DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım

Anasayfa

Forum

Dosyalar

Biyografiler

MP3

Resimler

Video

Oyunlar

Incelemeler

Haberler

Iletisim

DF'Radyo

Sponsor Bağlantılar
Ana Menü
 
Anasayfa
Arama
Haber Arşiv
Avatar Hazırlayıcı
Forum
Resim Galerisi
Rock Müzik Nedir?
Site Haritası
Şikayet Et
Türkçe Video
Yönetici Listesi
Yabancı Video

  Duman Menü

Akor / Tab
Duman Biyografi
Videolar
Duman İncelemeler
Duman Mp3 Çalar
Duman Radyo
Duman Şarkı Sözleri
Duman Video
Duman Tanıtım
Duman Biographie

  İletişim
İletişim
Bağlantılar

Üyeler İçin
Haber Ekle
Link Ekle
Makale Ekle

Download
Download


Rastgele Resim
En Son İnceleme
Duman Sevdim Desem D...
Duman Bu aşk beni yo...
FERİDUN DÜZAĞAÇ
Duman Belki Alışmam ...
Duman Ah Dinle
Duman Senin Gibi Dinle
Duman Belki Alışman ...
Duman Her Şeyi Yak D...
Duman Aman Aman Dinle
Duman Hatun Dinle
En Çok İndirilenler
Kaan Winamp Skin 2381
Duman Avatarları 1897
Batuhan Winamp Skin 1020
Multi MSN 8.0 683
MSN 8.0 568
Windows Media Player 10 547
Metallica-Unforgiven... 503
En Yeni Üyeler
Üye AdıKatılım
yaytar 07-07
07190707asd 04-07
Dumanist422 12-06
ddemett 10-06
DarmaDumanist 18-05
kafkasokan 21-04
Good98 14-04
wombatnecmi 10-04
Emre09 25-03
Sidal 06-03
Günlük Burc



RSS Feeds
Subscribe to our feeds!

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 12
Çevrimiçi Üye Yok

Kayıtlı Üyeler: 17,335
En yeni Üyemiz: yaytar
 Başlığı Görüntüle
DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım | Duman Grubu Paylaşım | Duman Röportajları
Yazar ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
dilruba01
Üye

Mesaj Sayısı: 467
Nereden: adana
Katılım Tarihi: 22.06.07
Mesaj Tarihi 26-06-2007 11:17
DUMAN :ARAMIZDA GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ...

[img]http://www.dumanforever.com/images/photoalbum/album_16/duman_1.jpg[/img]

Duman'ın hikayesi,kendine ait dünyalarında pek kimseyi yargılamadan ve kimseyi de umursamadan yaşayıp giden üç kişinin hikayesi.Kaan ve Batuhan'ın askerden gelmesiyle ekip yeniden bir araya geldi,Rolling Stone muhabbete katıldı.

Bu yazıda Duman'dan alıntılanmış sözlerin epey bir kısmı,sarf edildiği halden farklı duracak.Zira ses tonlamaları ve verdikleri esler,Kaan'ın bazen hece arsına bile giren duraklamaları ("İs-tan-bul-lu-yuz"smiley,basına beyanat vermenin katı ciddiyetine illa ki müdehalede bulunuyor ve grubun anlattıkalrına hafiten bir alaycılık eşlik ediyor.Ya da o kadar genel ve ciddi bir cevap veriyorlar ki,yine de aynı kapıta çıkıyor."Sağoooluun arkadaşlar,eyvallah...."gibi seslenişlerde "Dönek"teki zehir zemberek tiye alışta veya Ari!yle Batuhan'ın "Hayatı Yaşa"klibinde "şu an klip çekmekteyiz"sırıtışında olduğu gibi.Kaan ciddiyet meselesi için "Hayata bakışla alakası var.Çok ciddiye alırsan her şeyi,o kadar hoş olmuyor.O yüzden biz öbür tarafından da bakmayı biliyoruz hayata."diyor.Tane,tane,diyor tabi bunları.Röpörtaja geç kalan,yolda da kaybolan muhabir olmanın ayıbıyla ve acımasız İstanbul sıcaklarından birine maruz kalmış olarak menajerleri Şermin'in Levent'teki ofisinden içeriye girince,bir anda her şey yavaşladı.Ortamın dinlinliğine geçiş yapmak çok zor değildi neyse ki.Zaten "sorun değil"di,ben önce bir "soluklan"ayımdı.Genel olarak naziktiler.Konuşmak için villanın büyük bahçesine indiğimizd,huzur manzarası daha ileri gitmiş oldu.Kuş sesleri,ses çıkarmayan güzel bir köpek (hemen sevdiler),ağaçlar,vs.Tüm bunlarla tezat oluşturantek şey ise,"ne konuşcaz,biz müzik yapıyoruz işte"anlayışındaki Duman'la oturduğumuz masanın ortasına bir kayız cihazı yerleştirmekti.Kaan, güneş gözlüklerinin ser verip sır vermeyen yabancılaştırıcı efektine rağmen,teybi konuşsn arkadaşına çevirmek gibi yardımalarda bulunmayıa ihmal etmedi.Hatta olası bir hatırlamama vakasını önleme girişiminde bile bulundu ve ilk soruyu o sordu:"Biz seninle daha önce röpörtaj yapmıştık di mi?""Yok yapmadık."Kısacık sessizlite kuş sesleri;ve röpörtaj başaldı....

