DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım

Anasayfa

Forum

Dosyalar

Biyografiler

MP3

Resimler

Video

Oyunlar

Incelemeler

Haberler

Iletisim

DF'Radyo

Sponsor Bağlantılar
Ana Menü
 
Anasayfa
Arama
Haber Arşiv
Avatar Hazırlayıcı
Forum
Resim Galerisi
Rock Müzik Nedir?
Site Haritası
Şikayet Et
Türkçe Video
Yönetici Listesi
Yabancı Video

  Duman Menü

Akor / Tab
Duman Biyografi
Videolar
Duman İncelemeler
Duman Mp3 Çalar
Duman Radyo
Duman Şarkı Sözleri
Duman Video
Duman Tanıtım
Duman Biographie

  İletişim
İletişim
Bağlantılar

Üyeler İçin
Haber Ekle
Link Ekle
Makale Ekle

Download
Download


Rastgele Resim
En Son İnceleme
Duman Sevdim Desem D...
Duman Bu aşk beni yo...
FERİDUN DÜZAĞAÇ
Duman Belki Alışmam ...
Duman Ah Dinle
Duman Senin Gibi Dinle
Duman Belki Alışman ...
Duman Her Şeyi Yak D...
Duman Aman Aman Dinle
Duman Hatun Dinle
En Çok İndirilenler
Kaan Winamp Skin 2381
Duman Avatarları 1897
Batuhan Winamp Skin 1020
Multi MSN 8.0 683
MSN 8.0 568
Windows Media Player 10 547
Metallica-Unforgiven... 503
En Yeni Üyeler
Üye AdıKatılım
yaytar 07-07
07190707asd 04-07
Dumanist422 12-06
ddemett 10-06
DarmaDumanist 18-05
kafkasokan 21-04
Good98 14-04
wombatnecmi 10-04
Emre09 25-03
Sidal 06-03
Günlük Burc



RSS Feeds
Subscribe to our feeds!

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 9
Çevrimiçi Üye Yok

Kayıtlı Üyeler: 17,335
En yeni Üyemiz: yaytar
 Başlığı Görüntüle
DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım | Duman Grubu Paylaşım | Genel
Yazar Duman hakkında yapılan yorumlar
duman_arda
Üye

Mesaj Sayısı: 189
Nereden: antalya
Katılım Tarihi: 24.10.06
Mesaj Tarihi 07-12-2006 17:02
erkin koray:
Ağlamak değil ama, gözlerimin yaşardığı olur. Ona ağlamak denmez! İstiklal Marşı okunurken olur, törenlerde asker geçerken olur, mehter takımı geçerken olur. Heyecanlı adamımdır...
Bir de nerde olur?
Mesela, Hürriyet Gazetesinin o meşhur Altın Kelebek Yarışmasının ödül töreninde olur.
Misafir olarak gitmişizdir.Grup Duman adında genç bir grup çıkar,biz bu ödülü Erkin Babamıza ithaf ediyoruz der ve olayı sadece sahneden atıp tutmakla bırakmayıp, (işin ekranda her nedense size gösterilmeyen kısmında) genç oldukları için zaten o güne kadar almış oldukları iki ödülden birine kıyıp, sahneden inip sıraların içinden geçerek oturduğum yere kadar getirir, bana elleriyle verirler. İşte orada gözlerimiz bu olaya yaşarır. Ama sayın kameramanımız her nedense işin bu tarafını yakalayamaz ve sevgili gazetemiz yine her nedense ertesi günkü yazısında başlık olarak Gençler Erkin Babayı Ağlattı der de, başka da birşey demez. Bu duruma göre, TV izleyicisi işi zaten hiç anlayamaz, gazete okuyucussu ise zanneder ki, biz sahneden atılan iki Erkin Baba sloganına ik göz iki çeşme ağlamışızdır.
Hatta altındaki iki satır yazıyı okumaya üşenen kişi ise, Kelebek gazetesinin başlığına baktıktan sonra kafasına göre yorumlamak durumundadır artık gençlerin Erkin Babalarını nasıl olup da ağlattıklarını...
Duman grubunun kendine güvenen bir grup olduğu her hallerinden bellidir. Ben zaman zaman onların tavırlarını, kendi gençlik zamanımdaki hallerime benzetirim.
Esasen gençler büyük çoğunlukla Erkin Abilerini severler ve bu durum beni sonsuz sevindirir. Çünkü ben de onları sever ve konserlerine gitmek için bir şekilde fırsat yaratırım.
Aralarında dünyadan bihaber olanları da tabi ki vardır. Onlar dünyadan bihaber oldukları için, Erkin Abilerinin bu memlekette ne yapmış olduğunun farkına varamaz ve zannederler ki bu işler kaderin bir cilvesi neticesi olmuştur.
( kaynak:erkin koray'ın mezarlık gülleri adlı kitabı )
__________________________________

