DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım

Anasayfa

Forum

Dosyalar

Biyografiler

MP3

Resimler

Video

Oyunlar

Incelemeler

Haberler

Iletisim

DF'Radyo

Sponsor Bağlantılar
Ana Menü
 
Anasayfa
Arama
Haber Arşiv
Avatar Hazırlayıcı
Forum
Resim Galerisi
Rock Müzik Nedir?
Site Haritası
Şikayet Et
Türkçe Video
Yönetici Listesi
Yabancı Video

  Duman Menü

Akor / Tab
Duman Biyografi
Videolar
Duman İncelemeler
Duman Mp3 Çalar
Duman Radyo
Duman Şarkı Sözleri
Duman Video
Duman Tanıtım
Duman Biographie

  İletişim
İletişim
Bağlantılar

Üyeler İçin
Haber Ekle
Link Ekle
Makale Ekle

Download
Download


Rastgele Resim
En Son İnceleme
Duman Sevdim Desem D...
Duman Bu aşk beni yo...
FERİDUN DÜZAĞAÇ
Duman Belki Alışmam ...
Duman Ah Dinle
Duman Senin Gibi Dinle
Duman Belki Alışman ...
Duman Her Şeyi Yak D...
Duman Aman Aman Dinle
Duman Hatun Dinle
En Çok İndirilenler
Kaan Winamp Skin 2381
Duman Avatarları 1897
Batuhan Winamp Skin 1020
Multi MSN 8.0 683
MSN 8.0 568
Windows Media Player 10 547
Metallica-Unforgiven... 503
En Yeni Üyeler
Üye AdıKatılım
yaytar 07-07
07190707asd 04-07
Dumanist422 12-06
ddemett 10-06
DarmaDumanist 18-05
kafkasokan 21-04
Good98 14-04
wombatnecmi 10-04
Emre09 25-03
Sidal 06-03
Günlük Burc



RSS Feeds
Subscribe to our feeds!

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 11
Çevrimiçi Üye Yok

Kayıtlı Üyeler: 17,335
En yeni Üyemiz: yaytar
 Başlığı Görüntüle
DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım | Duman Grubu Paylaşım | Duman Röportajları
Yazar billboard yeni röportaj yeni albüm ilk röportaj
rockgirl3
Üye

Mesaj Sayısı: 202
Katılım Tarihi: 04.03.09
Mesaj Tarihi 05-07-2009 19:32
YENİ ALBÜM İLK RÖPORTAJ
5517 FIRÇA DARBESİ
DUMAN gibi bir grupsan, yeni albümün için dört yıl bekleyen hayranlarını ancak 20 şarkılık bir r16;r17;double albümr17;r17; .Billboard okuru ise 40 soruluk bir r16;r17;double röportajr17;r17;ile susturabilirsin.Soluklanıp okuyun.

r16;r17;Sessizlik siyah bir tuval gibidir.r17;r17;diyor grunge efsanesi Pearl Jamr17; ın solisti Eddie Vedder.Dumanr17;ın son albümündeki her söz, her melodi de bir sessizliği bozmak için atılan birer fırça darbesi.tam 5517 fırça darbesi.İki CD olarak yayınlanan yeni albümde 20 şarkı var; toplam 5517 saniye sürüyorlar.16551 var bider30;Peki o nedir?Bu röportaja gitmeden önce albümü baştan sona üç kere dinlerken geçen toplam saniye sayısır30;Başa dönüp tekrar ve başa dönüp tekrarr30;Albümdeki şarkıların her biri farklı bir duyguya sahip.

Kimi r16;r17;fırça darbesir17;r17;çok sert:
r16;r17;Ortada bir dergah var, Devrilir başın yarar, Arkasında tezgah var, Lem yelid ve löp yutarr17;r17;

Kimi çok yumuşak:
r16;r17;Kaçan balik misali, Şu giden kimin yari, Takıl ağıma canım, Tadına bakacağımr17;r17;

Bazıları ise aşk darbesi gibi;atmadan önce yenmiş darbeler:
r16;r17;Elleri ellerime, Gözleri gözlerime, Saçları saçlarıma, Karışan bir sen olsanr17;r17;

Ve sonuçta tabii ki öfke:
r16;r17;Altınlarımızı çaldılar, Topraklarımızı verdiler, Tarihi baştan yazdılarr30;r17;r17;

Abidin mutluluğun resmini yapamadı ama Dumanr17;ın müziğin resmini r16;r17;kaydettiğir17;r17; kesin.Sadece hissedin.Parmağınızla dokunmayın.Leke yapıyor.