Ama önce,Batuhan'la Kaan askerden döndükten sonra ki verdikleri ilk konsere dönelim.Kurçeşme Tarih Vakfı Otoparkı'nda üç saat süren konser,tipik bir Duman konseri olaraka maksimum seyirci,memnuyiyetine ayarlıydı.Önlere geçmeye çalışırken bir takım genç kızın "Hayr,n'oluyo!"hışmına uğramaksa,elbette son derece mümkündü.Seyirciler şöyle bir bakınca Duman'ın Türkiye'li ortak paydasını türlü kavramsalllıklara bulaşmadan sadece'kulaktan'özümseyişiyle farklı bir müzik kültürüne sahip birçok insanın biraya getirebildiğini bir kez daha gördüm.Metalci usulü'parmak yerleştirmesi'niihmal etmeden kafa sallayanlar,milletimize özgü efkarcıkla kıvıranlar,pogo yapmaya meyledenler,muhtemelen birçok barın kapısından çevrilen ve Duman'dan başka rock grubunu dinlemeyen genç oğlanlar,Duman konserine romanslarına katkı amacıyla gelmiş çiftler...Abartmayayım,oldu olacak hadi abartayım,'nerdeyse'herkes.Sırta süveter bağlama ekolünden küçük bir miktar orta yaşlı bile vardı.
Duman'a karşı çıkmak zor.Herkesin aşina olduğu sokak ağzını zekice ama basitliği koruyarak evirip çeviren,net olurken hayal gücüne yer bırakarak sırrını da az biraz saklayan sözler,yer yer mizah,ilginç bir enstrüman yerine geçecek dramatik bir vokal ve kolay algınabilir güzel melodiler.Kısacası geniş kitlelerce anlaşılıyor olmasının iyi müziğe tekabül ettiği noktalardan biri.Konserde sevilen parçaların çoğunu çaldılar diyeceğim ama,Duman sadece hit çıkarmak üzerinde yürüyen bir grup sayılmaz.Bu konserin ekip açısından özel bir durumu vardı.Kaan Tangöze anlatıyor;"Konsere çıkmadan önce her zaan heyecan var ama çıktıktan sonra bir şey kalmıyor tabii.Parçalara giriyorsun ,gece başlıyor bir anda.Cengiz'le(Baysal)çalacağımızilk konserdi.O yüzden de çalışmıştık etmiştik.Yani yeni bir oluşum vardı,bizim içinde heyecanla beklediğimiz bir konserdi."Bir de konserde sık sık söylediğine bakılırsa ,özlemişlerdi"bayaa".Konserde Ari ile Batuhan her zamanki gibi büyük bir ciddiyetle,herhangi bir şekilde teatral olup sahne kişiliğine bürünmeye çalışmadan,entürümanlarını konuşturdular.Ve elbette bu kouyla ilgili sorumu tuhaf buldular.

BATUHAN:Yani...Sahne de nasılsak öyleyiz.Pek bir şey değişmiyor,gitar var,duruyorum,çalıyorum.Ben oyum yani.Herkes kendi nasılsa öyle orada,öyle davranıyor.

ARİ:Kaan solist,orada laf anlatıyor,sözler söylüyor.İletişimde olması gereken o.Biz müzik yapıyoruz,arka tarafta dinliyoruz.Daha çok ona konsantre oluyoruz.Şarkıların bir derdi var.Kaan solistolduğu ve şarkıyı söylediği için,o derdi anlatırken kendisinin iletişime girmesi gerekiyor.

Grubun iki elemanı askerden yeni dönmüş,önlerinde uzun bir turne var;dördüncü albümle ilgili henüz pek fazla birşeyin belirlenmediği aşikar ama yine de sormadan olmaz.Soruyorum,sordum.

KAAN:Yeni albüm şu an kafamızda,yani beyinde.Hiçbir albümün son halini göremeyiz bitmeden ama, tahmin ederiz.Şu an daha çok başındayız,pişiyor şimdi besteler Ari'nin bir ön hazırlığı var.Tabii biz askerdeyken boş durmamış.Yeni albümden belki Ari bahsedebilir.Bizde daha muallakta biraz.

