DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım

Anasayfa

Forum

Dosyalar

Biyografiler

MP3

Resimler

Video

Oyunlar

Incelemeler

Haberler

Iletisim

DF'Radyo

Sponsor Bağlantılar
Ana Menü
 
Anasayfa
Arama
Haber Arşiv
Avatar Hazırlayıcı
Forum
Resim Galerisi
Rock Müzik Nedir?
Site Haritası
Şikayet Et
Türkçe Video
Yönetici Listesi
Yabancı Video

  Duman Menü

Akor / Tab
Duman Biyografi
Videolar
Duman İncelemeler
Duman Mp3 Çalar
Duman Radyo
Duman Şarkı Sözleri
Duman Video
Duman Tanıtım
Duman Biographie

  İletişim
İletişim
Bağlantılar

Üyeler İçin
Haber Ekle
Link Ekle
Makale Ekle

Download
Download


Rastgele Resim
En Son İnceleme
Duman Sevdim Desem D...
Duman Bu aşk beni yo...
FERİDUN DÜZAĞAÇ
Duman Belki Alışmam ...
Duman Ah Dinle
Duman Senin Gibi Dinle
Duman Belki Alışman ...
Duman Her Şeyi Yak D...
Duman Aman Aman Dinle
Duman Hatun Dinle
En Çok İndirilenler
Kaan Winamp Skin 2381
Duman Avatarları 1897
Batuhan Winamp Skin 1020
Multi MSN 8.0 683
MSN 8.0 568
Windows Media Player 10 547
Metallica-Unforgiven... 503
En Yeni Üyeler
Üye AdıKatılım
yaytar 07-07
07190707asd 04-07
Dumanist422 12-06
ddemett 10-06
DarmaDumanist 18-05
kafkasokan 21-04
Good98 14-04
wombatnecmi 10-04
Emre09 25-03
Sidal 06-03
Günlük Burc



RSS Feeds
Subscribe to our feeds!

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 14
Çevrimiçi Üye Yok

Kayıtlı Üyeler: 17,335
En yeni Üyemiz: yaytar
 Başlığı Görüntüle
DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım | Müzik | Türkçe Rock
Yazar Kramp
diken
Üye

Mesaj Sayısı: 106
Katılım Tarihi: 31.03.08
Mesaj Tarihi 31-03-2008 17:38
Grup 1984 yılının Şubat ayında,İstanbul-Bakırköy'lü üç arkadaş Nezih ONUR, Doğan SAKİN ve İdris TÜBCİL tarafından kuruldu. Bu üçlü Büyük Çekmece'de kışın çalışmayan bir diskotekte kampa girerek ilk parçalarını oluşturmaya başladılar.

Grup 1986 yılında Onlarla isimli demosunu kendi imkanlarıyla yeraltı piyasasına sundu. Bu demoda, daha sonra 'Lan N' Oldu albümünde yer alacak olan Kimse Yokken, İstanbul Sokakları albümündeki Onlarla ve Kanatlarım Olsa'nın ilk versiyonlarının yanı sıra enstrümantal bir parça olan Triptik, Elimdeydi Yine, Bu Rüya Mı Gerçek Mi ve, okulda geçen bir aşkı anlattığından ötürü zamanın TRT Denetim Kurulu tarafından yayınlanmasına izin verilmeyen, İlk Aşkım isimli parçalar bulunuyordu. Fakat daha sonra yaptıkları İngilizce parça Heart Wants To Rock denetimden zorlanmadan geçti ve hatta TRT'nin bazı programlarında jenerik müziği olarak bile kullanıldı.

1993 yılında ise ilk şirket albümleri Püf Püf'ü Şahin Plak'tan çıkardılar. Bu albüme Erdinç ÜNLÜ de 'Lan N' Oldu parçası, bazı parçalara bazı ilave sözler, vokali ve ıslığı ile katkıda bulundu; Gökalp BAYKAL da kayıtlarda bazı parçalara synthesizer ile eşlik etti. Ancak, şirket albümü kullanılmış kasetlere basınca şirket değiştirmeleri farz oldu, ADA Müzik'e geçip aynı albümü bu kez 'Lan N' Oldu ismiyle yeniden çıkardılar (1996), aynı isimli parçaya bir de video klip çektiler. Klibi Ercüment YILMAZ çekti.

Grup elemanları ayrı yarı ve beraber Erkin KORAY ile zaman zaman çalıştılar. Cem KARACA'nın Almanya'dan Türkiye'ye dönmesinden sonra kendisi ile turneye çıktılar. Bu konserlerin bazılarında saksofonist Aziz GÜZELOĞLU ve gitarist Solak Orhan (ÖNAL) da yer aldı. Bu arada, KRONİK gubu ile ve özellikle de grubun gitaristi ve bestecisi Özer SARISAKAL ile yakınlaşmaları oldu, Özer KRAMP'a bir çok konserinde gitarıyla eşlik etti.