-Albümü İrlanda, Westmeathr17;te Grouse Lodge Stüdyolarır17;ında kaydettiniz.Daha önce R.E.M, Manic Street Preachers, Snow Patrol gibi isimler de burayı tercih etmiş.Gözlerden uzak, yemyeşil doğanın içinde 275 yıllık taş bir bina.Özellikle mi böyle bir yer olsun istediniz?
Kaan Tangöze:Albüm çalışmalarına başlamadan önce kendi aramızda konuşuyorduk, burada mı yoksa yurtdışında mı kaydedelim diyer30;Özellikle İrlanda olsun diye bir kararımız yoktu.İngiltere de olabilirdi, Amerika dar30;Menajerimiz Şermin, bizden bu elektriği alınca araştırmalara girmiş.Birkaç örnekle geldi.Biz de aralarından en çok burayı beğendik.Her şeyden uzak, izole, rahat ve konsantre olabileceğimiz bir ortam olacağını düşündük.

-Stüdodaki teknik ekip de özellikle sizin seçtiğiniz isimlerden mi oluştu?
Kaan:Ses teknisyeni olarak James Durkinr17;le çalıştık.Bizim için çok iyi oldu gerçekten.Değil mi arkadaşlar?
Ari Barokas:Çok hızlıydı.Bizi de hızlandırdı.
Cengiz Baysal:Teknik sorunlardan dolayı hiç rahatsızlık hissetmedik.Çünkü stüdyoda, performans aşamasında bu sorunlar müzisyene yansıdığı zaman sıkıntı yaratır.Şahsen ben çok rahattım bu açıdan.
Batuhan Mutlugil:Verimi arttıran bir elemandı.
Kaan:Kayıtları canlı aldığımız için çaldık.Ayrıca miksi yapan Pat Dunne da bayağı tecrübeli bir isimdi.Jamesr17;i bulmamız şans oldu ama iyi denk geldi.Zaten miskçiyle de onun aracılığıyla tanıştık.

-Kayıtları ne kadar zamanda tamamladınız?
Kaan:Asında bayağı hazırlıklı girdik bu albme.Öncesinde çalışacak bol bol vaktimiz oldu.Zaten askere de gittik arada.Stüdyoya girerken her şey en ufak ayrıntısına kadar belliydi.
Batuhan:Bir buçuk-iki ay süresince çalıştık orada.İlk bir ay kayıtları yaptık.Ardından da miskleri.Toplamda 65 gibi bir süre.Bu süre boyunca da Westmeathr17;ten hiç dışarı çıkmadık.Zaten uzaktı heryere.
Kaan:Hiçbir şey yoktu, müzikten başkar30;


r16;r17;5 Nisanr17; da bütün sevenlerimizi Bostancı Gösteri Merkezir17;ndeki konserimize bekliyoruz.Ezberlesinler parçaları.r17;r17;


-Bu albümle birlikte plak şirketiniz de değişti.Duman 1 ve 2, Sony BMG Musicr17;ten çıktı.Fazla bekleyince kendi plak şirketinizi kurup albümü orada çıkartacaksınız sandıkr30;
Kaan:Kendimiz yapalım diye düşündük.Ama şirket olmak gibi bir altyapımız yoktu.Bir yandan da şirketlerden teklifler gelince değerlendirdik.Ama tabii ki ileride yapabiliriz böyle bir şey.

-Bu albümde prodüktör de sizsiniz değil mi?
Kaan:İlk üç albümde prodüktörümüz, plak şirketimiz olan NR1 Müzikr17;ten Murat Akadr17;tı.Ayrılınca bu albümü kendi başımıza yaptık.Aranjmanlar olsun, miks ya dasound olsun kendimiz karar verdik.Zaten albüm bittikten sonra plak şirketiyle iletişime geçildi.