sezen aksu:
benden herşeyi yak şarkısını çok isteyen oldu fakat herkesi bir şekilde başımdan "attım"..bu gençlerde karşıma çıkıp istediler dinledim ve büyülendim.hemen verdim tabi.şimdi benden çok daha güzel söyledikleri kanısındayım.
( kaynak:kanald'de çıkan bir magazin programı )
__________________________________

müslüm gürses:
sunucu müslüm babaya dumanla son zamanlarda yaptığı konserler hakkında soru sorar (babanın kafa baya iyidir)
-evet son zamanlarda onlarla baya takılıyoruz ;severim dumanLARı...
( kaynak:star tv'de yayınlanan son ütücü isimli program )
_________________________________________

haluk levent:
harbi duman adamlar.
( kaynak:aktüel dergisinin -18 eki sayı:28 )
__________________________________

kendini bilmez bir yazar:
EL ÖPMEK!!!
Müslüm Gürses ve Duman grubunun ortak açık hava konseri...Tv den görüntülerine bakıyordum.İlginç bi alaşımdı tabi..Müslüm Baba Murathan Mungan'lı son albümüyle ruhunu şeytana satıp gelmiş diyebilirsiniz.Yani ben onu da demiyorum yine.Zaten o iş olamadı.Neyse işte dumanlı Müslüm baba konseri...Konserin sonuna doğru dumanın soListi Müslüm'ün elini öpmeye yelteniyor.O dakkada hayata ve samimiyete huylanıyorum işte.Ulan bi kez olsun şeker bayramında babanın elini öpmüş müsündürki?dumanı müzikal anlamda başarılı bulsamda madalya takmaya da gerek yok..
80li yıllara gidelim.Selami Şahin'li aRif susam'lı Ümit Besenli taverna müziğinin bir başka türlü formatlanması işte.Şimdi bu yeni hal duygusallığımıza başka bi derinlik kattı mı?Hiç sanmıyorum.Nitekim emperyalist gençlik festivali rock n coke'ta yine duman var.mor ve ötesi grubunun günahı neydi de alternatif barışarock festivaline çıkmayı seçmiş?
( kaynak:L manyak dergisi )
___________________________________

deniz durukan:
türk usulü rock'ın yanıtı
duman iki binli yıllarda rock müziğe yön vermiş,rock müziğin buralı olmasına katkıda bulunmuş özel birkaç isimden biri.müziklerinde batı sound'unu,yorumda ise geleneksel türk müziği söylemini birleştirerek yaptıkları parçalarda hem kendi karakterlerini hem de toplumun karakterlerini yansıtmış bir grup.özellikle solist kaan tangöze'nin kendine has üslubu müziklerinin en vurucu öğelerinden biri.aşık veysel,fikret kızılok ruhu,sezen aksu duyarlılığının hissedildiği kaan tangöze'nin vokali yurdum insanının içinde bulunduğu hüzne tekabül ediyor.müzikal alt yapılarını da oldukça başarılı bulduğum grup hem özgün hem de çok samimi.popülerlikleri popülist söylemden değil,bu unsurların hepsini içinde barındırmasından kaynaklanıyor.dolayısıyla bugün türk usulü rock nasıl olur sorusuna duman en iyi örneklerden biri.
( kaynak:aktüel dergisinin -18 eki sayı:30 )____________________________________

