DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım

Anasayfa

Forum

Dosyalar

Biyografiler

MP3

Resimler

Video

Oyunlar

Incelemeler

Haberler

Iletisim

DF'Radyo

Sponsor Bağlantılar
Ana Menü
 
Anasayfa
Arama
Haber Arşiv
Avatar Hazırlayıcı
Forum
Resim Galerisi
Rock Müzik Nedir?
Site Haritası
Şikayet Et
Türkçe Video
Yönetici Listesi
Yabancı Video

  Duman Menü

Akor / Tab
Duman Biyografi
Videolar
Duman İncelemeler
Duman Mp3 Çalar
Duman Radyo
Duman Şarkı Sözleri
Duman Video
Duman Tanıtım
Duman Biographie

  İletişim
İletişim
Bağlantılar

Üyeler İçin
Haber Ekle
Link Ekle
Makale Ekle

Download
Download


Rastgele Resim
En Son İnceleme
Duman Sevdim Desem D...
Duman Bu aşk beni yo...
FERİDUN DÜZAĞAÇ
Duman Belki Alışmam ...
Duman Ah Dinle
Duman Senin Gibi Dinle
Duman Belki Alışman ...
Duman Her Şeyi Yak D...
Duman Aman Aman Dinle
Duman Hatun Dinle
En Çok İndirilenler
Kaan Winamp Skin 2381
Duman Avatarları 1897
Batuhan Winamp Skin 1020
Multi MSN 8.0 683
MSN 8.0 568
Windows Media Player 10 547
Metallica-Unforgiven... 503
En Yeni Üyeler
Üye AdıKatılım
yaytar 07-07
07190707asd 04-07
Dumanist422 12-06
ddemett 10-06
DarmaDumanist 18-05
kafkasokan 21-04
Good98 14-04
wombatnecmi 10-04
Emre09 25-03
Sidal 06-03
Günlük Burc



RSS Feeds
Subscribe to our feeds!

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 7
Çevrimiçi Üye Yok

Kayıtlı Üyeler: 17,335
En yeni Üyemiz: yaytar
 Başlığı Görüntüle
DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım | Dünyadan - Sizden Bizden Onlardan | Karalama Defteri
Yazar (K.A.B.U.S.) adlı senaryom
ZiTaRoF
Üye

Mesaj Sayısı: 128
Nereden: uzaklardan...
Katılım Tarihi: 23.05.07
Mesaj Tarihi 19-07-2007 21:03
arkadaslar size ikinci kısa metraj film senaryomu takdim ediyorum.yorumlarınızı bekliyorum.(yöneticiler silmeyin bu konuyu lutfen)


SAHNE-01-BİLGİSAYAR EKRANI-MİKAİL İÇ/GECE
Bilgisayar ekranındaki yanıp sönen çizgi yerini harflere bırakır ve birinin konuşması bu yazıya eşlik eder.(sadece PC ekranını görürüz ve Mikailr17;in
sesi yazıya eşlik eder.)
(efekt: tuş sesleri)

MİKAİL(DIŞSES):
-Son üç aydır gördüğüm kâbuslarda, bir karadelikten aşağıya süzülüyorum. Sonsuz karanlık deliğer30; Nihayetinde karadelik sona eriyor ama bu kez başka bir karadeliğe düşüyorum. Sonra gözleri kör edecek bir ışık demeti çıkıyor karşıma. İçine çekiyor beni hızlıca ve kendimi gölün üstündeki küçük bir sal gibi sağa sola sallanırken buluyorumr30; Huzur buluyorum o andar30;

Son bir tuş sesi duyarız ve tuş sesiyle beraber Mikailr17;in yatakta gözlerini açışını görürüz(yerinden fırlamaz).Nefes nefesedir. Yüzü ve alnı benek benek terlemiştir. Derin derin nefes alıp verir.

SAHNE-02-DENİZ KENARI-MİKAİL-NEHİR DIŞ/GÜN
Mikail ve Nehirr17;in denizdeki dalgaların üstündeki yansımalarını görürüz. Nehirr17;in sağ elinde kırmızı bir gül vardır.Mikailr17;e el-kol hareketleriyle bir şeyler söyler.
Efekt: dalga ve martı sesleri
Mikail ellerini iki yana açar r16;olmazr17; der gibi. Nehir bir şeyler daha söyler karın bölgesini tutarak. Mikail kafasını iki yana sallar ve (kamera Mikail ve Nehirr17;in gölgelerine kayar)Mikail parmağındaki yüzüğü çıkarıp Nehirr17;in sol elini açıp,avucunun içine koyar.Nehirr17;in diğer elindeki kırmızı gül yere düşer ve Mikail gülün üstüne
basar geçer.Gül bir hayli ezilmiştir.Kamera yavaş yavaş Nehirr17;in eline kayar.Mikailr17;in yüzüğünü görürüz Kamera Nehir in parmağındaki yüzüğe kayar ve Nehir sağ elini
karın bölgesine götürür ve tekrar elindeki yüzüklere bakar.Biri parmağında diğeri avcunda.Avucunu kapatır ve ekran kararır.
(not:Karakterlerin yüzlerini görmeyiz.Bu sahnede sadece denizdeki yansımaları görürüz,yalnızca plan sonunda gülün yere düşüşü ve Mikailr17;in ayağının basışı sırasında kamera güle ve ayağa kayar ve de son olarak Nehirr17;in eline..)