ARİ
:Bahsedecek bir şey yok.Parçalar yapmaya çalışıyoruz,onları oturtacağız.

Albüme girişmeden önce fikir olarak bir yön belirliyormusunuz?

KAAN:Stüdyo öncesi çalışmalar var.Besteyi ne şekilde çalarsak enerjisi en yüksek şekilde çıkar gibi aranjman düşüncelerine giriyoruz.Zaten bestenin melodisi oraya götürüyor bizi.Çok kasmamıza da gerek kalmıyor.O tarz çalışmalar var.Aranjmanlar değişecek.Sonuçta gitar,gitar,bas ve davul.
(İşte tuhaf anlardan biri daha geliyor.)Hep söylediğiniz gibi sizin için melodi ve sözler önemli.Seslere karşı özel bir merkınız yok.

KAAN:Sesss-lere meraklı değilsiniz...Şimdi bu öyle bir laf ki,ses derken,her şey bir ses.Bu bahsettiğimiz entrümanlar da ses çıkarıyor.Biraz daha elektronik mi yani?

O da olabilir ama ille de elektronik değil.Farklı seslere.Kyıt türüyle ilgili de olur,kullandığınız entrümanda.Şarkılara sızacak herhangi bir ses.Kimi müzisyen meraklıdır böyle şeylere.

KAANsmileynlar,olabilir aslında.Canlı çaldıktan sonra,bizde davul,bas -gitarlar canlı çalınıyor,onun reverb'ü,akustiği farklı ayarlanabilir.Ama fazla bir değişiklik yaratmayacaktır dediğin gibi müzikte.
İlerki albümle için bu cins arayışalrınız yo demek ki.

BATUHAN:Stüdyo ortamı bizim aradığımız bir tek.Bir oda olsun,beraber çalabilelim.

ARİ:Karıştırmakktansa mümkün olduğunca daha net yapmaya doğru gidiyoruz.Daha anlaşılır olsun;efektler,karışıklıklar yerine.

Bu sadelik yapıyoruz böyle oluyor'gibi mi, yoksa çok taranmış saçın parlaması gibi bir şey mi?

KAAN:Sadeliğe ulaşmak gibi bir amaç yok aslında ortada.Melodiye en güzel sözü akıcı bir şekilde,beraber bir anlam ifade edecek boyuta getirmek amaç.Orası ince eleyip sık dokunan bir nokta.Ama sade olsun diye...O sadeelik senin karakterindedir.Oradan gelen bir şey.

Üç albümde de sosyal politik konulara giren,ya da 'çakan'diyelim,şarkılarınız vardı.Şimdi öyle bir şarkı yazacak olsanız hedef tahtanızda ne olurdu?Türkiye'nin ve dünyanın şu anki durumunu düşününce sizi neler kışkırtıyo?

KAAN:Şu an itibariyle zaten ülke tamamen bir politik çalkantı içinde,cumhurbaşkanı seçiminden tut...Biz zaten ikinci albümde Irak konusuna değindik,o hala devam ediyor,bitmiş değil.Bilmiyorum şu an...

BATUHAN
:Şehitler kışkırtıyo.

KAAN:Haa..Mesela.

Özellikle asker dönüşü olduğu için mi?

KAAN:Hayır.Hep.

Askere gidip geldiktep sora herkeste öyle ve ya böyle bir değişim olur.Karakterinde olmasa bile,orduya bakışında bir değişiklik olabilir vs.Ya da mutlaka bir şey öğrenmişsinizdir askerde.

KAAN:Askerlik bir fedakarlık.Yani vatan sana canım feda...İnsan hayatından belli bir müddet fedakarlık yapmak.Değil mi?Bunu yapabileceğini hissediyorsun.Sahip olduğun değerlerle tekrar selamlaşıyorsun.Olay bu tamamen.Belli bir yaşta fedakarlık yapacaksın.
Vahlamadınız yani giderkan.

BATUHAN:Bilinçaltı yerleşiyorzaten blli bir zaman sonra.O askerlik yapılacak,öyle ve ya böyle.Beyinde oluşumunu tamamlıyor,ondan sonrada bir anda orada buluyorsun kendini.
KAAN.Bütün dünya da ordular olmasa tamam,burada da olmaz,askerlikte olmaz.Ama bildiğin gibi ülkenin itibariylede sakat bir noktadayız.
BATUHANsmileyeğişiklik şu olabilir;yaşadığın hayata şöyle kendi kendine bir bakma fırsatın oluyor.Hayatını başka bir yerden,başka bir noktadan inceleyebiliyorsun.

Ari onlar en yakın arkadaşların ve yıllardır birliktesiniz.Altı ay boyunca onlardan kopmuş olmak seni için nasıldı?