Karikatürüstler Aptülkadir ELÇİOĞLU (Aptülika) ve Tuncay BATIBEKİ ile birlikte,1988 yılında, sahneye koydukları KARİKAROCK gösterisi büyük ilgi (ve tepki!) görmüştü.

Türkiye'de "Rock müzik Türkçe olur mu, olmaz mı?" tartışmalarının yapıldığı zamanlarda, onlar Erkin KORAY, Cem KARACA, MOĞOLLAR ve diğerlerinden aldıkları bayrağı ileri götürmüşler, müzik tarzını da Anadolu Pop'tan Hard Rock'a zıplatarak, Türkçe söylemek konusunu çoktan çözmüşlerdi.

İkinci albümleri İstanbul Sokakları'nı 1998 yılında yine ADA Müzik'ten çıkartan KRAMP albümde ilk olarak Erkin KORAY'ın söylediği, sözleri ve müziği Nuri KURTCEBE'ye ait olan Tek Başına isimli şarkıyı da seslendirdi ve çok beğeni aldı. Levent PELİT'in bu parçaya çektiği video klipte APTÜLİKA, Tuncay BATIBEKİ ve tv-radyo rock programları yapımcısı Güven Erkin ERKAL da yer aldılar.

Grup şu anda yeni albüm için çalışmalarını sürdürmektedir.

Nezih ONUR (Bas Gitar, Vokal)


1957'de İstanbul'da doğdu. Ankara Fen Lisesi'ni bitirdikten sonra O. D. T. Ü.'de Elektrik Mühendisliği okurken bir taraftan da Dilbilim dersleri aldı. Babasının ölümü ve o yıllardaki öğrenci olayları nedeniyle okulu son sınıfta bırakıp İstanbul'a annesinin yanına döndü ve İ. Ü. Edebiyat Fak. Yabacı Diller Eğitim Bölümü'nde İngilizce okumaya başladı. Bu sıralarda Bakırköy rocker'ları ile tanıştı, sonra da, Doğan ve İdris ile birlikte KRAMP'ı kurdular. KRAMP dışında, Erkin KORAY, gitarist-baterist Kerim ÇAPLI ve çeşitli sanatçılar ile çalıştı, turnelere çıktı. İstanbul-Tünel'de bir pova-kayıt stüdyosu ve dershane işletti, 10 sene kadar tezgahtarlık yaptı. Leonard COHEN'in Beautiful Losers romanını Türkçe'ye çevirdi (Görkemli Kaybedenler r11; önce Stüdyo İmge sonra da Altıkırkbeş Yayınları). Stüdyo İmge dergisinde ve sonra studyoimge.com'da gitar / bas gitar dersleri ve başka müzik yazıları yazdı. Gitar ve Bas gitar eğitimi üzerine yazmış olduğu üç kitabı vardır: 1) Gitar / Bas Gitar Metodu r11; Stüdyo İmge Yay., 2) Ustalardan Gitar Dersleri 1 (Santana, Metallica, Nirvana incelemesi, çeviri-derleme) r11; Stüdyo İmge Yay., 3) Bas Gitar r11; Bemol Müzik Yayınları, Haziran 2005, www.bemolmusic.com.

Nezih yıllardır bas gitar ve gitar dersleri veriyor. Bağlantı için "Bize Ulaşın"daki iletişim formunu kullanabilirsiniz.



Doğan SAKİN (Vokal, solo Gitar)


1960 Mayıs İstanbul doğumlu. Doğduğu gün askeri darbe oldu ve sokağa çıkma yasağından ötürü evde doğmak zorunda kaldı. '80 öncesi sisteminin kaos yıllarında öğrenimini tamamlayamadı ve 1978'de Ataköy Orta Okulu'ndan disiplinsizlik nedeni ile kovuldu. 1980'de askere gitti, iki hafta sonra yine darbe oldu. Biraz fazla darbe gördü! Askerde tanıştığı gitarist Solak Orhan (ÖNAL) ile Sarıkamış Orduevi'nde müzik yaşamına başladı. Askerlik dönüşü çocukluk arkadaşı İdris TÜBCİL ile bir grup kurmaya karar verdiler ve o sıralarda Ankara'daki okulunu bırakarak Îstanbul'a dönmüş olan Nezih ONUR ilke birlikte KRAMP'ın çekirdek kadrosunu oluşturdular. Müzikten önceki mesleği matbaacılıktır, çeşitli matbaalarda ve bir süre Günaydın gazetesi baskı bölümünde çalıştı. Fakat iki işin birlikte yürüyemediğini görüp müzik üzerinde yoğunlaştı. KRAMP dışında, Erkin KORAY ve çeşitli sanatçılar ile de çalışmaları olmuştur. KRAMP konserleri ve albümleri ile dünya atmosferinde var olmaya çalışıyor.



