DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım

Anasayfa

Forum

Dosyalar

Biyografiler

MP3

Resimler

Video

Oyunlar

Incelemeler

Haberler

Iletisim

DF'Radyo

Sponsor Bağlantılar
Ana Menü
 
Anasayfa
Arama
Haber Arşiv
Avatar Hazırlayıcı
Forum
Resim Galerisi
Rock Müzik Nedir?
Site Haritası
Şikayet Et
Türkçe Video
Yönetici Listesi
Yabancı Video

  Duman Menü

Akor / Tab
Duman Biyografi
Videolar
Duman İncelemeler
Duman Mp3 Çalar
Duman Radyo
Duman Şarkı Sözleri
Duman Video
Duman Tanıtım
Duman Biographie

  İletişim
İletişim
Bağlantılar

Üyeler İçin
Haber Ekle
Link Ekle
Makale Ekle

Download
Download


Rastgele Resim
En Son İnceleme
Duman Sevdim Desem D...
Duman Bu aşk beni yo...
FERİDUN DÜZAĞAÇ
Duman Belki Alışmam ...
Duman Ah Dinle
Duman Senin Gibi Dinle
Duman Belki Alışman ...
Duman Her Şeyi Yak D...
Duman Aman Aman Dinle
Duman Hatun Dinle
En Çok İndirilenler
Kaan Winamp Skin 2381
Duman Avatarları 1897
Batuhan Winamp Skin 1020
Multi MSN 8.0 683
MSN 8.0 568
Windows Media Player 10 547
Metallica-Unforgiven... 503
En Yeni Üyeler
Üye AdıKatılım
yaytar 07-07
07190707asd 04-07
Dumanist422 12-06
ddemett 10-06
DarmaDumanist 18-05
kafkasokan 21-04
Good98 14-04
wombatnecmi 10-04
Emre09 25-03
Sidal 06-03
Günlük Burc



RSS Feeds
Subscribe to our feeds!

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 19
Çevrimiçi Üye Yok

Kayıtlı Üyeler: 17,335
En yeni Üyemiz: yaytar
 Başlığı Görüntüle
DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım | Müzik | Yabancı Rock
Yazar RE: Opeth
Godfather
Üye

Mesaj Sayısı: 8
Nereden: Muğla
Katılım Tarihi: 30.01.08
Mesaj Tarihi 15-02-2008 20:24
Opeth, 1990 yılında İsveç'de kurulmuş bir Extreme Progressive Metal grubudur.

Asıl türün adı Progressive Death Metal ya da Extreme Progressive Metal olmakla beraber internet çevresinde farklı yakıştırmalar da yapılmıştır. Birçok sanat eleştirmeni Forest Metal'e varan isimler uydurmuşlardır. Fakat şarkılarında akustik gitar ve clean vokal ile jazz, blues, progressive rock etkileri de kullandıkları için extreme progresif metal en yakın türdür. Grubun vokali Mikael Âkerfeldt yaptığı hem brutal hem de clean vokaller ile gerçekten Death Metal camiasında akla gelen önemli isimlerdendir.

İlginç kısım bilindik death metal sözlerinin yanında, Opeth'in şarkı sözleri çok şiirsel bir anlatıma yer verir. Hatta bazı yarışmalardan ödülleri bulunmaktadır.

Grup ismi Wilbur Smith'in Sunbird (Güneşin Kuşu) adlı bir kitaptan çıkmıştır. Bu romanda Opet adında bir ay şehri bulunur. Grup üyeleri bunu Opeth'e çevirirler. Öte yandan İsveççe Opeh diye okunur.

Opeth, 1990 yılında Stokholm'de David Isberg tarafından kuruldu. Isberg'in Mikael Åkerfeldt'i gruba çağırmasıyla beraber, başta bas gitar çalması düşünülen Åkerfeldt, gitarist olarak katıldı. Grup, üye sayısı açısından eksik olduğundan sürekli yeni katılımlar alıyordu fakat çoğu kalıcı olmadı. David Isberg, 1992'de "yaratıcılık anlamında farklılıkları" öne sürerek gruptan ayrılınca, vokallere Mikael Åkerfeldt geçti. Peter Lindgren gitar, Anders Nordin davul görevlerini üstlendi. Johan DeFarfalla geçici olarak bass gitar çalmak için gruba katıldı, fakat kısa süre sonra daimi üye oldu.