ARİ:Biraz sosyal aktiviteler minimuma indi tabi.Daha çok evde çalışarak falan geçirdim.Özledim ben de tabi muhabbetlerini ama bana o kadar da uzun bir zaman gibi gelmedi.Evde normal kendi hayatımı sürdürdüm.Altı ay fazla uzun değil.Şimdi ama hızımızı alıp devam edebiliriz.

Şimdi artık yollara düşmek üzeresiniz sanırım.

KAAN:Evet turne başlıyor.

Duman kitlesi şarkınızda ki gibi 'tekme tokat öne'geçiyor,baya bir yırtınıyor.Sizin seyirciniz nasıldır?Şimdi değil belki de,daha gençlikyıllarında kendini paralayacak şekilde bir hayranlık,öyle bir seyircilik tavrınız oldu mu hiç?

KAAN:Bizim kendimizi paralayacağımıaz zaman,burada yoktu ki gruplar öyle.

BATUHAN:15 yaşındayken Megadeth olsaydı...

ARİ:İşte o Guns'N Roses konseri,o dönemde o vardı bizim için.

KAAN:Müthiş bir konserdi.

İstanbul'da izlediğiniz en iyi konserler?

KAAN:Rock çerçevesinde mi?

Rock olmak zorunda değil.Küçük bir kulüpte ,az insanın dinlediğği efsanevi bir konser olabilir mesela.

BATUHAN.Tam küçük bir kulüpte efsanevi bir konser var yani.

KAAN:Evet,Mike Stern vardı.

BATUHAN.John Scofield serileri vardı mesela,gidip yamulduğumuz.

ARİ:Baba müzisyenler geliyor festivallere,onlara gitmeye çalıiıyoruz.

KAAN:E he he...Genellemecilik...

Peki bu yaz nerelere gitmeyi düşünüyorsunuz?

BATUHAN:Mike Stern geliyormuş yine (diyerek güler) Temmuz'un ortası,baktım bugün gazete de görüm.

ARİ:Gidelim.

KAAN.Şimdi önümüzde ki konser dediğin?

BATUHAN:Yabancılarımı söylüyorsun?Gidebileceğimiz.

Evet.

KAAN:Beastie Boys'u çok severiz, ama burada değiliz.


BATUHAN
:Yok buradayız be abi (der,ve yine gülmektedir).Pazar günü.

KAAN:Gidebiliriz.

[img]http://www.dumanforever.com/images/photoalbum/album_13/kaan_7.jpg[/img]

Bayağı uzun zamandır büyük kitlelere çalıyorsunuz.Daha küçük yerlerde,barlarda çalmayı özlediniz mi?Sizi dinlemeye gelirdim ben 90'lar da.

KAAN:Flatline'a?
(Flatline daha klasik türlere yönelen Taksim/Kemancı tayfasından farklı olarak grunge akımının önde olduğu ve bir sürü solistin Eddie Vedder'ı taklit ettiği küçük bir Ortaköy barıydı;Kaan'la Ari'nin Mad Madame'ı dolar taşardı.)

Evet.

KAAN:Senin yaşın tutuyor muydu?Tutmuyordu işte.

KAANsmiley zaman bayağı eski biliyorsun grubun geçmişini falan.
(Bu esnada muhabbet karışır.)

KAAN:Şimdi...Konuyu dağıtmayalım.Nerdeydik en son?

ARİ:"Küçük mekanlarda çalmayı özlediniz mi?"

KAAN:Ha...Mojo'da öyle süpriz konserler düşünmüyor değiliz.Ama genelde barlarda çalmayı pek istemiyoruz ses sistemin de terslik oluyor.

BATUHAN:Keyiflidir de barda çelmak.

KAAN:Keyifli işte.O yüzden Mojo'da, arada bir.

BATUHAN:Gençliğimizde,daha böyle eski dönemler de full çalıyorduk.

O aralar barlara bayağı bir polis baskını olurdu.Başınıza hiç acayip bir şey geldi mi?

KAAN:Tabii canım.Baskınlar oluyordu.Kimlik kontrolü oluyordu.

İnsan ne kadar açık kafalı olursa olsun,bir noktada lise/üniversite yıllarının zzevklerine biraz takılıp kalır.Zevkin öyle bir şakillenmiştir,Siz şimdi bakıp 'ah nerde eski müzikler 'diyor musunuz?

KAAN:Var sevdiğimiz gruplar ama yenilerden pek bulamıyoruz açıkçası.Bir sıkışma söz konusu.

Aramıyor musunuz,beğenmiyor musunuz?

KAAN
:Yok aramıyoruz değil de,nedense zaman ilerledikçe kalite düşüyor biraz.Stüdyo aşamları daha çok bilgisayarların kontrolüne geçince,çalanların elinden alıyon o estetiği.O zaman da birbirne benzyen müzikler ortaya çıkıyor.

