DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım

Anasayfa

Forum

Dosyalar

Biyografiler

MP3

Resimler

Video

Oyunlar

Incelemeler

Haberler

Iletisim

DF'Radyo

Sponsor Bağlantılar
Ana Menü
 
Anasayfa
Arama
Haber Arşiv
Avatar Hazırlayıcı
Forum
Resim Galerisi
Rock Müzik Nedir?
Site Haritası
Şikayet Et
Türkçe Video
Yönetici Listesi
Yabancı Video

  Duman Menü

Akor / Tab
Duman Biyografi
Videolar
Duman İncelemeler
Duman Mp3 Çalar
Duman Radyo
Duman Şarkı Sözleri
Duman Video
Duman Tanıtım
Duman Biographie

  İletişim
İletişim
Bağlantılar

Üyeler İçin
Haber Ekle
Link Ekle
Makale Ekle

Download
Download


Rastgele Resim
En Son İnceleme
Duman Sevdim Desem D...
Duman Bu aşk beni yo...
FERİDUN DÜZAĞAÇ
Duman Belki Alışmam ...
Duman Ah Dinle
Duman Senin Gibi Dinle
Duman Belki Alışman ...
Duman Her Şeyi Yak D...
Duman Aman Aman Dinle
Duman Hatun Dinle
En Çok İndirilenler
Kaan Winamp Skin 2381
Duman Avatarları 1897
Batuhan Winamp Skin 1020
Multi MSN 8.0 683
MSN 8.0 568
Windows Media Player 10 547
Metallica-Unforgiven... 503
En Yeni Üyeler
Üye AdıKatılım
yaytar 07-07
07190707asd 04-07
Dumanist422 12-06
ddemett 10-06
DarmaDumanist 18-05
kafkasokan 21-04
Good98 14-04
wombatnecmi 10-04
Emre09 25-03
Sidal 06-03
Günlük Burc



RSS Feeds
Subscribe to our feeds!

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 5
Çevrimiçi Üye Yok

Kayıtlı Üyeler: 17,335
En yeni Üyemiz: yaytar
 Başlığı Görüntüle
DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım | Duman Grubu Paylaşım | Genel
Sayfa 1 - 2 1 2 >
Yazar duman hakkında güzel bir yazı
kaan_45
Üye

Mesaj Sayısı: 1067
Nereden: manısa
Katılım Tarihi: 22.10.06
Mesaj Tarihi 11-01-2007 13:55
Duman grubu yaptığı müzikle özellikle profesyonel müzisyenler tarafından genelde eleştirilen bir grup oldu. Yaptıkları müzik gerçekten de müzik teknikleri bakımından zayıftır. Temel 4 akordla genelde her duman şarkısını çalmak mümkün. Kaanın vokali sürekli eleştirilen bir başka yön.

