DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım

Anasayfa

Forum

Dosyalar

Biyografiler

MP3

Resimler

Video

Oyunlar

Incelemeler

Haberler

Iletisim

DF'Radyo

Sponsor Bağlantılar
Ana Menü
 
Anasayfa
Arama
Haber Arşiv
Avatar Hazırlayıcı
Forum
Resim Galerisi
Rock Müzik Nedir?
Site Haritası
Şikayet Et
Türkçe Video
Yönetici Listesi
Yabancı Video

  Duman Menü

Akor / Tab
Duman Biyografi
Videolar
Duman İncelemeler
Duman Mp3 Çalar
Duman Radyo
Duman Şarkı Sözleri
Duman Video
Duman Tanıtım
Duman Biographie

  İletişim
İletişim
Bağlantılar

Üyeler İçin
Haber Ekle
Link Ekle
Makale Ekle

Download
Download


Rastgele Resim
En Son İnceleme
Duman Sevdim Desem D...
Duman Bu aşk beni yo...
FERİDUN DÜZAĞAÇ
Duman Belki Alışmam ...
Duman Ah Dinle
Duman Senin Gibi Dinle
Duman Belki Alışman ...
Duman Her Şeyi Yak D...
Duman Aman Aman Dinle
Duman Hatun Dinle
En Çok İndirilenler
Kaan Winamp Skin 2381
Duman Avatarları 1897
Batuhan Winamp Skin 1020
Multi MSN 8.0 683
MSN 8.0 568
Windows Media Player 10 547
Metallica-Unforgiven... 503
En Yeni Üyeler
Üye AdıKatılım
yaytar 07-07
07190707asd 04-07
Dumanist422 12-06
ddemett 10-06
DarmaDumanist 18-05
kafkasokan 21-04
Good98 14-04
wombatnecmi 10-04
Emre09 25-03
Sidal 06-03
Günlük Burc



RSS Feeds
Subscribe to our feeds!

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 23
Çevrimiçi Üye Yok

Kayıtlı Üyeler: 17,335
En yeni Üyemiz: yaytar
 Başlığı Görüntüle
DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım | Duman Grubu Paylaşım | Duman Röportajları
Yazar BEETHOVEN ROCKCIDIR
kaan_45
Üye

Mesaj Sayısı: 1067
Nereden: manısa
Katılım Tarihi: 22.10.06
Mesaj Tarihi 12-01-2007 17:51
ÜSTAD BATU MUTLUGİL LE YAPILAN BİR RÖPORTAJ

Beethoven rock'çıdır"

Rock çevrelerinde iyi tanınan, yıllardır çeşitli gruplarla çalışan Batu Mutlugil ilk kez bir albümde çaldı: "Balans ve Manevra"nın film müziğinde. Mutlugil'e göre rock, Beethoven'la başladı

YAPRAK ARAS


Duman grubu hayranlarının daha çok Batuhan'ın babası olarak tanıdığı Batu Mutlugil aslında müzik çevrelerince çok iyi bilinen bir isim. Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı ile birlikte yıllarca Blue Blues Band isimli "dillere destan grup"la müzik yapan Mutlugil, Yavuz Çetin'in ölümünden sonra aynı isimle devam etmek istememiş. Mutlugil 12 yıl boyunca müzik yaptığı grubu için "Cover grubuyduk ama hakiki cover yapıyorduk. Şarkının aynısını çalmıyorduk. Birinin parçasını cover etmek, o parçaya duyulan hayranlığı kendi parçana, tarzına işlemektir" diyor: "Tam da Duman'ın yaptığı cover'lar gibi..."
"Batu Baba"yı rock müzik sevenler ve dinleyenler de Mojo'nun ortağı olarak bilirler. Hüseyin Sönmez'le yaklaşık 10 yıldır Mojo'yu işleten Mutlugil, perşembe günleri de kendi mekanında, grubu Karpuz'la çalıyor.
Bir Duman konserinde denk gelmediğiniz veya Mojo'ya gitmediğiniz sürece Batu Baba'yı dinlemeniz biraz zor. Bugüne kadar hiç stüdyoya girmeyen Mutlugil'i artık bir de "Balans ve Manevra"nın film müziğinde dinleme şansınız var. "Batu Baba" Teoman'ın hatırını kıramayıp "Biu Biu Blues" isimli bir parçayı çalmış ve seslendirmiş.
Batu Mutlugil gerçekten tanınması gereken bir insan. Her konudaki inanılmaz bilgisi, hoş sohbeti bir yana, insana babasını da anımsatıyor. Kendisi de belli ki çok iyi bir "arkadaş-baba" olmuş çocuklarına. Onların konusu açıldığında da gözleri parlıyor.