derya bengi-roll dergisi:
buzlar eridi,hiyerarşi yerle bir oldu
türkiye'de rock,epeydir "şaşı" bir müzik maalesef.sözler bir yana bakıyor,müzik öbür yana.sözde türkçe söyleniyor,ama tadı,tuzu,biberi yok.duman ise,kendi kuşağında,anadilini müziğe zorla monte etmeye çalışmadan,doğrudan doğruya türkçe'nin gücünden beslenen ve "türkçe rock" değil türkçe'nin rock'ını yapan ilk grup.ağabeyleri (cem karaca'lar,barış manço'lar) gibi anadolu aşık müziğinden yola çıkmakla kalmayıp,alaturka ve arabesk nağmelerini de,dilin gerektirdiği ölçüde,müziklerine komplekssizce katıyorlar.bu anlamda erkin koray'dan bir adım ilerideler,çünkü koray bile rock ve arabeskin "bir bütün" olabileceği fikrinin uzağında kalmaya özen gösterdi seneler boyu...duman'cılar,kendi tabirleriyle "lay lay lom müziği" yapmıyor,"saldırmak için servetin senin olsun" kadar radikal bir lafı bir tek onlar yazabiliyor.12 eylül sonrası isyan edecek kanalları bir türlü yaratamayan uyumsuz,huzursuz gençliğin sızılarını anlatırken mizahı da boşlamıyorlar.bolca kullandıkları "ayy ayy," "of," "vay" gibi nidalar sayesinde,müzisyenle dinleyici arasındaki buzlar eriyor,hiyerarşiler yerle bir oluyor,sanki bir masada karşılıklı muhabbet ediyormuşcasına dinleniyor ve hep bir ağızdan söyleniyor duman şarkıları.
( kaynak:aktüel dergisinin -18 eki sayı:30 )
____________________________________

mehmet tez-rolling stone:
bazen müslüm,bazen kurt cobain
duman'ın müziği,batı ile doğu'nun bir karışımı.ama bu karışımda,türkiye'de çoğu zaman oduğu gibi,doğu ile batı,zeytinyağı ve su gibi birbirinden ayrı durmuyor.duman'ın sırrı da burada.çünkü duman bir formül grubu değil.her şey doğal.kaan,batuhan ve ari öyle oldukları ve dertlerini öyle anlattıkları için müzikleri öyle.herhangi bir hesap kitap yok.türk insanının kafası gibi duman'ın müziği de karışık,bir oradan bir buradan,bazen arabesk,bazen grunge,bazen müslüm,bazen kurt cobain.içimizde ne varsa o.duman'ın yarattığı devrim, şarkı sözleri ve vokal melodilerinde.90'ların sonuna kadar türkçe rock grupları ne söz yazabiliyor ne de türk kulağına uygun melodiler üretebiliyordu.duman her ikisini de başardı.iki kültür arasında kalmış,batılı gibi büyütülmüş ama kökleri ve ruhu doğu'da olan türk insanının dilinden konuşan tek rock grubu onlar.o yüzden hala en sevdiğimiz,en başarılı bulduğumuz gruptur.müziğe yaptıkları ettikleri bunlardır.
( kaynak:aktüel dergisinin -18 eki sayı:30 )
_____________________________________