Candlelight Records tarafından kontrat önerilen Opeth, teklifi kabul ederek ilk albüm çalışmalarına başladı. 1995 yılında grubun ilk albümü Orchid piyasaya sürüldü. Albümün prodüksiyonu İsveçli ünlü müzisyen Dan Swanö'ya aitti. Grubun Death Metal temelli müziği, jazz ve folk etkileri içeriyor, sürekli ilerici bir yapıda ilerleyen riffler albümü sıradan bir albüm olmaktan öteye taşıyordu.

Grup, ilk albümden hemen sonra 1996 Nisan ve Mayıs aylarında ikinci albümü üzerine çalışmalara başladı. Prodüksiyonu yine Dan Swanö üstlenmişti. 1996 içinde çıkan ikinci albüm Morningrise, beş şarkı içeriyordu ve şarkı süreleri on dakikanın üzerindeydi. Grup, Orchid'de kullandığı Death Metal, Progressive Metal, jazz ve Folk etkilerini şarkılara daha iyi oturtmuştu. Birçok hayrana göre, grubun en iyi eseri olan Morningrise, riff zenginliği açısından metal müzik tarihinde önemli bir albümdür. Ayrıca, Opeth'in en uzun parçası olan Black Rose Immortal bu albümde yer alır. Söz konusu şarkı 20 dakikayı aşkın(20.11) uzunluktadır.

Opeth, Morningrise yayınlandıktan sonra uzun bir turneye çıkmıştır. Turne sonrası Johan DeFarfalla gruptan atılır, Anders Nordin ise Brezilya'ya taşınarak, grupla bağlarını koparır.

1997'de üçüncü albüm My Arms, Your Hearse yayınlanır. Gruba baterist Martin Lopez (Amon Amarth'tan ayrılmıştır.) katılır. Bass gitarist olarak, Lopez'in arkadaşı Martin Mendez katılır. Fakat My Arms, Your Hearse kayıtlarında bass gitarları, Martin Mendez'in eski çalışmaları hemen öğrenememesi nedeniyle, Mikael Åkerfeldt çalmıştır. My Arms, Your Hearse'de grubun şarkı sözleri değişmiştir. Şarkıların uzunlukları daha kısadır ve albüm, daha sert ve karanlık atmosferi ve değişik elementlerin daha seyrek kullanımı nedeniyle Opeth'in en brutal albümü kabul edilir. Özgün bir albüm olan My Arms, Your Hearse, öldükten sonra dünyaya sevgilisini görmek için ruh olarak dönen bir adamın yaşadıklarını anlatmaktadır.

Opeth'in dördüncü albümü Still Life, 1999 yılında yayınlanır. Still Life, My Arms, Your Hearse gibi bir albümdür. Morningrise'taki müzikal yapının daha dengeli bir biçimde şarkılara yedirilmesi ve Åkerfeldt'in temiz vokallerde kendini iyice geliştirmesi, albümü önemli Opeth albümleri arasına sokmuştur. Albüm, köyünden dini görüşler nedeniyle sürülen bir adamın, sevdiği kız Melinda'yı almak için geri dönmesi fakat sonunda iki karakterinde hayatlarının son bulmasını anlatır. Hikayesinin Anti-Hristiyan görüşler içerdiği iddiaları, Mikael Åkerfeldt tarafından kısmen doğrulanmıştır. Albümde yer alan Face Of Melinda adlı şarkı, daha sonra Åkerfeldt'in 2003'te doğan kızına isim kaynağı olmuştur. Fakat şarkının, Melinda Åkerfeldt için yazıldığı görüşü tamamen yanlıştır.