-İnsan iki CD görünce, iki ayrı konsept mi var diye merak ediyor?
Kaan:Yurtdışında bu double CD diye geçer.Burada da çift albüm mü diyoruz, artık bilemiyorum.Ama iki ayrı konsept yok.İkisi de kendi içinde orantılı dağıtılmış 10r17;ar şarkı içeriyorlar.Bir CD böyle, diğeri şöyle diye bir mantık yok.Sadece şarkıları kolay dinlenir bir sıraya oturttuk.

-Albümü ilk dinleyen birkaç kişinin yorumu r16;r17;Kaanr17;ın vokali değişmişr17;r17; oldu.Sizce?
Kaan:Tabii, oradaki kayıt ortamının biraz etkisi var.Ama vokalde tiz perdeler diğer
Albümlerdekinden daha fazla değil.

-Bir söyleşide size r16;r17;Konserlerde vokalini bozuyorsunr17;r17; yorumu geliyor ve siz de r16;r17;belki normali odur.Stüdyoda bozuyorumdur.r17;r17; yanıtı veriyorsunuz.Peki bu albüm için hangisi geçerli?
Kaan:Artık bunun değerlendirmesi dinleyiciye kalsın.Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık.Zamanla kendini müziğin içinde bir şekilde geliştiriyorsun.Onunla ilgili herhalde.

-Dumanr17;ın dinleyicileriyle ilginç bir ilişkisi var.Hayranlarınızın sayısı da yıldan yıla çoğaldı, hiç azalmadı.Ve siz de onları hiç hayal kırıklığına uğratmadınızr30;
Kaansmileynlar albümlerimizi beğendi, biz de onları çok sevdik.Biz sevdiğimiz bir şey yapıyoruz ve elimizden geldiğince de en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.O yüzden insanlarda bizimle beraber olmayı seviyor; konserlere geliyor, albümlerimizi alıyorlar.Onlarla konser sonrasında da gülüşüyoruz; resim çektirip muhabbet ediyoruz.Bizim de gençkençok sevdiğimiz gruplar vardı(hala gençsinizsmileyve biz de onlara sevgiyle yaklaşıyorduk.

-Yeni şarkılarınızın sözlerinde son albümden bu yana geçen dört yılın ipuçlarını bulabilecek miyiz?
Kaan:Bence hiç aramayın.Her dinleyen şarkıları kendine göre yorumlasın.Biz bu müziği yaptıktan sonra o dinleyicinin oluyor artık.Elbette şahsi yaşantımızla ilgili konularda ya da tecrübelerimizle ilgili yazıyoruz, ama önemli olan bizim ne hissettiğimiz üzerine bir kronoloji yapmak değil.Önemli olan zamansız olması ve her dinleyenin kendine bir şeyler çıkarması.

-Sarhoşr17;u söylerken sarhoş muydunuz?
Kaan:Hatırlamıyorumr30;

-Albümde sadece Kaan Tangözer17;nin sözlerini yazdığı şarkılar yok.Örneğin r16;r17;Kümbelar17;r17; Cengiz Baysal imzalı.Bu şarkının bir hikayesi var mı?
Cengiz:Hikayesi içinde.Size ne hayaller kurduruyorsa hikayesi de odur.

-r16;r17;Yağmurun Sabahındar17;r17; da size ait.Ama davulcunun yaptığı bir şarkı için de hiçte patada kütede gitmiyor, çok daha dinginr30;
Cengiz:Genelde davulcuların sadece davul çaldığıyla ilgili bir önyargı vardır.Aslında her davulcu müzisyendir ve birçoğu ya gitar ya piyano ya da başka bir enstrüman daha çalar.Hep bir güzelliğin, bir estetiğin peşinden koşuluyor ve davul da bu estetiğin bir parçası sadece.Ben piyano üzerinde beste yapıyorum.

-Bu kadar istikrarlı şarkılar yapmak için bir Duman formülü var mı?
Kaan: Yok. Olması gereken bu zaten.Dört kişinin çıkarttığı sound, bir şekilde hepimizin karakteri var albümder30;Doğal olmakr30;Evet, formül bu olabilir.

