DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım

Anasayfa

Forum

Dosyalar

Biyografiler

MP3

Resimler

Video

Oyunlar

Incelemeler

Haberler

Iletisim

DF'Radyo

Sponsor Bağlantılar
Ana Menü
 
Anasayfa
Arama
Haber Arşiv
Avatar Hazırlayıcı
Forum
Resim Galerisi
Rock Müzik Nedir?
Site Haritası
Şikayet Et
Türkçe Video
Yönetici Listesi
Yabancı Video

  Duman Menü

Akor / Tab
Duman Biyografi
Videolar
Duman İncelemeler
Duman Mp3 Çalar
Duman Radyo
Duman Şarkı Sözleri
Duman Video
Duman Tanıtım
Duman Biographie

  İletişim
İletişim
Bağlantılar

Üyeler İçin
Haber Ekle
Link Ekle
Makale Ekle

Download
Download


Rastgele Resim
En Son İnceleme
Duman Sevdim Desem D...
Duman Bu aşk beni yo...
FERİDUN DÜZAĞAÇ
Duman Belki Alışmam ...
Duman Ah Dinle
Duman Senin Gibi Dinle
Duman Belki Alışman ...
Duman Her Şeyi Yak D...
Duman Aman Aman Dinle
Duman Hatun Dinle
En Çok İndirilenler
Kaan Winamp Skin 2381
Duman Avatarları 1897
Batuhan Winamp Skin 1020
Multi MSN 8.0 683
MSN 8.0 568
Windows Media Player 10 547
Metallica-Unforgiven... 503
En Yeni Üyeler
Üye AdıKatılım
yaytar 07-07
07190707asd 04-07
Dumanist422 12-06
ddemett 10-06
DarmaDumanist 18-05
kafkasokan 21-04
Good98 14-04
wombatnecmi 10-04
Emre09 25-03
Sidal 06-03
Günlük Burc



RSS Feeds
Subscribe to our feeds!

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 17
Çevrimiçi Üye Yok

Kayıtlı Üyeler: 17,335
En yeni Üyemiz: yaytar
 Başlığı Görüntüle
DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım | Müzik | Yabancı Rock
Yazar Saxon
silent_scream
Üye

Mesaj Sayısı: 134
Nereden: ankara
Katılım Tarihi: 11.07.07
Mesaj Tarihi 09-02-2008 15:21
[img]http://img257.imageshack.us/img257/9209/saxonflyer07wt6.jpg[/img]
Güney Yorkshire civarlarında biryerde Graham Oliver ve Steve Dawson tarafından 1976’da kurulan SOB, sonra güçlerini, vokalist Biff Byford ve gitarist Paul Quinn’in bulunduğu başka bir yerel grup olan Coast ile birleştirdi. İki grup nihayetinde kadrolarını; Graham 'Oly' Oliver, Steve 'Dobby' Dawson, Paul 'Blute' Quinn , Pete 'Frank' Gill ve Peter 'Biff' Byford şeklinde oluşturdular. Grubun adı ‘Son Of A Bitch’ti.. İki sene sonra bu isimden vazgeçildi ve grup kendini SAXON olarak adlandırdı. Grup, sıradan rock kulüplerinde çalıyor ve konserlerde The Ian Gillan Band and Heavy Metal Kids’in alt grupluğunu sürdürüyor, diğerlerinin aksine kendi müziklerini yapıyorlardı. Demo kasetleri Tapestry Studios’da, prodüktör John Verity (Eski Argent vokalisti) tarafından kaydedildi..

Ellerinde demolarla birçok firmayı gezdiler fakat o sıralar müzik piyasası bu yeni akım için hazır değildi. Nihayet aylar sonra grup EMI Records’tan Peter Hinton’un dikkatini çekmeyi başardı. Hinton, Barnsley’e gelerek grubun bir kulüpteki canlı performansını izledi. Oldukça etkilenen Hinton, gruba Claude Carrere’ye gitmelerini önerdi. Claude grubun demo kasetlerini dinledikten sonra grupla sözleşme yapmaya karar verdi ve grubun ilk firması Carrere Records oldu.
Saxon albümü tekrar prodüktör John Verity tarafından kaydedildi ve 1979’un Mayıs ayında dünya çapında dağıtımına başlandı.. Albümden çıkarılan ilk single Stallions of the Highwaydi. Şarkı heavy metal listelerine giren ilk Saxon şarkısı olmasına rağmen, Powerhouse listesinde bir numaraya yerleşti. İkinci singlları Militia Guard da ilk single gibi bir numaraya yerleşti ve grup Motorhead’le beraber turneye davet edildi.. Turne Kasım ayında verdikleri Brocknell Sports Centre konseri ile başlayarak, Hammersmith Odeon’un da dahil olduğu konserler serisi 16 Ekim’de sona erdi. Grup turnenin ardından ikinci albümleri olan Wheels Of Steel’i kaydetti.