Grup, 2001 yılında, Music For Nations altında Blackwater Park adlı beşinci albümünü yayınlamıştır. Opeth'in kariyerinde dönüm noktası olarak anılan albüm, grubun müziğine tamamen progresif öğeleri yedirmeye başladığı ilk albümdür. Prodüktörlüğünü Porcupine Tree'den Steven Wilson'ın yaptığı albüm, büyük başarı yakalamıştır. Blackwater Park'ı, 2002'de Deliverance, 2003'te ise Damnation izlemiştir. Deliverance, Blackwater Park ve Still Life albümlerini etkileri yansıtırken, Damnation, Åkerfeldt'in çok sevdiği '70ler Progressive Rock gruplarına bir nevi saygı albümü olarak görülmektedir. Katatonia'dan Jonas Renkse'nin fikri üzerine kardeş albümler olarak kısa süre aralarla yayınlanan Deliverance ve Damnation'da grubun başarısını devam ettirdiği albümlerdir. Özellikle Damnation, içerdiği dinlendirici ve yoğun Blues ve Progressive Rock etkili şarkılarıyla Opeth'in sert yüzünü dinleyemeyen dinleyiciler tarafından da beğeniyle karşılanmıştır.

Opeth, 2005 yılında, Music For Nations'un kapanmasıyla Roadrunner Records'a geçmiştir. Damnation turnesinde gruba klavyelerde yardımcı olan Per Wiberg, gruba dahil olmuştur. Ağustos 2005'te çıkan Ghost Reveries grubun Extreme Progressive Metal türünde başarısını devam ettirdiğini göstermiştir. Grubun şarkı sözleri açısından ilk defa okultizm işlediği albümdür.

30 Ekim 2006'da Ghost Reveries'in özel baskısı piyasaya sürülecektir. Şu an gelen bilgilere göre, yeni basım Deep Purple grubunun Soldier Of Fortune şarkısının Opeth yorumunu içerecektir.

Opeth,Türkiye'yi 2003 yılında İstanbul/Rock The Nations festivalinde Kreator ve Dio'nun alt grubu olarak ziyaret etti. 2006 yılında ise 29 Mart'ta İstanbul Yeni Melek Konser Salonu'nda, 30 Mart'ta ise Ankara Saklıkent'te olmak üzere iki konserlik mini bir turne yaparak hayranlarıyla buluşmuştur.

2005 sonları ve 2006 yılı içerisinde yapılan turnelerde, ender rastlanan bir kan hastalığı bulunan baterist Martin Lopez yerine gruba Amerika turnesinde Gene Hoglan, Avrupa ve diğer turnelerde ise Martin Axenrot eşlik etmektedir. Lopez, 12 Mayıs 2006 itibariyle hastalığı nedeniyle gruptan ayrılmıştır. Yerine turnelerde gruba eşlik eden Martin Axenrot geçmiştir.

17 Mayıs 2007 tarihinde, uzun süredir grupla beraber olan gitarist Peter Lindgren gruptan ayrılmış, yerine eski Arch Enemy gitaristi Fredrik Åkesson geçmiştir.

Mikael Åkerfeldt grubun kurucu kadrosundan kalan tek üyesidir.
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Opeth
broke_black_388
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 484
Nereden: Erdek
Katılım Tarihi: 28.04.07
Mesaj Tarihi 15-02-2008 20:26
'bLack rose immortaL ' müthiş bi şarkıı smiley tesekkrLer payLasm içn..


[img]http://img219.imageshack.us/img219/2226/56185323li2.png[/img]
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Opeth
BRoKeN_13
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 757
Nereden: aNKaRa
Katılım Tarihi: 29.10.07
Mesaj Tarihi 15-02-2008 20:35
Harvest..Çok özel bi şarkı bnm için çok rahatlatıcı sabah özellikle dinlemekten haz ettiğim bi şarkı..
Nectar..Artık adını bile duymak istemediim bana çok farklı şeyleri hatırlatan şarkı..smiley

Saol bilgiler için..



*****************************************************************



"..Öyle bir ilaç bulabilmek isterdim ki kurtulabilmek..
Aşka dair bıraktığın korkulardan..
Ama yaram çok derin of..
Bıçakla keser gibi kesip atabilmek bütün her şeyi..
Kesebiliyorsan ruhumu, dene..
Duygularımı,yüreğimi,beni..Off..
..Beni..Off.."