murat meriç:
ben de bir duman fanıyım
duman,kimsenin yapamadığını yaptı ve biraz da el yordamıyla alaturka bir alafrangalık yarattı.batı'dan beslenirken memleket topraklarını ihmal etmedi.nirvana ve özdemir erdoğan'ı kerteriz alan,sert batı ritimleri üzerine şahane bir yerli gırtlak oturtan kaan ve arkadaşları giderek ve kaçınılmaz olarak daha "bizden" ezgilere yöneldi.son popüler şarkıları "aman aman" bu hattın en güzel örneklerinden biri.bunu yaparken "istanbul" gibi şahane bir punk şarkıya imza atabiliyor,amerika karşıtı bir şarkıyı albümlerinin açılışına koyabiliyorlar ya da konserlerinde "çile bülbülüm" söyleyebiliyorlar.üstelik bir dönem fırtınalar kopartan anadolu-pop grupları kadar "sahte" değiller; içten yapıyorlar bu işi.konserlerindeki muazzam ortamı ve "fan" ilgisini de hesaba katarsak,sadece bugün değil tüm zamanlar değerlendirildiğinde memleket grupları arasında açık ara önde olduklarını çekinmeden söyleyebiliriz...bu arada bir duman "fan"ı olduğumu,en başından beri onları takip ettiğimi de cümlelerime ekleyeyim.açıkcası böyle bir topluluğun doğuşuna ve gelişimine şahit olmak beni heyecanlandırıyor.
( kaynak:aktüel dergisinin -18 eki sayı:30 )


http://www.myspace.com/manyakband
http://www.myspace.com/manyakband Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
manyaqiz
Üye

Mesaj Sayısı: 497
Katılım Tarihi: 29.10.06
Mesaj Tarihi 07-12-2006 17:18
kndini bilmez yazarsmiley


:---------------------------------------------
" Kasım 2006 en yararlı 1. üye seçilmiştir "
---------------------------------------------
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
kaan_45
Üye

Mesaj Sayısı: 1067
Nereden: manısa
Katılım Tarihi: 22.10.06
Mesaj Tarihi 07-12-2006 18:32
kalıte her zman heryerde anlasılırsmiley


[img]http://img182.imageshack.us/img182/5227/johnyerdezp8ye4.jpg[/img]
duman_kaan_1905@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
DuMaN_EmiR
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 696
Nereden: NeReYe..!
Katılım Tarihi: 22.10.06
Mesaj Tarihi 07-12-2006 22:15
arda dostum senden de böle baslıklar beklenırdı ... duman öz elstırıye acık bı grub tabı bazılarına görede kötu yanları vardr dumann onları hos karsılamak lazım.


instagram/ m.emir.et smiley
var yada yok=) bırak bu işleri çok mu önemli? =) dumanemir@gmail.com www.dumanforever.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
DatluMelenq
Üye

Mesaj Sayısı: 767
Nereden: BURSA =)
Katılım Tarihi: 07.11.06
Mesaj Tarihi 10-12-2006 16:29
saolsunnar smiley kalite anlaşılıo her saman her yerde...


Ben melek yüzlü şeytan . .
Yalancı oyun bozan . .
Heb uçlarda yaşayan . .
Hayatı umursamayan . .


Çok mu ayıp hala mutluluk istemek?!.. Nyse zaten hiç halim yok..

' DUMANFOREVER . . '
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
superisi
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 67
Katılım Tarihi: 01.12.06
Mesaj Tarihi 10-12-2006 16:44
Bu ay ki yüxexeste veysel çolak şöyle demiş: 'Şarkılardaki hava bir dervişin müritlerine seslenişi gibi kararlıydı.Dinleyicinin dertlerini dinleyiciye müzikle anlatıyordu bu adamlar.'
Dumanı en ii tanıtan iki cümle.smiley


Hep denedin, hep yenildin olsun, yine dene, yine yenil daha iyi yenil.