SAHNE-03-ESKİ BİR DEPO-MİKAİL-ÜZEYİR İÇ/GÜN
Uzun,dar deponun arka ve ön kapısının önünde Üzeyirr17;in birer tane koruması vardır. Depo küflü iş makineleriyle doludur. Ön ve arka kapıdan sızan ışık loş bir ortam oluşturmuştur.Uzun deponun tam ortasında ise ağzı bantlı, elleri ayakları bağlı olan Mikail sandalyede oturmaktadır. Karşısındaki Üzeyir başka bir sandalyeyi ters çevirmiş kollarını sandalyenin yaslanılacak kısmında birleştirmiştir. Hemen sağında eski tozlu sehpanın üstünde
kırık bir kültablası vardır. Öne doğru eğilir ve konuşmaya başlar.

ÜZEYİR:
-Neden burada olduğunu düşünüyorsun değil mi Mikail?
Belinden gri-metalik renkte bir silah çıkarır, sehpanın üzerine koyar. Doğrulur ve cebinden Mikailr17;in Nehirr17;e verdiği yüzüğü sehpanın üstünde döndürür.

Efekt: yüzüğün dönme sesi

Üstüne sertçe vurur. Korumalar sesin geldiği yere bakar. Elini yüzüğün üstünde tutarken Mikailr17;e bakmaktadır ve sertçe çeker elini, sehpanın üstünden. Mikail şaşkın
bir şekilde bakmaktadır. Üzeyir elini cebine götürürken konuşmaya başlar.

ÜZEYİR:
-Biliyor musun Mikail?.. , bazen hayatta bir yanlış bile bin doğruyu götürmeye yetiyor..

Cebinden çıkardığı gümüş tabakayı açarken çıkan ses depoda yankılanır. Üzeyir özenle bir sigara alır ve tabakayı sehpanın üstüne koyar. Elini tekrar cebine götürür ve zippo çakmak çıkarır.Kapağı acar,kapatır. Bir kaç kez daha hızlı hızlı açar ve kapar.

Efekt:çakmağın açılış-kapanış sesi

Son bir kez kapağı açıp ve sigarayı ağzına götürür. Bir şey hatırlamış gibi duraksar ve sigarayı indirir,çakmağın kapağını kapatır, konuşmaya başlar.

ÜZEYİR:
-Ben sigara kullanmıyorum Mikail..(sehpanın üstündeki tabakayı işaret ederek devam
eder)Ama bu tabakadan ne zaman bir sigara çıkarıp yaksam(duraksar)karşımdaki kişinin ömrünün tükendiğine işarettir bu..(kafasını sallar)

Sigarayı evirir, çevirir ve sigarayı Mikail ve kendisinin gözlerinin hizasına getirir. Sigarayı işaret ederek konuşmaya devam eder.

ÜZEYİR:
-Şuna bir bak..işte bu..senin ömrün..Ben ise azrailin..Bu sigara bittiğinde..(kaşlarını kaldırır) senin hayatında sona erecekr30;

Sigaranın hizasındaki Mikailr17;in gözlerine bakar ve elindeki çakmakla sigarayı yakar. Kafasını yukarı doğru kaldırırken dumanı içine çeker ve Mikailr17;in yüzüne üfler. Mikail başını sağa doğru çevirir, dumandan sakınır. Kaşlarını çatmıştır.Çakmağı sehpanın üzerine bırakır. Üzeyir devam eder konuşmaya.

ÜZEYİR:
-Ayrılık nedir Mikail?

Ayağa kalkar ve Mikailr17;in etrafında dönmeye başlar ve bir şey hatırlamış gibi kendisi cevap vererek konuşmaya başlar.

ÜZEYİR:
-Ayrılık her yerdir.

FLASHBACKr17;S
(Mikail, Üzeyir konuşurken anlatılanları canlandırır, Üzeyirr17;in dışsesi eşliğinde olayları görürüz)Bir bebeğin{embriyonun}anne rahmindeki hali, küçük bir çocuk annesine el
sallarken, bir delikanlı otobüste; askere gidecekken gardaki insanlar el sallarken, gelin ve damat;gelin arabasında yakınlarına el sallarken ve yakınları da onlara el sallarken,Mikail ve Nehir sahilde konuşurken [uzak plan],bir tabutu insanlar mezarın yanında omuzlarından indirirkenr30;Üzeyir Mikailr17;in etrafında dönmeye devam eder.Mikail gözlerini oynatır(hayal
dünyasından çıkar)

ÜZEYİR(DIŞSES):
-Ayrılık en başta anne rahminden kopmayla başlar, sonra hayat başlar..İçinde hep ayrılık olan
hayat... Her yerde karşımıza çıkar ayrılık; okula giderken evden ayrılırsın, askere giderken, evlenirken, sevgilinden ayrılırken,yakınlarının vefatı gerçekleşirken vesaire vesaire..