Nereden çıktı "Biu Biu Blues"u söyleme fikri?
Bir gün durup dururken Teoman "Bana bir parça yapar mısın?" dedi. Teoman'ı Bodrum günlerinden tanırım ve severim. Aslında kimse benden fazla bir şey istemez. "O eski günlerin hatırına deneyelim" dedim. Ama önce sözleri dinlemek istedim. En büyük korkum "Seni sevmiştim ama niye bana yan gözle baktın Numan?" gibi bir şey olmasıydı. Sonra stüdyoya girdik. Harika da bir gitar düştü elime. Boğazın görüntüsü, Teoman'ın efendiliği... Lead gitarı çaldım ve seslendirdim parçayı.

Teoman neden size geldi peki?
Sanırım sesten dolayı. Yani çok kibar bir çocuk olduğu için "Aslında ben de söylerdim bu blues'u fakat biraz daha tok sigara sesi lazımdı" dedi.

Adı neden "Biu Biu Blues"?
Çok hoşuma gitti. Teoman iki saniyede yazdı o sözleri. "Bir gün uyandım dedim ki bi dakka ya bi dakka / Baktım aynaya dedim ki biu biu blues". Zaten aslında blues budur. Beş kelime söyleyin, 10 kere bunu tekrarlayın. Eğer hâlâ o aynı sözler söylendiği halde siz hâlâ o parçayı dinliyorsanız, aynı sözler söylendiği halde siz ayrı sözler duymuşsunuz demektir. Zaten blues'un amacı bu: Ayrı şeyler duyurmak, hissettirmek.

Bildiğim kadarıyla sizin seslendirdiğiniz veya çaldığınız bir albüm yok...
Stüdyo ortamlarında pek uğraşmak istemiyorum. Ama bu işe vaktim olsa kendim için yapmayı düşünüyorum. En azından bazı insanların isteğini yerine getirmiş olmak için. Bir de duygularımın pek 80 jenerasyonuna hitap edeceğini sanmıyorum. Rock bir yaşam biçimidir. Haydi rock yapalım diye bir şey olmaz.

Nasıl yani?
Pis gezmek, uzun saç, jean, dar yaka... Bunlarla bir ilgisi yok. Rock öğrenilmeyen, hissedilen ve yaşanan bir hayat biçimidir. Rock başkaldırı müziğidir. Bir de her şeyi olduğu gibi söyler, fazla süslemez. Yani oya yok. Boya var, kumaş var ama oya yok. Rock'çı adam Sea Garden'da da denize girebilir ama Antalya'da güzel bir kayanın üzerinden de atlayarak girer. Bir de dünyaya kazık çakma problemi yok. Neyse, o yaşanıyor bir şekilde. Çünkü hep bir değişim var ortada.

Bildiğim kadarıyla tekstille uğraşıyordunuz. Neden Mojo'ya ortak oldunuz?
Mojo o zamanlar Next diye bir yerdi. Biz de Blue Blues Band olarak Hayal Kahvesi'nde çalıyorduk. 11 bin kişiye iş sağlayan bir adam olarak geceleri gelip müzik yapıyordum. Hatta bir gün Ford'un bir organizasyonunda çaldık. Oradaki satış müdürü geldi. Adam şaşırmış, "Hayırdır Batu bey ne işiniz var?" diyor. Sabah adamdan dört tane minibüs almıştım şirkete. İyi de bir ödeme yapmıştık. Neyse, bir gün Kerim (Çaplı) zil istemiş, çalıştığımız kulübün sahipleri de vermemiş. Ben de sinirlendim "En sonunda bana kulüp açtıracaksınız" dedim ve çıktım bir sigara yaktım dışarıda. O sıra Hüseyin (Sönmez) "Abi, böyle bağırırken duydum, bir deneme yapmak ister misin?" dedi. Onun üzerine ertesi gün buluştuk. 10 yıl oldu işte...

"Türkiye'deki en iyi rock sözlerini Duman'dan Kaan Tangöze yazar"
Mojo nasıl bir yer, müdavimleri kimler?
Hard rock seven de sevmeyen de geliyor. Hafta sonları pek rock olmayan bir müzik de vermeye başladık, onun adına ekmek parası günleri diyoruz. Millet hafta sonu eğlenmek istiyor. Ama Mojo hâlâ bir rock kulübü.