Kaanın aslında müzik konusunda temeli sağlam sayılır. Amerika'da müzik üzerine çalışmalar yapmış. Kaan'ı en çok etkileyen bildiğim kadarıyla David Bowie olmuş. Aslında grup olarak kökü sağlam gruplarla gelişmişler. Kaan'ın sesi eleştirilse de aslında gerçekten iyi sesi var. Şu ana kadar adam gibi duman söyleyen başka bir vokal görmedim. Kaan'ın haberin yok ölüyorum ve kırmış kalbini sololu versiyondaki ses performansı çok iyi. Gerçi bunda stüdyo kaydı olmasının da etkisi var. Bu arada Kaan bateri çalarken beste yaparmış. Kaan'ın sesi olmasa da şarkı sözleri gerçekten iyi. Kaan'ın gitar çalışı da ilginç. Saz çalarmış gibi gitar çalar. Solo atarsa genelde soloyu tek tel üzerinden çalarak atar. Sağlak Fender stratı ters çevirip solak gitar şeklinde kullanır. Ama artık solak Fender almış.
Gitaristleri Batuhan, benim Fender Telecaster'ı tanımamı ve o zamandan beri o gitara hayranlık duymamı sağlayan adam. 1968 yapımı Amerikan Fender Telecaster kullanıyor. Gitarı babası Batu, ona hediye almış. Babası sürekli oğlunun gitarla ilgilenmesini istiyormuş ama Batuhan, klasik gitarla biraz çalıştıktan sonra gitarı bırakmış. Babası da oğlu için Amerika'dan bu gitarı getirmiş ve özendirmek için 'bu gitar gerçek rockçıların gitarı, bunu sakın elleme' demiş. Babası da özendirmek için arada çalıyormuş. Sonra Batuhan gitarı çalmak istemiş ve çaldıktan sonra da bir daha bırakmamış. O gitar bırakılmaz haklı çocuk, bu arada böyle baba da bulunmaz. Batuhan, Duman'dan önce Blue Blues Band ile çalıyordu. Batuhan, aslında teknik olarak fazla iyi değil. Şarkılarda basit akorlar ve Phyrgian solo tekniği var. Ayrıca crybaby wah hastası. Duman konserine gidenler bilir, Batu konserde ortalama 2 defa yaklaşık beşer dakikalık wahla phyrgian+pentatonik gam solo şovu yapar. Batu'yu taktir etmemin asıl sebebi adam pipi seviyesinin altından gitarı tutmasına rağmen 12. perdeden sonrasında hiç zorlanmadan çok hızlı solo atması. Ama bu kadar alttan gitar çaldığı için klasik sorun serçe parmağını kullanmadan solo atar.(Ama son albümde kendini geliştirmiş, en son gördüğümde serçe parmak da aktifti) Bu arada küçükken Batu şişman, kahverengi saçlı açıkçası çekici olmayan bir tipmiş. Hatta ilk albümde de saçlar kahverengi filan. Ama ikinci albümde milenyum çocuğu sarı dikik saçlı, zayıf ve karizmatik bir Batu gördük.
Duman farkedilmese de aslında politik şarkı yapan bir grup. Örneğin masal adlı şarkı Adnan Menderes ve Deniz Gezmiş için yazılmış bir şarkı. Ama siyasi unsurlar dumanda hep arka planda kaldığı için pek fark edilmiyor. Duman'ın şarkılarında aşk daha ön planda görülüyor. Cinselliği vurgulamaktan da kaçınmıyorlar. Ben bütün Türkçe şarkılar içinde ayak fetişinin olduğu tek şarkı olarak ojeyi bilirim.
Konser albümü yeni duman dinleyeceklere pek hitap etmiyor. Çünkü albüm harbi çok 'free' bir albüm olmuş. Kaan içinden geldiği gibi bağırmış, gitarlar kafalarına göre takılarak çalmış... Grupta bir votka içip de sahneye çıkmış durumu dinleyerek bile anlaşılıyor(sahnede hep meyve suyu+Absolute içerler ama arada birayla da görüyoruz. Bİra olunca performansları düşük oluyor).
Dumanın ilk albümünde 'senin gibi' isimli çok güzel sözlere sahip bir şarkı var. Konser versiyonunda Batu bu şarkıya 2 dk. 16 sn.lik çok tatlı bir solo uydurmuş(orijinal solonun coşturulmuş hali). Sonunda bu şarkının solosunu kulaktan çıkardım. Hayalim de şeydi, işte kız arkadaşımın evinin önünde grup olarak tesisatı kurup bu şarkıyı çalacağız. Hatun da camdan bakıp ben o uzun soloyu atarken mest olacak.
Duman konserlerinde bassçının yaptığı çok klasik bir hareket vardır. Bir ara basını kaldırıp bir silahmış gibi tutar. Saçma bir hareket bence.
Bazı konserlerde duman her şeyi yak çalarken şarkının ortasında durup another brick in the wall çalmaya başlar. Şarkıda Batuhan sürekli solo atar. Ama hayatınızda duyabileceğiniz en saçma sololardandır. Müzikten hiç anlmayan biri bile 'bu soloların bu şarkıda ne işi var' der. Bu arada Duman'ın popülariteye ayak uydurarak Korn'un another yorumundan sonra bu şarkıyı çaldığı iddia edildi. Duman another yorumunu belki alışman lazım albümü çıktığından beri yapıyor. Tarihler çok farklı.
