geçmişimize baktığımız zaman Türkiyer17;de daha böyle rock müzik kültürü nerdeyse yok civarlarında. Sadece barda çalınan cover sisteminde yürüyordu. Türkiyer17;de yaşayan Türk gençleri olarak yabancı rock müzik kültürünü alıyordukr30;Neler dinleyerek büyüdük: Manowarlar, Iron Maidenlar, Metallicalar, Mega Deathlerr30; bunları dinleyerek büyüdük. Türkçe sözlü rock müzik dinleyerek büyümedik öyle bir şey yok çünkü. Neler var geçmişimizde Anadolu folk kültüründe rock müziğe yakın Moğollar, Cem Karacalar, Erkin Koraylar vs. Ama bunlar günümüz rock müziğini yansıtan rock müzikler değil. Daha çok yerli yapıda. Bunun dışında ne türedi ortaya Anadolu Rock diye bir şey türedi. Bu Anadolu Rock türü bizim rock müzik geçmişimize bakıldığında bizi tatmin edebilecek bir rock müzik kültürü değil. Aslında popülüst kültüre dayalı vokal melodisinin sololarının atıldığı vs çabuk kapılabilecek bir müzik türüydü. Şimdi yavaş yavaş Türkçe sözlü rock müzikler ortaya çıkmaya başladı. Neler çıktı: Kurban diye bir grup ortaya çıktı. Duman çıktı, Mor ve Ötesi yıllardır cırmalıyordu en sonunda yakalama şansını elde etti. Bunlar nasıl bir süreçten geçtiler. Kurban, Metallica konserinin ön grubu olarak çıktığı zaman önce yuhalandı. Duman çıktığı zaman bu ne biçim vokal bu ne biçim müzik diye itelendi yok İngiliz müziği yapıyor vs. Kültürünün 20 yıllık geçmişi yabancı müziğe dayalı olduğu için kıstas olarak onu görüyorsun yerlisi çıktığı zaman direk ona benzetmeye çalışıyorsun. Yapacağın şey bu çünkü ana materyel orada. Bizim farkımız Kurban, Duman devam ettikçe hırsları itibariyle yapmak istediği şey bu olduğu için devam ettikçe kitleler onları takip etmeye başladılar. Zamanında onları yerenler Duman nereye gitse arkasından gidiyor. Kurban dağıldığı zaman niye dağıldınız haydi birleşin diye internette millet birbirini yiyor. Mor ve Ötesi bir konser verdiği zaman hınca hınç doluyor durumu oluşmaya başladı. Şimdi çünkü bizim müziğimiz gerçekten elini masaya vurabilecek kadar ortaya çıkmaya başladı. Çünkü hem rock kültürünü kullanıyor müziğin içerisinde hem de Türkiyeli bir şey yapıyor. Türk makamı, türkü soundu, bir arabesk hikayesi, Türkiyer17;ye ait bir hikaye kullanılmaya başlandı. Doğru bir rock müzik ortaya çıkmaya başladı. Tamamen yabancıdan alıntı bir şey değil





ALINTIDIR


[img]http://img182.imageshack.us/img182/5227/johnyerdezp8ye4.jpg[/img]
duman_kaan_1905@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Tanışma Bitti -Hayko Cepkin Röportaj
jasminnn
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 1257
Nereden: adana
Katılım Tarihi: 07.04.07
Mesaj Tarihi 06-09-2007 13:10
ay ben okumamıstım cok iyi oldu cok saol paylaşım için


Hayat bize Oyun Oynuyor Olabilir mi?
-------------DUMANFOREVER------------
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Tanışma Bitti -Hayko Cepkin Röportaj
major
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 9
Nereden: istanbul
Katılım Tarihi: 02.12.06
Mesaj Tarihi 09-09-2007 17:44
koçum benim..


karıştım bi kere sen atlarsan bende atlarım !
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Tanışma Bitti -Hayko Cepkin Röportaj
kaan_tunc
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 171
Nereden: ankara
Katılım Tarihi: 13.11.07
Mesaj Tarihi 22-11-2007 19:11
hayko dumandan sonra


KAAN_TUNÇ

[img]http://img478.imageshack.us/img478/7950/avril9izni1yf9yi5au9.gif[/img]
Özel Mesaj Gönder
Atlanilacak Forum:
Duman Forever Araçlar

| |

Anket
Sitenin arka plan resmi değişsin mi yoksa kalsın mı?

Evet değişsin.

Hayır değişmesin.

Ankete katılabilmek için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Giriş
Kullanıcı Adı

Şifre



Henüz ÜYE Olmadınız mı?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Şifremi Unuttum?
Şifrenizi öğrenebilmek için Buraya Tıklayın.
Kısa Mesajlar
Mesajınızı gönderebilmeniz için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.

DuMaN_EmiR
09/01/2019 09:20
tekrar selam. ulaşsın eskiler instagram/m.emir.et smiley

recover
12/10/2018 18:46
emirsmiley

Slipknot_9
07/07/2018 23:26
Slipknot forever ne oldu ya ^^

DuMaN_EmiR
29/05/2018 06:50
Herkese selam. smiley

manyaqiz
22/05/2018 22:58
ah burayı nasıl özledim smiley

Kısa Mesajlar Arşivi
Forum Başlıkları
En Yeni Başlıklar
Ben Kimim?
Site İstek ve Revize...
Şu anda ne dinliyors...
grup içinde ayrım ya...
Amatör gruplar sahne...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Ben Kimim? [1012]
3 Harf 1 Cümle [1007]
en sevdiğiniz şar... [1002]
Şu anda ne dinliy... [808]
Kaan Tangöze [654]
Destekleyenler
No buttons defined.
Doğum Günü
baybik
black_metallica
BuHHaR
candy
CroW_LiNe
cx_1
dumanyak_55
esen meltem
esen meltem kaplan
imam
melankolik-21
memocan
moi
omen
qLac1a
Rockparty_osy
serhat_erzen
son_thayfam
SRHT
ss_gokce
the answer
_burcuk_
Copyright © 2006 - 2009 DumanForever.com
Valid CSS! Page Strength SEO Tool - SEOmoz.org