Sizin barlarda çaldığınız dönemde,Türkiye'de biri rock müzik yapıyorsa,mutlaka grunge,death,metal gibi belirgin bir türü oluyordu.Şimdi yerelliğin ehemmiyeti falan derken,bir kısmı henüz albüm çıkarmamış bir sürü Türk grupta Anadolu rock merakı var.Nasıl bakıyorsunuz bu gelişmelere?

KAAN.Şimdilik...Anadolu rock demeyelim de,Türk ezgileri diyelim.Rock ülkemizde hep batılı olarak gelişmiş bu güne kadar.Hep yabancılar taklit edilmiş.Hep yabancı melodiler üzerine Türkçe sözlerle bir şeyler yapılmış.Aslında bir Erkin Koray,Cem Karaca,Moğollar,bunlar ülekenin /kültürün melodilerini çok güzel işlemiş müzisyenler.Güzel yapıldığı zaman güzel oluyor ama gelişi güzel bir melodiyi alıp da,üstüne öyle rock yapıp tamamen tiraj peşinde bir müzik yapıyorsan,tabii ki,adi ve kötü oluyor.Öyle ayrımaya gerek yok,Türkçe rock müziğidir hepsinin yaptığı.Kendi melodilerimizi kullanarak ,rock formatını da özümseyerek -sentez demek istemiyorum-ortaya bir müzik çıkıyor o birikimden, budur.

"Müzik bir etkileşimdir,biz duyduğumuz şeyleri alıp yapıyoruz."diyorsunuz hep.Ama ne olursa olsun,ortada üç başarılı albüm,onca yıl var.Geldiğiniz şu noktadan sonra üretim süreciniz farklılaştı mı*Şimdide bilmemneyi edüt edelim gibi.İş profesyonelleşiyor mu sizin açınızdan,ve ya en başta ki gibi yapabiliyor musunuz?

KAAN:Etüd yıllarımız gençlikteydi.O ara öğrenirken gitar çalmayı,parçalar dinliyorsun falan.Şimdi,artık üretim.Yani aklımıza gelen güzel melodilerden güzel parçalar yapıp çalmak.

BATUHAN:Zaman içinde insan kendini geliştiriyor.Atıyorum,sekiz sene evvel neysek şimdi de oyuz diye bir durum yok.Müzik yapıyorsan,gelişiyorsuun bir şekilde,başka bir seviyeye atıyorsun kendini.

Peki hiç başka işlere girmeyi düşündünüz mü?Solo işler yapmak başka gruplarla bambaşka şeylere girmek,film müziği yapmak ya da Duman haricinde yan projeler gibi.

KAAN.Her şeye açık olabiliriz de ,şu an yapacağımız albüm var sırada,Tamamen beyin onunla kaplı olacak.Turnelerden ona bile şimd,i nasıl vakit bulacağız diyoruz.Bunun yanında,film müziği,tiyatro müziği,o tarz şeyler için vakit olmayacak.Yoksa, yani boş bir zamanımız olsaydı,senaryosuna ve içeriğine göre bir şeyler düşünülebilirdi.

ARİ:Tiyatro müziği mi dedin. (Gülüyor)

NR1'dan ayrıldınız.Yeni plak şirketiniz belli oldu mu?

KAAN:Hayır.

Kendi plak şirketinizi kurmak geçiyor mu aklınızdan?

BATUHAN:Bir yapalımda albü mü.

[img]http://www.dumanforever.com/images/photoalbum/album_14/batu.jpg[/img]

KAAN:Şarkılar bitsin,bir hazır olalım,o zaman düşüneceğiz.

Klipler ya da albüm kapaklarıyla bir şeyler anlatmaya çalışmıyorsunuz.Yani onları ilaveten bir anlatım aracı olarak kullanmıyorsunuz.Neden?

KAAN:Albüm kapaklarımızın hepsi çok belirleyiidid bugüne kadar. (sırıtarak ) Üç tane kafa vardır,üçümüz.Açık,net.

BATUHAN:Kelle!

Keller yerine başka bir şeyler koymak?

KAANsmileylabilir.Şimdi artık tanıdı grubu dinleyenler.Bundan sonra değişik kapaklar düşüneceğiz.Tanıma sürecimiz vardı,orada kafaları ön plana alıp göstermek gerekiyordu.

Kliplerde hep performans klibi.

KAANsmileyerformans parçayı en iyi dinleten klip şekli.Bizde performasn kliplerini severiz,seyrederkende.Entrüman çalanı çalarken görmek, müzikle bir bağlantı kuruyor.Öbür türlü,bir senaryo yazığın zaman,müziğin etkisi biraz azalıyor.