Wheels Of Steel Mayıs 1980’de piyasaya çıktı. Albüm, Pete Hinton ve Saxon yapımıydı. Albüm İngiltere Top 5 albüm listelerine girdi ve grup “Top Of The Pops”a katılarak Wheels Of Steel ve 747’yi çaldı.

Saxon hemen Strong Arm Of The Law albümünü kaydetti ve albüm aynı senenin Kasım ayında piyasaya çıktı. Bu albümde de Pete Hinton parmağı vardı.

Arka arkaya gelen kayıtlardan sonra grup tekrar yollara düştü.. Geçilen birkaç ay içinde grup dünyanın birçok ülkesini gezdi ve özellikle Motorcycle Man parçasının 5 ay gibi bir süre zirvede kaldığı Japonya’da büyük ilgiyle karşılandılar. Ekim 1981’de grup hayranlarına ve giyim tarzlarına armağan ettiği dördüncü albümü Denim and Leather’ı çıkardı. Albüm 46 günlük bir İngiltere turuyla desteklendi. Tura çıkmadan iki gün önce baterist Pete Gill elini sakatladı ve grubun arkadaşı olan Nigel Glockler yerine dahil oldu. Glockler bütün seti bir buçuk günde öğrendi ve inanılmaz bir şekilde başarılı oldu.

1982 senesinin hedefi Amerika’yı fethetmekti. 38 günde New York’tan Florida’ya, Amerika’nın heryerini dolaşan Saxon fethinin son etabını Los Angeles’ta 4, San Fransisco’da 3 konserle bitirdi.. Tur amacına ulaşmış, Strong Arm Of The Law Amerika’da satışa çıkmıştı.. Saxon’un 1981 sonuna doğru kaydettiği konser albümü Mayıs 1982’de piyasaya çıktı. Albümün adını grubun hayranları belirledi; The Eagle Has Landed. Grup, bu albümle beraber dünyayı katetmeye başladı.. 28 gün süren konserler dizisinde grup; Rainbow’la Dallas’ta konsere çıkıyor, üç gün sonra ise İngiltereye uçarak Castle Donington’s Monsters of Rock Festivali için çalıyor, iki gün sonra tekrar New Yorka uçup konser veriyor, konserin hemen ardından Almanya’ya uçup konser verim tekrar Monsters of Rock Festival’inde çalıyordu.. Grup M.O.R. Festivalinde iki kere çalan ilk grup ünvanını da elinde bulunduruyor..

1982’nin Ekim/Kasım aylarında Saxon Powe And The Glory albümü için Amerika’lı prodüktör Jeff Glixman ile stüdyoya kapandı. Albüm sadece Los Angeles’ta 15.000 kopya sattı ve akabinde albüme 3 adet video çektiler; Power And The Glory, Nightmare ve Suzy Hold On.. Turne kaçınılmazdı ve büyük başarıya ulaştı ki daha sonra Notthingam konserinin videosu yayınlandı.. 1983 senesi Saxon’un Carrere Records’tan ayrıldığı yıl oldu.. Sebep olarak ise grubun albümleri hakkındaki karşılıklı anlaşmazlık gösterildi.. Derken birden EMI Rec. ortaya çıktı ve grubu bünyesine kattı.

1984’te çıkan Crusader albümü, Saxon’un EMI etiketiyle çıkardığı ilk albümdü.. Grup bu sene içerisinde tekrar Amerika’ya gitti fakat bu sefer Motley Crue ile beraberlerdi.. Turne boyunca bazen Motley Crue headliner olarak çıkıyordu, bazen de Saxon.. 1984 sonlarndan başlayarak 1985 boyunca Saxon Crusader albümünün turnesini sürdürdü.. Grup ayrıca Accept’le beraber bir Almanya turnesi de gerçekleştirdi..

Innıcence Is No Excuse, grubun sekizinci albümüydü ve Eylül 1985’te çıktı.. Albüm Hollanda’daki Wisseloord Studio’da kaydedildi. EMI daha sonra iki video klip ile desteklenmiş Saxon Live Innocence adında bir konser videosu yayınladı..