Eğer duman konseri bittikten sonra seyirciler 'bi' daha bi' daha' diye inat ederlerse sahneye tekrar çıkarlar. Ve benim en sevdiğim şarkıları olan 'haberin yok ölüyorum'u çalarlar. Seni Kendime Sakladım albümünden sonra buna kırmış kalbini akustik de eklediler. Haberin yok ölüyorum, karmaşık çalma yapısıyla sahnede aslında onları bile zorlayan bir şarkıdır. Şu ana kadar batuhanın bu şarkıyı hatasız çaldığını hiç görmedim.(toplasan 5-6 kez duman konserine de gitmişimdir).
Seni kendime sakladım albümü çıktıktan sonra Ankara'daki ilk konserde Kaan sahneye ayık çıktı. Hepimiz şaşırdık. Son albümden bütün şarkıları çalarak biraz sıksalar da konser fena değildi.
Ankara konserinde Batuhan gitarını neredeyse bana kaptırıyordu. Son anda saptan çekip benden almasa şimdi elimde bir hazine olacaktı
Duman grubunun önceleri ünlü olma, piyasa olma çabası içinde olduklarını zannetmiyorum. Ama adamlar öyle popüler oldu ki piyasanın Allahı oldular. Yaptıkları her hareket piyasaya yön verir oldu. Onların tarzında bir sürü grup çıktı. Bence en başta gerçekten 'free' takılan duman grubunun bu davranış şekli zamanla onların popüler olmasına neden oldu. Benim hatırladığım, dumanın ilk albümü zamanında entel bir dinleyici kitlesi vardı. Duman dendiği zaman kendi tarzının ilk örneği olan az kişinin bildiği ama çok saygı duyulan bir grup akla geliyordu. Şimdi işin suyu çıktı.
Duman sevenlere bakılırsa rock müzikle alakası olmayıp pop dinleyen tiki tiplerin de olduğunu görürüz. Mor ve ötesinin son albümünde de aynı durum oldu.
Geçenlerde bursa konserlerindeki komik durum piyasa olduklarını açıkça ortaya koyuyor. Bunlar sahneye çıkmışlar. Kaan, 'eeveeeeeeet ışıkları açalım' demiş. Işıkları açmışlar, Kaan seyirciyi görünce tekrar ışıkları kapattırıp konsere öyle devam etmiş. Çünkü seyircinin neredeyse tamamı 12-17 yaş civarı gençlerden, özellikle de kızlardan oluşuyormuş. Bütün kızlar da sanki düğüne gider gibi süslü püslü...
Ben de duman konserine gittiğimde çevreden rahatsız oluyorum aslında. Rock müzikten anlamayan sadece, 'beni yak herşeyi yak' diye haykıran bir sürü genç dolu oluyor. Artık Duman'ı VIP formatında konserlerde izlemezsem gitmem. Seyircisi çok kötü.
Seni kendime sakladım albümü bence piyasa olma sürecini hızlandırmıştır. Alaturka yapıyorlar tamam ama olayı iyice abarttılar. Albümü dinlerken kulağımızın yatkın olduğu türkülerden sürekli ezgiler duyuyorum sanki. Batuhan son albüm çıkmadan önce Dede Efendi'den etkilendiğini filan söyleyip beni meraklı şekilde ilginç melodiler duymaya teşvik etmişti. Dede Efendiden eser yok aslında.
Seni kendime sakladım albümü yine de teknik açıdan daha iyi. Örneğin Kaan yanıbaşımda isimli şarkıda biraz daha düzgün solo atarak teknik açıdan ilerleme kaydettiğini göstermiş.
Piyasa olma sürecinde kendileri de rol oynadı. Bence seni kendime sakladım albümüne klip çekmemek onların farklılığını ortaya koyardı. Gerçi albüm için anlaşma yapılırken herhalde gruba bu tür özgürlükler tanınmıyor. Ama yine de kendilerini arka planda tutmaya çalışabilirlerdi. Duman tam tersi sürekli kendini ön planda tutmaya çalışıyor. Dumanı bozar bu işler. Bu yüzden dumana olan sevgim, saygım gittikçe azalmakta.
Duman grubunun elemanları sahnede osursalar 'çok süper şarkııııı' diye haykıracak bir kitleye sahipler. iğreeeeenç!
Yakup adında piyasada yeni bir isim var. Kaan ile Yakup eski arkadaşlar. İkisi birlikte kendilerini geliştirmek için Amerika'ya gitmişler. Sonra Kaan Türkiye'ye dönüp Duman'ı kurmuş. Yakup Amerika'da kalmış. Sanırım Yakup da geçen sene Amerika'dan döndü ve hemen albüm çıkardı. Albümünü dinlerseniz Duman'ın tarzına çok benzer müzik yaptığını görürsünüz. Şimdi de eski arkadaşlığı iş ile pekiştirmişler ve birlikte bir proje yapmışlar. 2 şarkıdan oluşan Yakup'lu Duman albümü çıkmış. Klibi çekilen şarkıyı gördüm, çok boş. Ama diğer şarkıda Batuhan'ın güzel bir solosu varmış.
Çoğu kişi dumanı sevmez ama ben seviyorum.