Fatih Akın'ın İstanbul Hatırası belgeselini nasıl buldunuz?
(HEP BİR AĞIZDAN) Çok güzel.Müthiş.
İyi bir seçki olduğunu düşünüyor musunuz İstanbul müziği açısından?

KAAN
:Seçki?

Bir şeyler seçmiş sonuçta.

KAAN.Kendi gözüyle yapıyor her yönetmen.Onunki de bu.Çok da güzel.

Delikanlı kültürüyle aranız nasıldır normal hayatta.Jargonunu sözlerde çok kullandığınız için diyorum.

KAAN:Ne giriyor delikenlılığın içine?

Bir sürü şey olabilir.Sokakta yrin göre müdahele etmen gereken bir duruml a başa çıkma şeklinden.

KAAN:Kavga durumları mı?

Kavga olur,küçük esnafla ilişkin olur.Ya da onun bir muhabbeti olur.

KAAN:Yani...Tabii canım delikanlı çocuklarız.Hepimiz delikanlı çocukları.8sırıtma devam eder)Öyle pısırık adamlarda değiliz yani.

Şermin cep telefonuydu,internetti,böyle şeylerle hiç alakanız olmadığını söyledi.Sebebi ne?

ARİ:Alakamız yok abartı olur biraz da, evde internet yok.

KAAN:Müzik yeteri kadar yer kaplıyor hayatta.Bir de başka işler var.Oturup gitar çalıyoruz.Değil mi? İnternette sörf yapmıyoruz.

BATUHAN:İhtiyacımız olduğu zaman bilgisayar kullanırız.Ama onun dışına,hobi olarak vakit geçirmiyoruz.

Myspace sayfanızla kim ilgileniyor?

KAAN:Bizimle hiç alakası yok.

Hayranlarınız mı açmış?

KAAN.Öyle olmalı.Se açtın mı?

BATUHAN:Yok.

KAAN: Sen açtın mı?

ARİ:Neyi abi?

KAAN
smileyGülerek) Ben de açmadım hiçbir space.

Hobileriniz yok yani?

BATUHAN:Ben biliyorum Myspace diye bir dünya var da...

KAANsmileyBatuhan'a doğru) Orada bizim sayfamız varmış,anu soruyor.

BATUHAN.Her yerde vardır yani.Orada bir muhabbet dönüyor çünkü.İnsanlar birbirlerininin işlerini görüyor mesaj gönderiyor falan.

ARİ:Bizim adımıza cevap mı veriliyor?
(KAAN:Sanal alem ya...)

Herhalde veriliyodur,'friend'leriniz var orada.

ARİ:Güzel.O da iyi.

BATUHAN:Sağolsunlar.

KAAN
:Açtırırız biz de bize ait bir şey.Ya da hazır açılmış işte.

BATUHAN.Evet açılmış var.

Bir ara verdiğiniz röpörtajlarda yurtdışı projeleriniz olduğundan bahsediyordunuz.Bu her müzisyenin öylesine söylediği bir şey mi,yoksa ciddi misiniz?

KAAN:İşte o da var.Hayal...İnsan hayala ettiği sürece yaşıyor.İngilizce bir albümde yapmak istiyoruz.Öyle yoğun projeler koyduk önümüze.O yüzden,çok çalışmamız lazım.

BATUHAN:Konserlerden vakit olursa artık.

Artık teybe kayıt faslının sonu gelerek 'sivil'muhabbete geçilir ve Şermin bahçeye iner...O sırada yeniden Myspace muhabbetinin açılması iyi oldu,zira söz konusu Duman sayafasının Duman'ın resmi sayfası olduğu oortaya çıktı.("O bizim."Bizim mi?E iyi"smiley
Velhasıl,Duman dünyada büyük ölçekte olup bitene ilgisiz değilse de,bildiğiniz gibi,kendi dünyasında.İşlerini veya tavırlarını sözlerle bizzat analiz etmeye gönüllü değiller."Fazla düşünme,kasma,sadece yap işte."kafası.Kendileriyle ilgili,müziklerinde anlatılarından fazlasını açıketmemek konusun gayet kararlılar.Yaptığı iş onların ki kadar takip edilen birçok isimden farklı olarak,birer dizi karakteri olarak hayatımıza girmeyişlerindeki istikrarıda buna ekleyiniz.Bu'buluşma'yış,şöhretle gelen bir şey değil pek,daha ziyade genel bir tavır.Bir-iki saat geçirdiğim insanlar hakkında karakter analizine girmeyeyim.Diyeceğim o ki,Duman'la aramızda her daim 'güneş gözlükleri'olacak,takslarda takmasalarda.İyi yazılmış hikayeler anlattıkları ve güzel melodiler buldukkları sürece kimin umurun da?Alır o şarkılarda yeri gelir oynarı,efkarlanırız yine.Bizi şaşırtmalarını veya kışkırtmalarını beklemeyiniz.DUMAN BUDUR.