-Albüm daha çıkmadan şarkılar internete düşünce ne hissettiniz?
Kaan:En çok şundan endişelendim.Biz bu kadar uğraştık, iyi kayıt yapalım diye, oysa internetten indirenler ilk seferini kötü kayıttan dinlediler.Gerçi belki biz de sabredemeyip internetten indirecektik.

-Duman üyelerini müzik yapmaktan ne vazgeçirebilir?
Cengiz:Hiçbir şey.Biz müzik için yaşıyoruz.Tabii enstrümanlar bu işin en temeli.Bugün bir grup kurduk, çok güzel yerlerde müzik çalıyoruz.Ama diyelim şansımız yaver gitmedi, kısmetimiz döndü.O durumda da bu gruptaki herkes enstrümanını alıp bir barın köşesinde müzik yapıp hayatını sürdürerek mutlu olabilir.Yani herkesin içinde o derece müzik aşkı mevcut.Müzik olmazsa ben yaşayamam.


Albümde Türk Sanat Müziğir17;nden punkr17;a, shuffler17;dan afro-cubanr17;a valsr17;ten bluesr17;a uzanan müthiş bir lezzet söz konusu.En güzel olanıysa şarkılar tüm bu tarzlara girip çıkarken üzerlerinde sürekli bir Duman aurasının olması.


-Açıkçası biz müzik dışında Dumanr17;ın hayatında ne var bilmiyoruzr30;
Kaan:Senin hayatında ne varsa, bizim hayatımızda da o var işte.Duman evinde oturuyor, muhabbet ediyor.Muhabbet muhabbeti açıyor.Birlikte maça gidiliyor.Batuhan, Cengiz ve ben Fenerbahçeliyiz.Ari bey ise Galatasaraylı, onu da belirtelim.
Ari:Ben de kardeşimle gidiyorum.

-Agresif bir futbol izleyicisi misiniz?
Batuhan:Gollerde biraz kendimizi kaybediyoruz ama genelde normal izleyici gibiyiz.


CANLI ÇALMAKTAN KEYİF ALIYORUZ
-Geçen yaz İlhan Erşahinr17;le birlikte verdiğiniz Babylon-Alaçatı konserinizi izlemiştik.Doğaçlamaya ağırlık vermiştiniz ve bundan çok keyif aldığınızı hissettik..
Kaan:Bizim en keyif aldığımız şey canlı çalmak.Sahnede müzik içine çekiyor bizi.Yani müziğin içindeyiz, onu yaşıyoruz.İlhan Erşahinr17;le New Yorkr17;taki kulübesinde tanıştık.O gece muhabbet ederken enstrümanlar geldi, beraber çalmaya başladık.Sonra da o elektriği Alaçatır17;daki konsere taşıdık.

-Konser vermekle ilgili kriterleriniz var mı?
Kaan:Özel konser vermiyoruz.Her zaman, herkese açık konserler veriyoruz.Bir de tabii ses düzeni bizim istediğimiz gibi olmalı.

-Mesela U2 gibi, bir stadyumun ortasında 360 derecelik dev bir sahnede çalmak gibi hayalleriniz var mı?
Kaan:Yok.Müzik varken biz zaten sahnede bayağı bir eğleniyoruz.O yüzden sadece müzikr30;Ekstradan bir prodüksiyona ihtiyaç yok.

-Albümde cover parça yok.Konserlerde cover çalmaya devam edecek misiniz?
Kaan:Bir albümde cover yapmıştık sadece.Bu sefer 20 yeni şarkı var, coverr17;ı ne yapalım?5 Nisanr17;da Bostancı Gösteri Merkezir17;nde yeni albümü çalacağız.Artık enerjiye göre daha da parçalar çalar mıyız, çalmaz mıyız onu bilemiyorum.Henüz konser listesini yapmadık.O akşam hangi şarkıyla gireceğimiz sürpriz.
Batuhan:İnsanlar yeni şarkıları dinlemek istiyor artık.


r16;r17;Birlikte maça gidiyoruz.Normal izleyici gibiyiz ama gollerde biraz kendimizi kaybediyoruzr17;r17;


-Geçen yıl bir Amerika turnesi yaptınız.Hedefler arasında yurtdışına açılmak var mı?
Kaan:Kafamızın bir köşesinde böyle bir düşünce var.Belki bu albümden sonra başlarız.Hali hazırda İngilizce parçalar var zaten, onları toplayıp kayıtlar alırız.İyi bir elektrik alırsak albüme dönüştürürüz.