kimin yazdığını bilmiyorum samet saolsun



[img]http://img182.imageshack.us/img182/5227/johnyerdezp8ye4.jpg[/img]
duman_kaan_1905@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
chronic_event
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 68
Nereden: malatya
Katılım Tarihi: 11.01.07
Mesaj Tarihi 12-01-2007 13:52
bu yazı çok uzun bea okumaya çalışıorum okuduum zaman yaparım yorum smiley


bir kadeh şarap,bir nefes dumann yeter canıma
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
ecemm
Üye

Mesaj Sayısı: 35
Nereden: izmir
Katılım Tarihi: 14.03.07
Mesaj Tarihi 23-03-2007 21:32
oku oku bitmedii beeeeh smileysmiley
yok böyle bişeym ecem189_ksk@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
Glory
Süper Yönetici

Mesaj Sayısı: 1811
Nereden: Adana
Katılım Tarihi: 21.10.06
Mesaj Tarihi 25-03-2007 20:26
harbiden oku oku bitmiyorr yaa


[img]http://img85.imageshack.us/img85/3494/dfik1.jpg[/img]


Geyik odası ve Karalama Defteri Forum Bölümlerine msj yollama bir süre kapatılmıştır.
dumanforever@gmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
dum@nkolik
Üye

Mesaj Sayısı: 14
Nereden: ist
Katılım Tarihi: 17.03.07
Mesaj Tarihi 26-03-2007 07:24
ABİ BİRİ OKUYUNCA BİZİDE AYDINLATSIN HEMİsmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
duwankolik@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
irixina
Üye

Mesaj Sayısı: 36
Katılım Tarihi: 28.10.06
Mesaj Tarihi 26-03-2007 11:27
Ben okudum haklı yönü çok ama DUMAN ı zaten DUMAN olduğu için seviyoruz. Böyle olduğu için dumanın arkasındayız.


Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
dum@nkolik
Üye

Mesaj Sayısı: 14
Nereden: ist
Katılım Tarihi: 17.03.07
Mesaj Tarihi 26-03-2007 16:53
walla bizi aydınlattıgın için saolbesmiley allah kazadan beladan tuttugunu altın etsin hemismileysmileysmiley b sag koluda benimsmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley
duwankolik@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
Orcus
Üye

Mesaj Sayısı: 717
Nereden: cehennemin dibinden
Katılım Tarihi: 04.11.06
Mesaj Tarihi 26-03-2007 17:05
bnd hepsini okudum! abi onca saymış saymışsmileyişte ööle kötü böle kötü batu solo atmayı bilmez düzgün çaldıını görmedim v.s soorada fazla kişi sevmez bn seviorum demiş garip bi arkadaş


Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
manyaqiz
Üye

Mesaj Sayısı: 497
Katılım Tarihi: 29.10.06
Mesaj Tarihi 26-03-2007 17:10
sayin_bayan yazdı:
bnd hepsini okudum! abi onca saymış saymışsmileyişte ööle kötü böle kötü batu solo atmayı bilmez düzgün çaldıını görmedim v.s soorada fazla kişi sevmez bn seviorum demiş garip bi arkadaş
pardon bunu ben yazdıydım:S


:---------------------------------------------
" Kasım 2006 en yararlı 1. üye seçilmiştir "
---------------------------------------------
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
DatluMelenq
Üye

Mesaj Sayısı: 767
Nereden: BURSA =)
Katılım Tarihi: 07.11.06
Mesaj Tarihi 26-03-2007 17:28
çk güsel yaww saol semiiiihh =)


Ben melek yüzlü şeytan . .
Yalancı oyun bozan . .
Heb uçlarda yaşayan . .
Hayatı umursamayan . .


Çok mu ayıp hala mutluluk istemek?!.. Nyse zaten hiç halim yok..

' DUMANFOREVER . . '
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
mehtap-6
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 21
Nereden: muğla
Katılım Tarihi: 08.12.06
Mesaj Tarihi 26-03-2007 18:18
ÖNCELİKLE PAYLAŞIM İÇİN SAĞOL AMA KATILDIĞIM YER EWT BAZI ROCK MÜZİK DİNLEMEYENLER FELAN BNİ YAK KENDİNİ YAK DEYİP DURUOLAR DOĞRUDUR KATILMADIĞIM İSE DUMANIN SADECE 12-17 YAŞ ARASI GRUPLAR DİİL 35-40 YAŞ GRUBU FANLARI DA VAR NEYSE ÇOK SAĞOL BAK ERİNMEDİM OKUDUM YAZINIsmiley
- - liselim_liseliyim@hotmail.com - - Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
dsifrem
Üye