YEŞİM TABAK ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
dergi içindeki duman röportajı alıntıdır smiley


Düzenleyen: mania2 Düzenleme Tarihi: 29-06-2007 13:13
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007



Mesaj Sayısı:
Katılım Tarihi: 01.01.70
Mesaj Tarihi 29-06-2007 12:27
şey cok komk ya space olayı smiley okuyunca koptum
snra arada sermin ekinci onlara bi spaceleri olduunu söyleince haberleri oluo smiley
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
mania2
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 49
Nereden: İzmir
Katılım Tarihi: 09.11.06
Mesaj Tarihi 29-06-2007 12:51
teşekkürler ama önceki haliyle okumak baya zordu düzenledim böylesi daha iyi sanırım smiley
dumanforever@live.com http://www.reddfan.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
aslim
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 439
Katılım Tarihi: 04.05.07
Mesaj Tarihi 29-06-2007 14:01
güzel röportaj olmuşsmileypaylaşım için saolsmiley
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007



Mesaj Sayısı:
Katılım Tarihi: 01.01.70
Mesaj Tarihi 29-06-2007 14:11
röportaj için saolsn da. arinn nie resmini eklemedn ki ya.smileysmiley
ya da ben mı goremedm sen ekledn...smiley
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
death_princess
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 567
Nereden: İSTANBUL
Katılım Tarihi: 31.12.06
Mesaj Tarihi 01-07-2007 14:37
valla ben okudum biras uzun sürdü ama iii bi röportajmş saol paylaşm içinsmiley


[img]http://img45.yukle.tc/images/8751death.jpg[/img]
df-death_princess@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
pikasso
Üye

Mesaj Sayısı: 515
Nereden: İstanbul
Katılım Tarihi: 04.11.06
Mesaj Tarihi 03-07-2007 17:58
çook güzel bi röpotaj...ayrıca derginin verdiği poster çoook güzell...smiley paylaşm için saoollsmiley


Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
gulerkaan
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 486
Nereden: izmir
Katılım Tarihi: 03.04.07
Mesaj Tarihi 03-07-2007 18:28
Mutlaka edinicem dergiyi ayrıca duyduğuma göre billboard da bu ay duman a yer wermiş.Pylaşım için çok sağolsmiley
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
pikasso
Üye

Mesaj Sayısı: 515
Nereden: İstanbul
Katılım Tarihi: 04.11.06
Mesaj Tarihi 03-07-2007 18:39
evet kesinlikle alıın iki posterde harikaaa.odamın duvarında çok güzel duruolarsmiley


Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
Lucifer
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 1031
Nereden: aNkaRa=)
Katılım Tarihi: 21.04.07
Mesaj Tarihi 03-07-2007 23:28
çok kalite bi röp. olmuş space bölümü süperrsmileysaol paylaşım için


I know life sometimes can get thought and I know life sometimes can be a dragbut people,we have been given a gift we have been give road,and that road's name is Rock 'N' Roll / God gave rock 'N' roll to u and put in the soul of everyone

Düzenleyen: Lucifer Düzenleme Tarihi: 03-07-2007 23:42
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
deliye-vurduk
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 423
Nereden: B@LıK€$!R
Katılım Tarihi: 31.01.07
Mesaj Tarihi 07-07-2007 10:47
güzl bi röp. okumuştum.. ama yine de paylaşımn için saol..smiley


[url][url][url]Giderken bıraktığın bir fotoğraf.. Seni bana anLatmaz ki,,seni bende yaşatmaz ki..!! smiley[/url][/url][/url]
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
zuganasibozo
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 629
Nereden: ankara
Katılım Tarihi: 04.06.07
Mesaj Tarihi 07-07-2007 12:25
saol paylaşım için


HaYat dEnEN SoNsUzLuğUN KaRşısıNdA biR ÇocUĞuZ

DÜşEkaLka BüyÜrkEN KalKaMayIzBiRçOğumUZ

aMA biTmEz yoLcuLukLaR bELkİ biRaZ cAnıN YanAr

DüştÜğÜn yeRdE dOğRulUP bAşLar yİnE iLk aDımLaR..
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
-psyko-
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 883
Nereden: Edirne
Katılım Tarihi: 11.04.07
Mesaj Tarihi 07-07-2007 12:27
Çok qüzeL bir payLaşım oLmuş..saoLasn=)


İçimizi kavuran zevkler , depremler , yitik bedenler
Hepsi bu son nefesteler..
http://www.uykusuzfan.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
dumanchi_sibel
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 1453
Nereden: istanbul
Katılım Tarihi: 30.01.07
Mesaj Tarihi 08-07-2007 10:05
off bee uzun ama deger bi roportajsmileysaolun...