1986 senesi Saxo için sessiz geçti zira bas gitarist Steve Dawson karısıyla yaşadığı problemler nedeniyle gruptan ayrıldı.. Bu duruma Biff’in yorumu ise “Hatun O’nu gerçekten sikip attı” şeklindeydi.. Gruba, tanınmamış bir bas gitarist olan Paul Johnson katıldı.. Grup Rock The Nations albümünün kaydını, Biff’in bas gitarı üstlenmesiyle tamamlamıştı fakat albümde Johnson’un adı geçiyordu. Party ‘till you Puke ve Northern Lady parçalarında ise piyanoyu Elton John çaldı.. Grup 1986 senesi için bir Avrupa turuna çıktı, sene sonunda ise Biff ve diğer elemanlar İsveçli gitarist Yngwie Malmsteen’s Rising Force projesi için Amerika’ya gittiler..

1987 senesinde ise Nigel Glocker, eski Yes grubu üyeleri ve vokalist Max Bacon’dan oluşan GTR grubuna katılarak, Saxon’dan ayrıldı ve yerine baterist Nigel Durham geldi..
Saxon, EMI için son albüm olan Destiny’i her ne kadar EMI istemese de kaydettiler.. Bu arada GTR’ın dağılmasıyla Nigel Glockler’ın gruba dönüş beklentisi arttı.. Paul Johnson bu arada gruptan ayrıldı ve yerine Tim 'Nibbs' Carter katıldı.. Saxon hayranları tarafından çok çabuk benimsendi ve yazdığı şarkılarla, sahne performansıyla grubun sürekli elemanı haline geldi.. Sadece 22 yaşındaydı..
1989’da SAXON yeni canlı albümü Rock And Roll Gypsies’i kaydetti. Saxon, Manowarla beraber headliner olarak Almanya turuna çıktı.. Turneden sonra Saxon yeni albüm için stüdyoya kapandı ve bu süre içerisinde İngilterede yardım konserleri verdi.
1990, Saxon’un onuncu senesiydi ve grup “10 Years Of Denim And Leather” etiketi altında bir İngiltere/Avrupa turuna çıktı.. Aynı başlık altında bir canlı kayıt ve video da kaydettiler.. Yılın geri kalanında ise grup yeni stüdyo albümleri Solid Ball of Rock için çalıştı.. Albüm 1991 Şubat’ında çıktı ve albümden çıkan single, Requiem, ölen tüm Rock yıldızlarına armağan edildi.. Saxon bu arada Virgin ile anlaşma imzaladı ve Amerika’dan Yeni Zellanda’ya kadar her yerde konserler verdi..

Saxon, 1992’de başka bir başarılı albüm, Forever Free’yi kaydetti.. Albüm prodüktörlüğü, Biff ve Herwig Ursin tarafından yapıldı.. Albümdeki, Iron Wheels parçası ise Biff’in babasına adanmıştı..

1994’te Saxon yeni stüdyo albümü üzerinde çalışıyordu. Yeni albüm, Dogs ofWar 1995 başlarında satışa çıktı fakat albüm çıkışının hemen ardından gitarist Graham Oliver gruptan ayrılırken yerine Glockler’in arkadaşı Doug Scarrat katıldı.. Saxon Dogs of War’a bir klip çekti ve klip MTV’nin Headbanger’s Ball programında yayınlandı..
1996 senesinde Saxon son canlı albümü, The Eagle Has Landed Pt II piyasya çıktı ve grup bütün bir sene bu albümün turnesinde kaldı.. Bu sene içerisinde grup Judas Priest’e saygı albümü için You’ve Got Another Thing Comin’ parçasını kaydetti..
97 Mayıs’ında Saxon yeni bir stüdyo albümü çıkardı. Unleash The Beast albümü Kalle Trapp ve Saxon ortak yapımı oldu.. Albüm Dogs Of War ve Wheels Of Steel kadar başarılı bir albümdü ve Absent Friend adında yarı-akustik bir ballad içeriyordu.. Saxon albüm turnesine Mayıs başı gibi başladı ve Hollanda, Almanya, Belçika, İsveç gibi birçok ülkede çaldılar.. Albüm Almanya, İsveç ve İsviçrede En iyi 100’e girdi..