Yine, yeniden, sıfırdan...
Sevmek, daha çok sevmek ve saha çok sevmek <3
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
halimizduman
Üye

Mesaj Sayısı: 70
Nereden: istanbul
Katılım Tarihi: 03.12.06
Mesaj Tarihi 14-12-2006 08:20
'Şarkılardaki hava bir dervişin müritlerine seslenişi gibi kararlıydı.Dinleyicinin dertlerini dinleyiciye müzikle anlatıyordu bu adamlar.
offf be ne gusel solemiss


hic bir kimse karisamaz kana DUMAN gibi
dumanci_sibel@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
DuMaN_EmiR
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 696
Nereden: NeReYe..!
Katılım Tarihi: 22.10.06
Mesaj Tarihi 15-12-2006 15:50
duman grubu dogallıyla samımı olusuyla ve gercktn grub ruhunu dıınleyıcıye hıssttrdgı ıcın bu basarıyı yakalamıstr..


instagram/ m.emir.et smiley
var yada yok=) bırak bu işleri çok mu önemli? =) dumanemir@gmail.com www.dumanforever.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
manyaqiz
Üye

Mesaj Sayısı: 497
Katılım Tarihi: 29.10.06
Mesaj Tarihi 15-12-2006 15:51
halimizduman yazdı:
'Şarkılardaki hava bir dervişin müritlerine seslenişi gibi kararlıydı.Dinleyicinin dertlerini dinleyiciye müzikle anlatıyordu bu adamlar.
offf be ne gusel solemiss

evt süper yhasmiley çok saolun hasmiley


:---------------------------------------------
" Kasım 2006 en yararlı 1. üye seçilmiştir "
---------------------------------------------
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
kaybedilen
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 572
Nereden: ist
Katılım Tarihi: 02.12.06
Mesaj Tarihi 17-12-2006 11:40
Ya sanki bir yazar duman hakkında eleştiri yapınca duman sevgisini kaybetcez.... duman ı dinlemeden yorum yapanlar özel hayatına elleşemez..... bizde cok taktık sanki o yazarın dedini töbe töbe.... duman yine bizler icin NUMBER 1


[img]http://img477.imageshack.us/img477/5148/kopvu0.gif[/img]

Küçük Yolların Kahramanı , BÜYÜK Yolların ŞAKLABANI Olmayın


Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes!

Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es! ...
stoptheweeding@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
kaan_45
Üye

Mesaj Sayısı: 1067
Nereden: manısa
Katılım Tarihi: 22.10.06
Mesaj Tarihi 22-12-2006 17:59
okudukca heyecanlanıorum


[img]http://img182.imageshack.us/img182/5227/johnyerdezp8ye4.jpg[/img]
duman_kaan_1905@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
CMOS
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 793
Nereden: izmir
Katılım Tarihi: 22.06.07
Mesaj Tarihi 27-06-2007 12:23
dumanı gururlandırıcı o kadar şey sölenmişkii bu iltifatları eden kişilerr gerçektende dumanı müzik dışındada çokk iyi analiz etmişler...sadece konuşmuş olmak için sölememişler bişeylerii..hepsine sonsuzz tşkkürlerr iyiki duman warsmileysmiley

ama bi tane kendini bilmez sadece konuşmuş olmak için sallamışş bişeylerr bişeyler söledikçee batmışş(L manyak dergisinden gelen yorumdan bahsediyorum)smileysmiley




CMOSK ONURU ÇOK SEVİYOR ONLARI TANIŞTIRAN DF YE ÇOOOOOOOOOOOOK TEŞEKKÜR EDİYORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRsmileysmileysmileysmiley
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
su
Üye

Mesaj Sayısı: 32
Nereden: bursa
Katılım Tarihi: 15.02.07
Mesaj Tarihi 27-06-2007 12:27
dumn be adı yeter i yada kötü kim ne derse desin adamımsın kaan
gok nslhn236@hotmail.com yoq anam oda yoq Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
su
Üye

Mesaj Sayısı: 32
Nereden: bursa
Katılım Tarihi: 15.02.07
Mesaj Tarihi 27-06-2007 12:27
batu ve aride tabi
gok nslhn236@hotmail.com yoq anam oda yoq Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
aslim
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 439
Katılım Tarihi: 04.05.07
Mesaj Tarihi 27-06-2007 19:01
teşekkür edioz hepsinesmileyhepsi saolsun wallasmileysmiley
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
Lucifer
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 1031
Nereden: aNkaRa=)
Katılım Tarihi: 21.04.07
Mesaj Tarihi 27-06-2007 19:37
türk müzik tarihine çok fazla katkıları bulunmuş sezen aksu müslüm gürses erkin koray gibi sanatçılardan bunları duymak çok gurur werici bişey olsa gerek ki dumanda bunu hakediyor zaten...smileysüper olmuş paylaşım için thxsmiley


