DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım

Anasayfa

Forum

Dosyalar

Biyografiler

MP3

Resimler

Video

Oyunlar

Incelemeler

Haberler

Iletisim

DF'Radyo

Sponsor Bağlantılar
Ana Menü
 
Anasayfa
Arama
Haber Arşiv
Avatar Hazırlayıcı
Forum
Resim Galerisi
Rock Müzik Nedir?
Site Haritası
Şikayet Et
Türkçe Video
Yönetici Listesi
Yabancı Video

  Duman Menü

Akor / Tab
Duman Biyografi
Videolar
Duman İncelemeler
Duman Mp3 Çalar
Duman Radyo
Duman Şarkı Sözleri
Duman Video
Duman Tanıtım
Duman Biographie

  İletişim
İletişim
Bağlantılar

Üyeler İçin
Haber Ekle
Link Ekle
Makale Ekle

Download
Download


Rastgele Resim
En Son İnceleme
Duman Sevdim Desem D...
Duman Bu aşk beni yo...
FERİDUN DÜZAĞAÇ
Duman Belki Alışmam ...
Duman Ah Dinle
Duman Senin Gibi Dinle
Duman Belki Alışman ...
Duman Her Şeyi Yak D...
Duman Aman Aman Dinle
Duman Hatun Dinle
En Çok İndirilenler
Kaan Winamp Skin 2381
Duman Avatarları 1897
Batuhan Winamp Skin 1020
Multi MSN 8.0 683
MSN 8.0 568
Windows Media Player 10 547
Metallica-Unforgiven... 503
En Yeni Üyeler
Üye AdıKatılım
yaytar 07-07
07190707asd 04-07
Dumanist422 12-06
ddemett 10-06
DarmaDumanist 18-05
kafkasokan 21-04
Good98 14-04
wombatnecmi 10-04
Emre09 25-03
Sidal 06-03
Günlük Burc



RSS Feeds
Subscribe to our feeds!

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 12
Çevrimiçi Üye Yok

Kayıtlı Üyeler: 17,335
En yeni Üyemiz: yaytar
 Başlığı Görüntüle
DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım | Müzik | Diğer Müzik Dalları
Yazar Grunge
DeepScream
Üye

Mesaj Sayısı: 22
Nereden: Burs@/Mud@ny@
Katılım Tarihi: 22.12.07
Mesaj Tarihi 05-03-2009 20:44
Katıksız b*k anlamına geliyor grunge. Kendisini oluşturan Generation X'ten önceki kuşağın tamamen ters özelliklerini taşıyor. Gerek müzik, gerek yaşayış bakımından. Temiz bakımlı saçlara karşılık yağlı ve bakımsız saçlar, hedefleri olan ve bunlara ulaşmak için çabalayan ün meraklısı insanlar yerine amacını bilmeyen kararsız şan şöhretle dalga geçen underground'dan çıkmamak için inat eden bireyler... İşte bu insanlar '70lerde doğan Generation X'i oluşturdular. Grunge da aynı bu kuşak gibi karamsardı ve otoriteleri umursamıyor ağzına geleni söylüyordu. Müziğini basit olarak tanımlamak gerekirse, punk ve metalin karışımı denilebilir. Bazı gruplar punk'a bazılarıysa metal'e daha yakındı. Ancak hepsinde grunge ruhunu hissetmek mümkündü. Kirli, distortion'lu gitarlar, neredeyse hiç duyulmayan bass grunge'nin genel özellikleri. Bu müziğin doğduğu şehir olan Seattle'de ise Generation X özellikleri belirgin şekilde görülüyordu. İlk grunge grubu sayılan Green River, tek albüm çıkarmasına ve bir başarı yakalayamamasına rağmen Seattle için önemli bir gruptu. 1983te kurulup 3 yıl sonra albüm çıkaran grup, solist Mark Arm'ın underground'da kalma istemesine karşılık basscı Jeff Ament'in kariyer düşkünlüğü sebebiyle ayrıldı. Grunge kelimesini ilk kullanan kişi olarak bilinen Mark Arm, günümüze kadar gelen Mudhoney'i kurdu. Ticari başarıları olmamasına rağmen en önemli gruplardan biri oldu. Jeff Ament ise Green River gitaristi Stone Gossard ve Malfunkshun solisti Andrew Wood ile birlikte Mother Love Bone'yi kurdu. Daha sonralarda Andrew Wood'un aşırı dozdan ölümü üzerine bu ikili Pearl Jam'i kurdu. Bu sıralarda Alice In Chains, Soundgarden, Screaming Trees, Nirvana ve başka birçok grup kuruldu ve Seattle bir anda grunge şehri oldu. Generation X'in özelliklerinin belirgin şekilde görüldüğü şehirde uyuşturucu, alkol, esrar ve seks gibi insanları karamsarlıktan biraz olsun uzaklaştırabilecek şeyler oldukça yaygındı. Müzikte bunlardan biriydi. 90'lı yıllara gelindiğinde grunge'ın artık özellikleri ciddi şekilde belirginleşmişti. 1991'de Nirvana'nın çıkardığı Nevermind ve Kurt Cobain'in pop şarkısı olarak nitelendirdiği Smells Like Teen Spirit, kimsenin beklemediği şekilde büyük bir başarı elde etti. Hatta rekorlara bile imza attılar. Ayrıca bir anda grunge'ın popüler bir müzik olmasını sağladı. Bazı gruplar büyük paralar kazanırken bazıları underground'dan memnundu. Kurt Cobain ise bu akımın öncüsü konumuna gelmişti. Kısa bir dönem listelerde kalan grunge, Kurt Cobain'inde ölümüyle çıkışı gibi hızlı bir inişe geçti ve popüleritesini kaybetti. Bazıları yoluna devam etti, bazılarıysa bıraktı. Ama hiçbiri özelliklerini kaybetmedi. Başta ün meraklısı olan Jeff Ament'in grubu Pearl Jam bile kasıtlı olarak albümlerini sattırmadı ve uzun yıllar klip çekmedi. Sonralarda birçok grubun müziğini etkiledi grunge. Günümüzde listelerde arasak bir şarkı bulamayız belki ama bu grunge'ın öldüğü anlamına gelmez....
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Grunge
_Lonely_
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 75
Katılım Tarihi: 03.02.09
Mesaj Tarihi 05-03-2009 22:02
hmm hic duymamistim bu ismi ama paylasim icin sagol..