*****************************************************************
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Opeth
reyyan
Üye

Mesaj Sayısı: 32
Nereden: izmir
Katılım Tarihi: 08.04.07
Mesaj Tarihi 30-06-2008 08:39
face of melinda,harvest,black rose immortal,bleak,in my time of need,a fair judgement,when,april ethereal...böyle gider bu
müzikten öle karanlık ve insani duygular seli..hissetmek için mutlaka dinlemek zorundayım..sanırım bütün kış boyunca mont bile giymeyip,opeth ceketiyle gezmemin bir sebebi var..üşüsemde hissedebildim..bir insanın seslere olan aşkını anlatsa anlatsa opeth anlatır..

Mikael'in son zamanlarda çıkan en büyük müzisyen olduğnu düşünüyorum..iddialı bir yorum ama benim için öyle....bence herkes önyargısından sıyrılıp dinlemeli...

not1:kaan_45 ona grup üyelerinin ibrahim tatlıses dinlediğini söylediğimde dinlemeye karar verdismileysmiley
not2:1 kilo kurşunsuz diyenlerden bıktım..smiley


a momentary touch to the depths

ARİNNA&ARES

GETTİNG LOST WİTHİN MYSELF...
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Opeth
burhan_bey
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 90
Nereden: kayıp şehir
Katılım Tarihi: 30.03.08
Mesaj Tarihi 30-06-2008 14:52
To bid you farewell harika bi parça
paylaşım için thanx
aslan_burhan_bey@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Opeth
RocK_4EveR
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 228
Nereden: !Zm!R ;]
Katılım Tarihi: 15.10.07
Mesaj Tarihi 30-06-2008 17:31
şimdi vikipedide okudum aynısı smiley


[img]http://img341.imageshack.us/img341/5181/ampiynyr0.gif[/img]
dark.rock_@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Atlanilacak Forum:
Duman Forever Araçlar

| |

Anket
Sitenin arka plan resmi değişsin mi yoksa kalsın mı?

Evet değişsin.

Hayır değişmesin.

Ankete katılabilmek için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Giriş
Kullanıcı Adı

Şifre



Henüz ÜYE Olmadınız mı?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Şifremi Unuttum?
Şifrenizi öğrenebilmek için Buraya Tıklayın.
Kısa Mesajlar
Mesajınızı gönderebilmeniz için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.

DuMaN_EmiR
09/01/2019 09:20
tekrar selam. ulaşsın eskiler instagram/m.emir.et smiley

recover
12/10/2018 18:46
emirsmiley

Slipknot_9
07/07/2018 23:26
Slipknot forever ne oldu ya ^^

DuMaN_EmiR
29/05/2018 06:50
Herkese selam. smiley

manyaqiz
22/05/2018 22:58
ah burayı nasıl özledim smiley

Kısa Mesajlar Arşivi
Forum Başlıkları
En Yeni Başlıklar
Ben Kimim?
Site İstek ve Revize...
Şu anda ne dinliyors...
grup içinde ayrım ya...
Amatör gruplar sahne...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Ben Kimim? [1012]
3 Harf 1 Cümle [1007]
en sevdiğiniz şar... [1002]
Şu anda ne dinliy... [808]
Kaan Tangöze [654]
Destekleyenler
No buttons defined.
Doğum Günü
-DUMANGA-
Aftyoncu121
ahmt
axiseitan
aysun_duman
berk542
beyonce
blackmagic
buket
caglarars
canglsh
college26
collezione26
CrN--DuMaN--
dark-_-hell
darkthrone
DARKXXXWORLD
demin_ki_ben
DenqeSiz_PunK
die_until_rock
DMNFRVRM
dReameR_deviL
dumaniles
dumansema
duman_4ewer97
EDEBIYATCI
emre ktf
fcsavas
g-gencfidan
gky
hiLL26
jacksparrow
kamus
konki
linkinpark_77
Love the Life
mudvayne
pamukpirensez
qbra-duman
qLory
rocqer_eCe
samataci
sonhayat09
srpdn
TaHa
tracycan
xDumanqoliq
yagiz1104
Copyright © 2006 - 2009 DumanForever.com
Valid CSS! Page Strength SEO Tool - SEOmoz.org