I know life sometimes can get thought and I know life sometimes can be a dragbut people,we have been given a gift we have been give road,and that road's name is Rock 'N' Roll / God gave rock 'N' roll to u and put in the soul of everyone
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar



Mesaj Sayısı:
Katılım Tarihi: 01.01.70
Mesaj Tarihi 29-06-2007 12:58
hepsi çok iyi okuyamadım amasmiley


Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
dumanchi_sibel
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 1453
Nereden: istanbul
Katılım Tarihi: 30.01.07
Mesaj Tarihi 14-07-2007 07:46
geçekten gurur vericismileysaolsunlar...


[img]http://img266.imageshack.us/img266/6273/animation4gt4by9.gif[/img]
http://www.dejavufan.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: Duman hakkında yapılan yorumlar
Trock_duman
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 676
Nereden: İçimdeki e$siz DünYa'dan
Katılım Tarihi: 31.01.08
Mesaj Tarihi 08-05-2008 04:15
ßurdaki yazılan gerçekten çok güzel ve dumanında parçalarını sesini eleştirmek çok zor oda en elinden geldikçe en iyisini yapmak istiyor hiç şüpesiz ve ona söylenen sözlerde genelde hep pozitif duman farkı (: sadece özel hayatına dayalı yorumlar atmamak gerek buraya işte orda yazılacak çok şey çıkabilir.. (=


Özel Mesaj Gönder
Atlanilacak Forum:
Duman Forever Araçlar

| |

Anket
Sitenin arka plan resmi değişsin mi yoksa kalsın mı?

Evet değişsin.

Hayır değişmesin.

Ankete katılabilmek için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Giriş
Kullanıcı Adı

Şifre



Henüz ÜYE Olmadınız mı?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Şifremi Unuttum?
Şifrenizi öğrenebilmek için Buraya Tıklayın.
Kısa Mesajlar
Mesajınızı gönderebilmeniz için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.

DuMaN_EmiR
09/01/2019 09:20
tekrar selam. ulaşsın eskiler instagram/m.emir.et smiley

recover
12/10/2018 18:46
emirsmiley

Slipknot_9
07/07/2018 23:26
Slipknot forever ne oldu ya ^^

DuMaN_EmiR
29/05/2018 06:50
Herkese selam. smiley

manyaqiz
22/05/2018 22:58
ah burayı nasıl özledim smiley

Kısa Mesajlar Arşivi
Forum Başlıkları
En Yeni Başlıklar
Ben Kimim?
Site İstek ve Revize...
Şu anda ne dinliyors...
grup içinde ayrım ya...
Amatör gruplar sahne...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Ben Kimim? [1012]
3 Harf 1 Cümle [1007]
en sevdiğiniz şar... [1002]
Şu anda ne dinliy... [808]
Kaan Tangöze [654]
Destekleyenler
No buttons defined.
Doğum Günü
08kobe
4everduman06
Agir_Abla
ariza1990x
ArkHe
Berkcann
bluespark
BrkK
BuRnBuRn
cakil
chako
DeLiBaL
DENIZHAN
despot
diilan
dumanserdar
erselkadi
ersin963
ferman_hayko_
garnett
irem_kaan_alen_batuhan
ismad_rock
karasis
kmle
kmosozan
luciferr
lunatic_child
munr
nadideee
nymph-peyton
siyah_cadi
sks
TodieForteo
wolkean
yo_team
zamazingo
Copyright © 2006 - 2009 DumanForever.com
Valid CSS! Page Strength SEO Tool - SEOmoz.org