-Peki yurtdışı turnesi olacak mı?
Kaan:Memphisr17;te müthiş bir festivale katıldık,Lou Reed, Santana filanr30;Sonta Los Angeles, New York, Washington derken bayağı yerde çaldık.Arada Almanyar17;ya gideriz ya da Hollandar17;ya.

-Gittiğiniz yerlerde başk müzisyenlerin konserlerini izleme fırsatı buluyor musunuz?
Kaan:Berlinr17;de David Bowier17;ye gitmiştik.
Batuhan:Amsterdamr17;da da Neil Youngr17;a gittik.
Kaan:Müthiştir30;

-Bir Duman hayranıysanız mutlaka dinleyin, diyeceğiniz bir grup, şarkı ya da albüm var mı?
Kaan:Klasikler;The Beatles,Led Zeppelin ya da Jimi Hendrixr17;in herhangi bir albümü demek yeterli.Hepsinin ayrı bir tadı var.
Batuhan:Klasik rock tarihine baksınlar.Kısa dönemdeki bütün gruplarr30;

-Pearl Jam, r16;r17;Tenr17;r17; albümünü yeniden düzenleyip piyasaya çıkardı. r16;r17;Tenr17;r17; Dumanr17;nın hayatında özel yeri olan bir albüm mü?
Kaan:Kesinlikle.Her parçası birbirinden güzeldir.Bir kez daha alırız.

-2000r17;li yıllardan beğendiğiniz isimler yok mu?
Batuhan:Kardeşli bir grup vardı.Hani kız kardeşi davul çalanr30;

-The White Stripes mı?
Batuhan:Evet, The White Stripes msela.

-Dumanr17;ın inandığı genç bir gruba destek verme gibi bir planı var mı?
Kaan:Öyle bir şey karşımıza çıkarsa neden olmasın.Müzisyenlik zaten alışveriştir.Hayranlarımız başından beri konserlerimize demolarını getirirler.Yardımcı olmak her zaman için iyi bir şey.Ama şu an için öyle hazırda bir proje yok.

-Teknolojiyle aranız nasıl?Bilgisayar ortamında yapılan müzik örneğin.
Kaan:Müzik konusundaysa uzak.Şahsen müziğin canlı canlı insan tarafından çalınmasını tercih ediyorum.Hatta elektronik bir şey çalınacaksa onu da insan çalsın, uygundur.Ama elektronik müzik pek dinlemiyorum.

-Son zamanlarda izleyip çok beğendiğiniz filmler var mı?
Kaan:Maradona belgeseli var mesela Emir Kusturicar17;nın.Onu çok beğendim.
Cengiz:Genelde ortak zevklerimiz var.İçimizden biri r16;r17;bu film iyidirr17;r17; diyorsa hepimiz seyrediyor ve beğeniyoruz.Yani ortak bir sinema zevkimiz var.

-Futbolu bayağı seviyorsunuz peki oynuyor musunuz?
Kaansmileyek fırsat bulamıyoruz ama küçükken bayağı bir top koşturmuştuk.

-Ekonomik kriz sizi de etkiledi mi?
Kaan:Herkes etkilendi elbette.Ama bizim tek derdimiz var, çıkalım çalalım.
Cengiz:Krizlerin müzikal anlamda bir etkisi olmaz.

-Hayranlarınıza mesajınız var mı?
Kaan:5 Nisan Bostancı Gösteri Merkezir17;ndeki konserimize bekliyoruz.Şarkılarımızı ezberlesinler.


MÜSLÜM GÜRSES FARKI

-Müslüm Gürses bir şarkınızı söylemek istese hangisi olsun istersiniz?
Kaan: (kocaman gülümsüyor)Hangisi onun gönlünden geçiyorsa, en güzel onu söyler.Üst düzey bir yorumcu o.Onunla aynı sahneyi paylaşmaksa eşsiz bir duygu.