İdris TÜBCİL (Davul)

1960 yılında İstanbulr17;da doğdu. 1976 yılından KRAMP'ın kuruluşuna kadar İstanbul'un çeşitli klüplerinde DJ olarak çalıştı, aynı anda üç plakla canlı miks yapmak gibi yetenekleri vardı. KRAMP aylar süren ilk provalarını onun çalıştığı bir klüpte yapmıştır. 1994 yılında İstanbul-Tünel'de bir davul atölyesi kurdu, genç davulcu adaylarına dersler verdi. KRAMP'ın dağınık olduğu bir dönemde Nezih ONUR, gitarist İzi ELİ ve vokalist Wachtang MAKALATIA ile birlikte NAUTILUS grubunu kurdular. 1996 yılında Alanya'ya yerleşti ve, Edip AKBAYRAM r11; DOSTLAR grubunun da kurucularından olan, Cudi KOYUNCU'nun grubu ZORBEYLER'de uzun süre çalıştı. Şu anda İstanbul'da yaşamaktadır.

Davul dersleri için "Bize Ulaşın"daki iletişim formunu kullanabilirsiniz.



Özer SARISAKAL (Gitar)

1967 Yılında İstanbulr17;da doğdu. Marmara Üniversitesi TEF Elektronik bölümünü terk etti. Ama elektroniği terk etmedi ve o yıllarda gitarının amplifikatör ve efekt pedallarını kendisi imal etti. 1985 yılında KRONİK grubunu kurdu ve bu güne kadar iki stüdyo albümleri yayınlandı.
1992 yılı başlarında Türkiyer17;nin ilk özel radyosu Kent FM 101r17;in kuruluş çalışmalarına katıldı. 4 Haziran 1992r17;de başlayan yayın hayatında DJ'lik, Müzik Yönetmenliği, Prodüksiyon Amirliği ve çeşitli Rock programları yaptı. (Kent FM, Hür FM, NTV Radyo, Radyo Eksen, Star Radyolar).
1993-94 yıllarında bazı rock dergilerinde, okur oylarıyla en iyi gitarist ve Tolga SOYHAN ile birlikte yaptığı program r0;Azı Dişi Kerpetenir1; en iyi rock radyo programı seçildi.
Kendisine 2002 yılında ABDr17;de Albany County Prison ve York County Prisonr17;da hayat doktorası yaptırıldı.
1983 yılından beri gitar çalıyor. Birçok tanıtım filmi ve belgesele müzik yaptı. Müzik, audio yapım ve multimedya tasarımları üzerine prodüksiyonlar yapıyor.
1989 yılında KRAMP ile birlikte çalmaya başladı ve o günden bu güne gruba dönem dönem gitarıyla eşlik ediyor.
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Kramp
meric
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 84
Katılım Tarihi: 11.07.07
Mesaj Tarihi 08-05-2008 01:00
"Gitme" ve "Lan N'oldu" adlı parçalarını tavsiye ediyorum, sağlam grup smiley


Lütfen dilimize sahip çıkalım,Türkçemizi doğru kullanalım...
Özel Mesaj Gönder
Atlanilacak Forum:
Duman Forever Araçlar

| |

Anket
Sitenin arka plan resmi değişsin mi yoksa kalsın mı?

Evet değişsin.

Hayır değişmesin.

Ankete katılabilmek için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Giriş
Kullanıcı Adı

Şifre



Henüz ÜYE Olmadınız mı?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Şifremi Unuttum?
Şifrenizi öğrenebilmek için Buraya Tıklayın.
Kısa Mesajlar
Mesajınızı gönderebilmeniz için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.

DuMaN_EmiR
09/01/2019 09:20
tekrar selam. ulaşsın eskiler instagram/m.emir.et smiley

recover
12/10/2018 18:46
emirsmiley

Slipknot_9
07/07/2018 23:26
Slipknot forever ne oldu ya ^^

DuMaN_EmiR
29/05/2018 06:50
Herkese selam. smiley

manyaqiz
22/05/2018 22:58
ah burayı nasıl özledim smiley

Kısa Mesajlar Arşivi
Forum Başlıkları
En Yeni Başlıklar
Ben Kimim?
Site İstek ve Revize...
Şu anda ne dinliyors...
grup içinde ayrım ya...
Amatör gruplar sahne...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Ben Kimim? [1012]
3 Harf 1 Cümle [1007]
en sevdiğiniz şar... [1002]
Şu anda ne dinliy... [808]
Kaan Tangöze [654]
Destekleyenler
No buttons defined.
Doğum Günü
08kobe
4everduman06
Agir_Abla
ariza1990x
ArkHe
Berkcann
bluespark
BrkK
BuRnBuRn
cakil
chako
DeLiBaL
DENIZHAN
despot
diilan
dumanserdar
erselkadi
ersin963
ferman_hayko_
garnett
irem_kaan_alen_batuhan
ismad_rock
karasis
kmle
kmosozan
luciferr
lunatic_child
munr
nadideee
nymph-peyton
siyah_cadi
sks
TodieForteo
wolkean
yo_team
zamazingo
Copyright © 2006 - 2009 DumanForever.com
Valid CSS! Page Strength SEO Tool - SEOmoz.org