Saxon, 1998’e İngiletere’de iki konserle başladı. Mart ve Nisan aylarında ise tekrar Amerikaya gittiler. Amerika turnesi çok iyiydi zira grup 26 konser verdi.. Unleash The Beast turnesi Hardenberg, Hollanda’da sona erdi..
Nigel’ın sakatlığı Saxon için bateri çalmasına engeldi fakat yeni albüm için şarkı yazmaya devam ediyordu.. Grupla beraber son Avrupa turnesinde çalan Alman baterist Fritz Randow, Nigel’ın yerine gruba dahil oldu.. Aynı sene içinde Saxon Hollanda’daki Arena Open Air Festival’de Motorhead ve Dio’yla çaldı..
Saxon’un muhteşem albümü Metalhead Kasım 1999’da çıktı ve grup yine iki sene sürecek bir tur için yollara düşerken Bloodstock UK Metal Festival’de ilk defa çalıyor ve Ağustos 2001’de kartal Wacken’a geri dönüyordu..
Metalhead’in bu kalabalık takvimi içerisinde nasıl olduysa, eski şarkılarının tekrar yorumlanması tadında kaydettikleri Killing Ground albümünü çıkardılar..


şizofrenik sessizliğimin attıgı sadist çığlıklar mazoşist umutlarımı kırbaçlıyor


Hayat benden aldıklarını neresine sokacak...

[img]http://img81.imageshack.us/img81/1628/daronmalakianun7.jpg[/img]
silent_scream_duman@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Saxon
the bLack
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 73
Nereden: istanbul
Katılım Tarihi: 07.02.08
Mesaj Tarihi 09-02-2008 16:08
bu grup cok ıı
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: En Iyı Gıyınen Erkek !!!
rock--duman
Üye

Mesaj Sayısı: 310
Nereden: IsTanbuL .
Katılım Tarihi: 28.04.07
Mesaj Tarihi 09-02-2008 16:30
Max Dergısının Yptıgı Ankete Gore Tokıo Hotel Grubunun Solıstı Bıll Kaulıtz En Iyı Gıyınen Erkek Secılmıs !

< Iyı Bır Secım >

Iste Kaynak--> http://www.max.de/lifestyle/mode-design/best-dressed-man/109040,1,article,Ergebnis+der+OnlineUmfrage.html


[img]http://classic.kucukresim.com/uploads/duman1425cc.jpg[/img]
dumanalafyok@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Atlanilacak Forum:
Duman Forever Araçlar

| |

Anket
Sitenin arka plan resmi değişsin mi yoksa kalsın mı?

Evet değişsin.

Hayır değişmesin.

Ankete katılabilmek için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Giriş
Kullanıcı Adı

Şifre



Henüz ÜYE Olmadınız mı?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Şifremi Unuttum?
Şifrenizi öğrenebilmek için Buraya Tıklayın.
Kısa Mesajlar
Mesajınızı gönderebilmeniz için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.

DuMaN_EmiR
09/01/2019 09:20
tekrar selam. ulaşsın eskiler instagram/m.emir.et smiley

recover
12/10/2018 18:46
emirsmiley

Slipknot_9
07/07/2018 23:26
Slipknot forever ne oldu ya ^^

DuMaN_EmiR
29/05/2018 06:50
Herkese selam. smiley

manyaqiz
22/05/2018 22:58
ah burayı nasıl özledim smiley

Kısa Mesajlar Arşivi
Forum Başlıkları
En Yeni Başlıklar
Ben Kimim?
Site İstek ve Revize...
Şu anda ne dinliyors...
grup içinde ayrım ya...
Amatör gruplar sahne...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Ben Kimim? [1012]
3 Harf 1 Cümle [1007]
en sevdiğiniz şar... [1002]
Şu anda ne dinliy... [808]
Kaan Tangöze [654]
Destekleyenler
No buttons defined.
Doğum Günü
-DUMANGA-
Aftyoncu121
ahmt
axiseitan
aysun_duman
berk542
beyonce
blackmagic
buket
caglarars
canglsh
college26
collezione26
CrN--DuMaN--
dark-_-hell
darkthrone
DARKXXXWORLD
demin_ki_ben
DenqeSiz_PunK
die_until_rock
DMNFRVRM
dReameR_deviL
dumaniles
dumansema
duman_4ewer97
EDEBIYATCI
emre ktf
fcsavas
g-gencfidan
gky
hiLL26
jacksparrow
kamus
konki
linkinpark_77
Love the Life
mudvayne
pamukpirensez
qbra-duman
qLory
rocqer_eCe
samataci
sonhayat09
srpdn
TaHa
tracycan
xDumanqoliq
yagiz1104
Copyright © 2006 - 2009 DumanForever.com
Valid CSS! Page Strength SEO Tool - SEOmoz.org