..
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Grunge
DeepScream
Üye

Mesaj Sayısı: 22
Nereden: Burs@/Mud@ny@
Katılım Tarihi: 22.12.07
Mesaj Tarihi 05-03-2009 22:30
Dumandada biraz grunge var smiley
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Grunge
DeepScream
Üye

Mesaj Sayısı: 22
Nereden: Burs@/Mud@ny@
Katılım Tarihi: 22.12.07
Mesaj Tarihi 12-03-2009 19:27

Grunge, Seattle'da ortaya çıkan bir alternatif rock müzik türü ve hayat tarzıdır. Sözlük anlamı "kirli, dağınık" olan Grunge'ın isim babası ise Mudhoney solisti Mark Arm'dır

1980'lerin sonu 1990'ların başında popüler olan bu müzik akımı, 1991 ve 1994 yılları arasında en yüksek popülariteye ulaşmıştır. Amerika'da X Kuşağı ile ilişkilendirilmektedir. Kurt Cobain, grunge'ı, üç çığlık ve bir akor olarak tarif ediyor. Nirvana'nın dışında Pearl Jam, Soundgarden, Temple of the Dog, Alice in Chains gibi gruplar bu türün öncüsüydüler. Sharon Stone da 90'lı yılların yeni ruhunu, 'Sliver' filminde; hafta sonu için Pearl Jam konserine bileti olduğunu söyleyerek bir cümlede özetlemiş oluyordu. 90'lı yıllarda Holywood filmlerinin ana teması "Amerikan rüyası" idi. Bu rüya, gerçekte kayıp kuşak diye anılan Generation X'in yerine sahneleniyordu. Çünkü sistem bu kuşağı görmezden geliyordu. Bu rüya için yollara düşen gençler yıllar sonra aslında rüyadan ziyade bir gerçekle karşılaştılar, ama onların kafası o gerçeği anlayacak kadar bile ayık değildi. Bu karşılaşma çoğu zaman onların sonu demekti.


Müzik tarzı olarak grunge Punk'dan daha ağır Heavy Metal'den daha melodikdir. Grunge'ın başkenti olarak Seattle kabul edilir. Alice in Chains, Nirvana, Mudhoney gibi grupların doğuş yerleri Seattle'dır.

Seattle'lı gruplar, hardcore gelenekle gerçekleşen gelişme sonunda punk-rock'ın karışımıyla grunge'ı meydana getirmişlerdi. "Grunge" akımının imgeleri; ormancı gömlekleri ve yırtık kotlar, punkvari, duygulu ama akordsuz vokaller, neredeyse hiç yıkanmayan saçlar ve grup adı olarak genellikle bir ev eşyası. Seattle şehri punk-rock karışımı müzik ve üst üste giyilen tişörtlerin yanısıra uyuşturucu ile de anılır olmuştu. Eroin, gençler arasında müzikle birlikte çok hızlı yayılıyordu. Seattle'ın efsane adamı Andrew Wood da aşırı dozda uyuşturucudan ölmüştü. Gençlerin geleceği de böyle olacağa benziyordu. Sanatçılar, sanatsal üretime katkı amacıyla bir uyarıcı olarak afyon kullanıyorlardı. Genellikle uyuşukluğa, alkolizme bağımlı bir hayran kitlesi vardır "grunge"ın. Hatta uyuşukluk da bir erdemdi ve "En iyi besteler kafayı bulmuşken yapılırdı.".