-Gençler arasında arabesk müziğe sempatiyle bakılmasında Duman-Müslüm Gürses işbirliğinin önemli bir etken olduğunu düşünüyoruzr30;
Kaan:Valla takdiriniz, ama Müslüm Baba da modern bir albüm yaptı.müzik bu, değişim içerisinde her şey olabilir.Arabesk demek yerine bestelere, yorumcuya bakmak lazım.Parçalardır geriya kalan tarzlar değil.Güzel olacağını hissediyorsak her şarkıyı, her müzisyenle paylaşabiliriz.

-Wikipediar17;da tarzınıza arabesk-rock/grunge demişler.Bu türlerin ortak paydası nedir?
Kaansmiley tarzları, isimlerihep araştırmacılar, gazeteciler falan koyuyor.Biz içimizden geleni yapıyoruz.Yani tarzımız şöyle ya da böyle demek mümkün değil.Sen öyle yorumluyorsun bir başkası grunge diyor, alaturka diyor.Biz Türkçe Rock yapıyoruz.



DUMANr17;A DAVULCU MU YETİŞİYOR?

-Oğlunuz Lukar17;yı gruba davulcu olarak yetiştireceğinizi söylemiştiniz bir söyleşide.Davul çalmayı öğrendi mi?
Batuhansmileynu söylerken espri yapmışımdır.Ama geçtiğimiz yaz bizim Bodrumr17;daki evde bir stüdyo kurduk, Cengiz de bir ara eline bagetleri tutuşturdu.
Cengiz:r30;ve çok kuvvetli bir ritim kulağı var.Ama kısmet işte.

-Blue Blues Bandr17;de babanızla aynı sahneyi paylaşma fırsatı buldunuz.Bir gün siz de oğlunuzla aynı sahneyi paylaşmak ister misiniz?
Batuhan:Zorlama olmaz.Ama çalıyor olursa ve bizde hala çalıyor olursak jam sessionr17;a gelir bizimle.Zaten ağabeyleri bırakmaz onu.




Hiçbir siteden alıntı değildir bizzat ellerimle yazdım!!!

-
Özel Mesaj Gönder
Atlanilacak Forum:
Duman Forever Araçlar

| |

Anket
Sitenin arka plan resmi değişsin mi yoksa kalsın mı?

Evet değişsin.

Hayır değişmesin.

Ankete katılabilmek için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Giriş
Kullanıcı Adı

Şifre



Henüz ÜYE Olmadınız mı?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Şifremi Unuttum?
Şifrenizi öğrenebilmek için Buraya Tıklayın.
Kısa Mesajlar
Mesajınızı gönderebilmeniz için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.

DuMaN_EmiR
09/01/2019 09:20
tekrar selam. ulaşsın eskiler instagram/m.emir.et smiley

recover
12/10/2018 18:46
emirsmiley

Slipknot_9
07/07/2018 23:26
Slipknot forever ne oldu ya ^^

DuMaN_EmiR
29/05/2018 06:50
Herkese selam. smiley

manyaqiz
22/05/2018 22:58
ah burayı nasıl özledim smiley

Kısa Mesajlar Arşivi
Forum Başlıkları
En Yeni Başlıklar
Ben Kimim?
Site İstek ve Revize...
Şu anda ne dinliyors...
grup içinde ayrım ya...
Amatör gruplar sahne...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Ben Kimim? [1012]
3 Harf 1 Cümle [1007]
en sevdiğiniz şar... [1002]
Şu anda ne dinliy... [808]
Kaan Tangöze [654]
Destekleyenler
No buttons defined.
Doğum Günü
123456789123456789
ayvuz
cerberus
deli_solist
den_sar
den_tex
DoDMmM
Dorukhan07
dumankoliks
dumkam
el
fatih arslan
furkan061994
hulya_gl
lilyofthevalleyy
maviss_17
melih
melodia
metal FENDER
nonpoint
oracle35
ozan_1215
praise__Pnr
psychosocial90
rocck
rock_mee
Then is
the_pearl
voodoo
yusso
ZUZUM
Copyright © 2006 - 2009 DumanForever.com
Valid CSS! Page Strength SEO Tool - SEOmoz.org