[img]http://img266.imageshack.us/img266/6273/animation4gt4by9.gif[/img]
http://www.dejavufan.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
CMOS
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 793
Nereden: izmir
Katılım Tarihi: 22.06.07
Mesaj Tarihi 08-07-2007 10:08
ben aldım..okumuştum..süper olmuşş..myspace konuşmaları sırasındaki dialoglar süpersmiley


CMOSK ONURU ÇOK SEVİYOR ONLARI TANIŞTIRAN DF YE ÇOOOOOOOOOOOOK TEŞEKKÜR EDİYORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRsmileysmileysmileysmiley
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
is-tan-bul-lu-yuz
Üye

Mesaj Sayısı: 2
Katılım Tarihi: 09.07.07
Mesaj Tarihi 09-07-2007 17:25
yha spr bi röportaj olmuş zaten ben aldım posterler spr


ArAmIzDa GüNeŞ gÖzLüKlErİ
a_s_l_i_s_e_b_n_e_m@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
delicizem
Üye

Mesaj Sayısı: 517
Katılım Tarihi: 12.06.07
Mesaj Tarihi 22-07-2007 11:49
alcaz almamamıyız fiyat ne kadar??

biraz kaba yorumlamış muhabir sanırım.


I. tekil şahıslıktan cıktık gibi...Hayat zor....III. tekiliz artık....
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
hlmz_deumeane_olmus
Üye

Mesaj Sayısı: 2
Nereden: bu şehir kanımızı emer bu şehir için ölmeye değer
Katılım Tarihi: 27.10.07
Mesaj Tarihi 27-10-2007 11:49
teşekkürlerrr


sevenin kaLbi dumandır hem karanLık hem sıcaktır..

-"ya kendin dikebiLirsin ya da hiç kimse eline yalnızca bir iğne ve iplik verebilirim" dedi tanrı
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
pLq
Üye

Mesaj Sayısı: 58
Nereden: kaaSéri ..
Katılım Tarihi: 17.05.08
Mesaj Tarihi 19-05-2008 14:14
bittim ya myspace oLayına x)) ..


ama söyLéNécék söz yoKkKk !!

qidi0rum bén =/ ..

ho$cakaLL ..
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: ROLLİNG STONE TEMMUZ 2007
ayda_duman
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 215
Nereden: kuşadası
Katılım Tarihi: 11.05.08
Mesaj Tarihi 18-10-2008 10:51
Myspace sayfanızla kim ilgileniyor?

KAAN:Bizimle hiç alakası yok.

Hayranlarınız mı açmış?

KAAN.Öyle olmalı.Se açtın mı?

BATUHAN:Yok.

KAAN: Sen açtın mı?

ARİ:Neyi abi?

koptum Ari'nin cewabınasmiley
Özel Mesaj Gönder
Atlanilacak Forum:
Duman Forever Araçlar

| |

Anket
Sitenin arka plan resmi değişsin mi yoksa kalsın mı?

Evet değişsin.

Hayır değişmesin.

Ankete katılabilmek için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Giriş
Kullanıcı Adı

Şifre



Henüz ÜYE Olmadınız mı?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Şifremi Unuttum?
Şifrenizi öğrenebilmek için Buraya Tıklayın.
Kısa Mesajlar
Mesajınızı gönderebilmeniz için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.

DuMaN_EmiR
09/01/2019 09:20
tekrar selam. ulaşsın eskiler instagram/m.emir.et smiley

recover
12/10/2018 18:46
emirsmiley

Slipknot_9
07/07/2018 23:26
Slipknot forever ne oldu ya ^^

DuMaN_EmiR
29/05/2018 06:50
Herkese selam. smiley

manyaqiz
22/05/2018 22:58
ah burayı nasıl özledim smiley

Kısa Mesajlar Arşivi
Forum Başlıkları
En Yeni Başlıklar
Ben Kimim?
Site İstek ve Revize...
Şu anda ne dinliyors...
grup içinde ayrım ya...
Amatör gruplar sahne...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Ben Kimim? [1012]
3 Harf 1 Cümle [1007]
en sevdiğiniz şar... [1002]
Şu anda ne dinliy... [808]
Kaan Tangöze [654]
Destekleyenler
No buttons defined.
Doğum Günü
arnawut
burqk_
Captain_CccC
CILGIN_KORSAN
crazy09_
crazy_dogukan
DenniSss
dilbar
duman_namud
emolation
emregrbz
froverock16
halimiztozduman
hknkrc
jandas
laz_dinho
LifeLesS
migratory
neda
ozan
ozanyanc
ProArge
samettokac
sayko
soad
sozi_memo_206
state defender
tanerrl
tazmanyadevill
yesata123
Copyright © 2006 - 2009 DumanForever.com
Valid CSS! Page Strength SEO Tool - SEOmoz.org