Mesaj Sayısı: 118
Nereden: istanbul
Katılım Tarihi: 19.01.07
Mesaj Tarihi 09-04-2007 19:44
bu ne biçim sevme bee
bi de kalkıp dövseymiş barii

seven hali böleyse Allah bunun sevmeyen halinden korusun bizismiley



bir ilktim son olmayı becerebilen
basit bir duygudayken
hissettiğim tekşey SENSİN belki de!!
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
jasminnn
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 1257
Nereden: adana
Katılım Tarihi: 07.04.07
Mesaj Tarihi 04-09-2007 15:11
Duman farkedilmese de aslında politik şarkı yapan bir grup. Örneğin masal adlı şarkı Adnan Menderes ve Deniz Gezmiş için yazılmış bir şarkı. Ama siyasi unsurlar dumanda hep arka planda kaldığı için pek fark edilmiyor. Duman'ın şarkılarında aşk daha ön planda görülüyor. Cinselliği vurgulamaktan da kaçınmıyorlar. Ben bütün Türkçe şarkılar içinde ayak fetişinin olduğu tek şarkı olarak ojeyi bilirim.

bn hiç cinsellikle oldugunu düşünmüyorum yani:S


Hayat bize Oyun Oynuyor Olabilir mi?
-------------DUMANFOREVER------------
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
Cadi_Ezgi
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 233
Nereden: bursa
Katılım Tarihi: 07.07.07
Mesaj Tarihi 04-09-2007 15:22
bi dövmediği kalmış yani:S iyiki seviomuş bi de sevmese nolcak:S
cadi_cimcime_1994@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
duMANYAKKK
Üye

Mesaj Sayısı: 24
Katılım Tarihi: 30.09.07
Mesaj Tarihi 07-10-2007 13:25
kim okucak bunu ya ok usun biri özetlese
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
duMANYAKKK
Üye

Mesaj Sayısı: 24
Katılım Tarihi: 30.09.07
Mesaj Tarihi 07-10-2007 13:54
kim okucak bunu ya ok usun biri özetlese
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
dmndmndmn
Üye

Mesaj Sayısı: 6
Katılım Tarihi: 15.08.07
Mesaj Tarihi 07-10-2007 14:48
Ben hem canlı performanslarını hem kendilerini severim.Meyveli ağaç taşlanırmış.Korn un coverini dumanın söylemesi hoş olmamış tamam.Duman sevmeyenler sevmeyebilir.Ben konserlerine gittiğimde hayran oldum adamlara tam bıkmışken.Şarkıları basit gibi gözükebilir ama adam slow bir parçada ne kadar hızlı sololar atabilir?Batuhan(gitaristleri)Cem köksal ve babası batu mutlugille blue blues bandda güzel performanslar kaydetti.Ayrıca Bbc nin düzenlediği dünyanın en iyi gitaristi yarışmasında 1 puan farkla dünyanın en iyi gitaristi seçildi ve sonuçtan sonraki batuhanın gösterisi izlemeye değerdi.Şimdi bazı arkadaşlar nasıl en iyi olur steve vai burda neci?tarzı cevap vermesinler steve vai orda ayrıca altın ayı ödülünü aldıBateristleri Alen konakoğlu,Haluk Levent, Demir Demirkan, Sertab Erener, Teoman, Nil Karaibrahimgil ve belki en önemlisi Yavuz Çetin gibi müzisyenlerlede çalışmıştır.Ses teknisyenliği de yapmaktadır.2007 Şubat ayında 15 ay vatani görevini yerine getirmek için Duman grubundaki yerini en az kendisi kadar başarılı bir davulcu olan Cengiz Baysal'a devretmiştir.Cengiz konserlerde mükemmel ötesi.Basçıları Ari,Ülker, Mitsubishi, Perwoll ve Sabancı Holding'in jinglelarını yaptı.Arkadaşı Kenan vuralla 1986r17;da Tuborg Rock Festivalir17;nde beste ve şarkı sözü dallarında birincilik aldı.Yani gayet başarılı bir müzisyen.Vokalleri Kaan anlatılmaz,yaşanır.Yani kısacası grup gayet başarılı.Sizin dediğini o Korn un coverini adam söyleyeli yıllar oldu.Asker dönüşü Çınarcık konserine gittim.Sahneye hiç olmadığı kadar ayık çıktı.Haa gerektiği yerlerde anırdı ama,Ben ne olursa olsun bu grubu çok seviyorum.smiley
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
__rocKolik__
Üye