Duman'ın müziğini beğeniyor musunuz?
Oğlum orada çalıyor diye değil ama bence Türkiye'de şimdiye kadar gelmiş geçmiş en iyi rock sözlerini Duman'dan Kaan yazar. Her zaman tarzları çok güzel. Onun dışında o çocukların çoğu buradan çıktı. Kurban, Mor ve Ötesi... Kimsenin onları istemediği dönemlerde burada çalan gruplar yani.

Bugünün rock dinleyicisini nasıl buluyorsunuz?
Bence bu dönem keyifli bir rock dinleyicisi var. Çünkü rock ölmeyen bir müzik. Bana göre rock mesela Beethoven'la başladı. Beethoven rock'çıdır yani, nota ve armonileri rock'tır. Hem de hard rock. "9'uncu Senfoni" inanılmaz bir rock örneğidir. Örneğin Beethoven Henrix'tir; Bach, Deep Purple; Mozart da Prince ve Michael Jackson arasıdır. Mozart'ın öyle olması doğal çünkü sarayda, şımarıklık var. Ama Beethoven öyle değil. Açlık, yollar...


Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Satılsın diye oturup bir albümle uğraşamam. Zevk için yapabilirim belki, nisanda öyle bir şeyler yapacağız. Ama bana "Fantezi kur" dersen, oğlumla Batu ve Batu grubu isterdim. Üçüncüye yetişemeyiz vokal yapsın diye herhalde.

"Saçlarımı sadece askerlikte kestirdim"
Batu Mutlugil "Çocukluğumdan beri bir saç derdim var" diyor. Yakalayıp zorla G**ürürlermiş berbere. O da sinirlenip sapanla evin camlarını kırarmış. Mutlugil sadece askerlik yaparken saçlarını kestirmiş.



"Oğlum da benim gibi Batu, torunum da"
Batuhan'ın müziğe başlamasının nedeni de siz misiniz?
Batuhan'ın gitar çalmasını istedim. Çünkü bana çok mani olundu. Batuhan'a gitarı verdim, reddetmedi. Klasik gitarla başladı. Ama bir süre sonra rafa koydu."Ben gitar çalmayacağım" dediği an elim ayağım kesildi. O sırada bir elektro gitar aldım. Elimde gitarı görünce yamuldu. Ben çalıyorum, o da devamlı uzaktan bakıyor. Onun ilgisini çekmek için özellikle "Bu gitara dokunmayacaksın, rock'çıların gitarıdır" falan dedim. Sonra "Baba çalabilir miyim?" dedi. Bir aldı eline, bir daha da o gitarın yüzünü göremedik yani.

Yeni nesil tarafından Batuhan'ın babası olarak tanınmak sizi hiç rahatsız etmiyor mu?
Çok hoşuma gidiyor "Batuhan'ın babası" olmak. Çünkü benim istediğim Batuhan o. Ama Duman'daki Batuhan'ın babası olmak ekstra bir şey getirmiyor. İyi bir müzisyen olmasından dolayı getiriyor ancak. Ona faydası olan her şey benim için de inanılmaz büyük bir zevk. Mesela onun bir çocuğu oldu, inanılmaz mutlu oldum. Ben onu göğsümde büyüttüm. Göğsüme yatırır gözlerinin içine bakardım.

Batuhan'ın oğlunun adı da Batu Luca. Batu ismi bir aile geleneği mi?
Biz Kırım kökenliyiz, direkt Cengiz Han kanıyız. İsmim oradan, Gazi Batu Girayhan'dan geliyor. Bu Batuhan'la bizim aramızda özel bir şey. Mesela ben Batuhan'ın "Batu" olduğunu anlamıştım. Yani beklediğim çok az şey vardı oğlumun karakterinde ve onların hepsi oldu benim için.



[img]http://img182.imageshack.us/img182/5227/johnyerdezp8ye4.jpg[/img]
duman_kaan_1905@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: BEETHOVEN ROCKCIDIR
chronic_event
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 68
Nereden: malatya
Katılım Tarihi: 11.01.07
Mesaj Tarihi 12-01-2007 18:32
çok güseel röportaj yaa ben çok azını okumuştum tamamını okuyamamıştım çok saol ya


bir kadeh şarap,bir nefes dumann yeter canıma
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: BEETHOVEN ROCKCIDIR
zombie
Üye

Mesaj Sayısı: 230
Nereden: ankara
Katılım Tarihi: 16.03.07
Mesaj Tarihi 14-06-2007 16:49
süper bir röportaj olmş...
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: BEETHOVEN ROCKCIDIR
CMOS
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 793
Nereden: izmir
Katılım Tarihi: 22.06.07
Mesaj Tarihi 28-06-2007 07:53
ay bu rprtjı kaçncı okuyuşum ben de bilmiyorum..adamınn azından bal damlıyoo yaaasmileysmiley