Grunge'ın temelinde tutku, nefret ve şaşkınlık vardı. Seattle bir liman kentti ve kerestenin merkezlerinden birisiydi. Halkın büyük çoğunluğu ormancı ya da bu işin yan mesleklerinde çalışıyordu. Ormancıların işlerini bitirdikten sonra şehre gelmeleri ve orada hayat kadınlarıyla buluşmaları Seattle'lı gençlerin potansiyel "gayrımeşru çocuk" olma baskısı altında yaşamalarına neden oluyordu. Gençlerin bir şekilde grup kurup, hem eğlenip hem de müzik yaparak bu şehirden ayrılmak istemelerinin temelinde de bu yatıyordu. Büyük bir müzik dağıtım şirketiyle anlaşma yapmaları durumunda ise dünyalar onların oluyordu. Seattle, Amerika'nın varoşu konumundaydı. Bu insanlar, dünyada hiç kimsenin bu insanlardan haberi yokken, ve bu insanların da dünyanın kalan diğer kısımlarında ne olup bittiğinden haberleri yokken bir şekilde kendi müziklerini sadece kendi beğendikleri müzikleri yapıyorlardı.

Dünya niçin buraya ilgi göstersin ki? R.E.M o yıllarda çok büyük bir çıkış yapmıştı ve bütün dünya onunla ilgileniyordu. Bu Seattle'lı grupların kendilerini en iyi ifade edebilecekleri ve en mutlu hissettikleri müzikleri yapmalarına engel değildi. Belki böylesi daha iyiydi. Ama işler böyle gitmedi, dünya müzik devi Geffen'in sahibi David Geffen'in zevki daha geçerliydi ve bu ruhu, paraya dönüştürmenin zamanı gelmişti. Çünkü 90'ların başında çökmeye başlayan pop rock dünyasına "nasıl ivme kazandırsak?" diye düşünüyordu. Ve müzik endüstrisi Seattle'a bir şube açtı ve makine burada da iyice yerleşti. Pearl Jam, Soundgarden, Temple of the Dog, Alice in Chains gibi gruplar bu türün öncüsüydüler. Ve onlar gibi birçok grup vardı. Ancak bir çoğu piyasalaştılar. Bunun sonucunda da ruhlarını kaybettiler ve yok oldular. Bu makine teker teker müzisyenleri içine çekiyor, gençliğin ruhu "Smells Like Teen Spirit" paraya dönüşüyordu.

1992 yılından sonra, Seattle'da bir müzisyen göçmeni dalgası yaşandı. Şehre akın eden müzisyenler, Seattle'ın yerel ruhunun, yani temel özelliklerinin kaybolmasına neden oldu. Zaten pek yerel grup da kalmamıştı. Çoğu, büyük müzik şirketleriyle anlaşmalar imzalayarak çevreden merkeze kaymışlardı. Yani, underground nitelik kaybolmuştu...
Özel Mesaj Gönder
Atlanilacak Forum:
Duman Forever Araçlar

| |

Anket
Sitenin arka plan resmi değişsin mi yoksa kalsın mı?

Evet değişsin.

Hayır değişmesin.

Ankete katılabilmek için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Giriş
Kullanıcı Adı

Şifre



Henüz ÜYE Olmadınız mı?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Şifremi Unuttum?
Şifrenizi öğrenebilmek için Buraya Tıklayın.
Kısa Mesajlar
Mesajınızı gönderebilmeniz için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.

DuMaN_EmiR
09/01/2019 09:20
tekrar selam. ulaşsın eskiler instagram/m.emir.et smiley

recover
12/10/2018 18:46
emirsmiley

Slipknot_9
07/07/2018 23:26
Slipknot forever ne oldu ya ^^

DuMaN_EmiR
29/05/2018 06:50
Herkese selam. smiley

manyaqiz
22/05/2018 22:58
ah burayı nasıl özledim smiley

Kısa Mesajlar Arşivi
Forum Başlıkları
En Yeni Başlıklar
Ben Kimim?
Site İstek ve Revize...
Şu anda ne dinliyors...
grup içinde ayrım ya...
Amatör gruplar sahne...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Ben Kimim? [1012]
3 Harf 1 Cümle [1007]
en sevdiğiniz şar... [1002]
Şu anda ne dinliy... [808]
Kaan Tangöze [654]
Destekleyenler
No buttons defined.
Doğum Günü
arnawut
burqk_
Captain_CccC
CILGIN_KORSAN
crazy09_
crazy_dogukan
DenniSss
dilbar
duman_namud
emolation
emregrbz
froverock16
halimiztozduman
hknkrc
jandas
laz_dinho
LifeLesS
migratory
neda
ozan
ozanyanc
ProArge
samettokac
sayko
soad
sozi_memo_206
state defender
tanerrl
tazmanyadevill
yesata123
Copyright © 2006 - 2009 DumanForever.com
Valid CSS! Page Strength SEO Tool - SEOmoz.org