Mesaj Sayısı: 382
Nereden: bursa
Katılım Tarihi: 16.07.07
Mesaj Tarihi 07-10-2007 14:59
kaan_45 yazdı:
Geçenlerde bursa konserlerindeki komik durum piyasa olduklarını açıkça ortaya koyuyor. Bunlar sahneye çıkmışlar. Kaan, 'eeveeeeeeet ışıkları açalım' demiş. Işıkları açmışlar, Kaan seyirciyi görünce tekrar ışıkları kapattırıp konsere öyle devam etmiş. Çünkü seyircinin neredeyse tamamı 12-17 yaş civarı gençlerden, özellikle de kızlardan oluşuyormuş. Bütün kızlar da sanki düğüne gider gibi süslü püslü...




neden bursaya gelmediklerini annadım.... hepsini okudum bu arada biras zor da olsa smiley


Tuğçe-Orçun
19.02.09
:---------------------------------------------
"Sevgilisi Kasım 2006 en yararlı 1. üye seçilmiştir "
---------------------------------------------

Düzenleyen: __rocKolik__ Düzenleme Tarihi: 07-10-2007 15:06
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
_ege
Üye

Mesaj Sayısı: 312
Nereden: istanbul
Katılım Tarihi: 24.05.07
Mesaj Tarihi 07-10-2007 15:11
uzun bıraz ama elıne saglık saol...
ege_-@msn.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: duman hakkında güzel bir yazı
chucky5902
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 555
Nereden: Ankara
Katılım Tarihi: 11.07.07
Mesaj Tarihi 07-10-2007 21:05
oku oku bitmedi harbiden ama okumayı başardm adam hem sefio hemde eleştrmş hemde faslasıyla kimse duman sefmes ama bn seferm demş ilgnç oysa eer bura dumanyakların sitesyse dumanın seveni çok demektr bn bitiorm onlara şahsen duman dinlerken kopuorm hayattan yhaa duman sevilmesmi hergün mutlaka dinlerm duman dinlemeseem olmas...smiley


Kimyasal formülümü yoq...Hücrelerim aksak...Soru işaretiyim ben.Acı çekerken gülen, gülerken acı çekenim;olgun bir çocuk, çocukça bir olgun, ne var ne yoqum ben, iyi değilim, zorum...saçmayım...işte ben bu'yum!...
Özel Mesaj Gönder
Sayfa 1 - 2 1 2 >
Atlanilacak Forum:
Duman Forever Araçlar

| |

Anket
Sitenin arka plan resmi değişsin mi yoksa kalsın mı?

Evet değişsin.

Hayır değişmesin.

Ankete katılabilmek için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Giriş
Kullanıcı Adı

Şifre



Henüz ÜYE Olmadınız mı?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Şifremi Unuttum?
Şifrenizi öğrenebilmek için Buraya Tıklayın.
Kısa Mesajlar
Mesajınızı gönderebilmeniz için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.

DuMaN_EmiR
09/01/2019 09:20
tekrar selam. ulaşsın eskiler instagram/m.emir.et smiley

recover
12/10/2018 18:46
emirsmiley

Slipknot_9
07/07/2018 23:26
Slipknot forever ne oldu ya ^^

DuMaN_EmiR
29/05/2018 06:50
Herkese selam. smiley

manyaqiz
22/05/2018 22:58
ah burayı nasıl özledim smiley

Kısa Mesajlar Arşivi
Forum Başlıkları
En Yeni Başlıklar
Ben Kimim?
Site İstek ve Revize...
Şu anda ne dinliyors...
grup içinde ayrım ya...
Amatör gruplar sahne...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Ben Kimim? [1012]
3 Harf 1 Cümle [1007]
en sevdiğiniz şar... [1002]
Şu anda ne dinliy... [808]
Kaan Tangöze [654]
Destekleyenler
No buttons defined.
Doğum Günü
06u2ForeveR
ahmetgonen01
AnTyPaTyh
aRrdDa
asli_
atc_2
badesss
badgirl_07
banister
batum_any@ki
bertarafet
dnz_plt
dumanqolik66
dumansal__
EfRaSYaP_RocK
gat cem
greenday1
hte_rck
lamiai
lordbyrm
merji_93
mor_duman_sln
phoneix
pinar35
ribella01
sakaci
sin_eq
sweetsacrifice
uydu
yeniharman
zuga_duman
Copyright © 2006 - 2009 DumanForever.com
Valid CSS! Page Strength SEO Tool - SEOmoz.org