CMOSK ONURU ÇOK SEVİYOR ONLARI TANIŞTIRAN DF YE ÇOOOOOOOOOOOOK TEŞEKKÜR EDİYORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRsmileysmileysmileysmiley
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: BEETHOVEN ROCKCIDIR
kaybedilen2
Üye

Mesaj Sayısı: 105
Nereden: izmir
Katılım Tarihi: 22.06.07
Mesaj Tarihi 28-06-2007 10:59
bnjede bal damlıoo saoll paylaşım içinn


...../..l
.....\_l
......l_l
......l_l
......l_l
......l_l
......l_l
......l_l
./l...l_l
.\ \_l_l_/ l
..\...llll.../
../...llll...\
./....llll,.o.\
.l....TT..o.l
.\______/
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: BEETHOVEN ROCKCIDIR
-psyko-
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 883
Nereden: Edirne
Katılım Tarihi: 11.04.07
Mesaj Tarihi 28-06-2007 11:05
Okumuştum ama yine de saol payLaşım içinsmiley


İçimizi kavuran zevkler , depremler , yitik bedenler
Hepsi bu son nefesteler..
http://www.uykusuzfan.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: BEETHOVEN ROCKCIDIR
aslim
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 439
Katılım Tarihi: 04.05.07
Mesaj Tarihi 29-06-2007 14:30
güzel röportaj olmuş.paylaşım içi saolsmileysmileysmiley
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: BEETHOVEN ROCKCIDIR
death_princess
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 567
Nereden: İSTANBUL
Katılım Tarihi: 31.12.06
Mesaj Tarihi 29-06-2007 14:48
smileysmileykatılıorum aslıya güzel röportaj smileysmiley çaglaya katılıorum bu adam süpersmileysmiley


[img]http://img45.yukle.tc/images/8751death.jpg[/img]
df-death_princess@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: BEETHOVEN ROCKCIDIR
delicizem
Üye

Mesaj Sayısı: 517
Katılım Tarihi: 12.06.07
Mesaj Tarihi 20-07-2007 21:02
OOOOww..smileysmileysmiley


I. tekil şahıslıktan cıktık gibi...Hayat zor....III. tekiliz artık....
Özel Mesaj Gönder
Atlanilacak Forum:
Duman Forever Araçlar

| |

Anket
Sitenin arka plan resmi değişsin mi yoksa kalsın mı?

Evet değişsin.

Hayır değişmesin.

Ankete katılabilmek için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Giriş
Kullanıcı Adı

Şifre



Henüz ÜYE Olmadınız mı?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Şifremi Unuttum?
Şifrenizi öğrenebilmek için Buraya Tıklayın.
Kısa Mesajlar
Mesajınızı gönderebilmeniz için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.

DuMaN_EmiR
09/01/2019 09:20
tekrar selam. ulaşsın eskiler instagram/m.emir.et smiley

recover
12/10/2018 18:46
emirsmiley

Slipknot_9
07/07/2018 23:26
Slipknot forever ne oldu ya ^^

DuMaN_EmiR
29/05/2018 06:50
Herkese selam. smiley

manyaqiz
22/05/2018 22:58
ah burayı nasıl özledim smiley

Kısa Mesajlar Arşivi
Forum Başlıkları
En Yeni Başlıklar
Ben Kimim?
Site İstek ve Revize...
Şu anda ne dinliyors...
grup içinde ayrım ya...
Amatör gruplar sahne...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Ben Kimim? [1012]
3 Harf 1 Cümle [1007]
en sevdiğiniz şar... [1002]
Şu anda ne dinliy... [808]
Kaan Tangöze [654]
Destekleyenler
No buttons defined.
Doğum Günü
-DUMANGA-
Aftyoncu121
ahmt
axiseitan
aysun_duman
berk542
beyonce
blackmagic
buket
caglarars
canglsh
college26
collezione26
CrN--DuMaN--
dark-_-hell
darkthrone
DARKXXXWORLD
demin_ki_ben
DenqeSiz_PunK
die_until_rock
DMNFRVRM
dReameR_deviL
dumaniles
dumansema
duman_4ewer97
EDEBIYATCI
emre ktf
fcsavas
g-gencfidan
gky
hiLL26
jacksparrow
kamus
konki
linkinpark_77
Love the Life
mudvayne
pamukpirensez
qbra-duman
qLory
rocqer_eCe
samataci
sonhayat09
srpdn
TaHa
tracycan
xDumanqoliq
yagiz1104
Copyright © 2006 - 2009 DumanForever.com
Valid CSS! Page Strength SEO Tool - SEOmoz.org