ÜZEYİR:
-Fakat hiç kimse bilmez ki bu ayrılıklar geleceğimizi hazırlayan birer zemindir.Hiç kimse bilmez ki bu ayrılıklar büyük ayrılığın habercisidir.

FLASHBACK
Mezara konulmuş beyaz kefenin üstüne toprak atılırken..

ÜZEYİR(DIŞSES):
-Hiç kimse bilmez ki bu ayrılıklar ölümün habercisi,hayattan kopuşun habercisidirr30;
Üzeyir ciddileşir ve Mikailr17;in önüne eğilir.Ellerini arkasında birleştirmiştir.

ÜZEYİR(SERTÇE):
-Birazdan ruhun bedenini terk edecek. Söylemek istediğin son bir şey varmı?
Mikail kafasını sallar. Üzeyir Mikailr17;in ağzındaki bandı hızlıca söker ama tamamen sökmez,elini öyle tutar.

MİKAİL(SERTÇE):
-Nehirr17;i görmek istiyorumr30;

Üzeyir bandı tekrar kapatır sertçe ve Mikailr17;e arkasını döner sinirli bir şekilde, sağ elini beline dayar,bu sırada sol elindeki sigarayı ağzına götürür.

ÜZEYİR:
-O öldü Mikail..Nehir öldü..(Mikailr17;e doğru bakarak eğilir,sağ eli belindedir sol elinde ise sigara vardır hala)ve buna sen sebep oldun(bağırarak ve belindeki elini çekip deponun çıkış kapısını göstererek),onu bileklerini kesip intihar etmeye sen ittin.

Mikail kafasını yavaş yavaş aşağı eğer ve hıçkırarak ağlamaya başlar. Gözlerini kısarken
yaşlar aşağı süzülürr30; Üzeyir sandalyeye doğru gider. Sehpadaki kültablasına bitmiş olan sigarasını basar,izmariti epey ezer. Eli silaha uzanırken konuşmaya başlar.

ÜZEYİR:
-Kızımın ölüm sebebi olan sözcüklerin çıktığı ağızr30;.

Mikailr17;in yanına doğru gider ve silahı Mikailr17;in ağzında gezdirerek devam eder.

ÜZEYİR:
-r30;.bu ağızdı değil mi?

Üzeyir bandı hızlıca söküp alır.Mikail kafasını kaldırır.Gözleri kızarmıştır ve kendinden emin
başı dik bir şekilde karşıya bakarak konuşur.(ağzından dökülen sözcükler r0;sessiz gemir1;
şiirinden başka bir şey değildirr30smiley

MİKAİL:
-Artık demir alma günü gelmişse zamandan, meçhûle giden bir gemi kalkar bu limandanr30;Hiç yolcusr30;.
Üzeyir sözünü keser ve silahın namlusunu Mikailr17;in ağzına sokar ve gözlerini kapayıp tetiği çeker. Silah sesiyle birlikte ekran kararır ve de ilk sahnedeki Mikailr17;in gördüğü kabusa geçişr30;
SAHNE-04-KARADELİK-MİKAİL İÇ/GECE
(Kamera hareketlerine Mikailr17;in dışsesi eşlik eder)Kamera sonsuz karanlıktan aşağı kayar ve biraz sonra sanki bir şey kamerayı tutmuş gibi geriye çekilir ve döndürülerek başka bir
karadelikten aşağı düşmeye başlar.Karadelik son bulur ve yoğun,göz alıcı ışık demeti ekra- na gelir,karanlık siluet kamerayı kapatır(Mikailr17;in elinin silueti)Aralardan ışık sızmaktadır.Kamera sonunda sanki denizin üstündeymiş gibi sağa sola r0;tildr1; yaparak beşik gibi sallanır.Ve ışık demeti voltajı azalır gibi zayıflar ve Mikail kendini gül bahçesinde bulur.
MİKAİL(DIŞSES):
-Son üç aydır gördüğüm kabuslarda, bir karadelikten aşağıya süzülüyorum.Sonsuz karanlık deliğer30;Nihayetinde karadelik sona eriyor ama bu kez başka bir karadeliğe düşüyorum.Sonra gözleri kör edecek bir ışık demeti çıkıyor karşıma. İçine çekiyor beni hızlıca ve kendimi gölün üstündeki küçük bir sal gibi sağa sola sallanırken buluyorumr30; Huzur buluyorum o andar30;Aslında bu bu gördüğüm şey kabus değil de sanki, Karanlıktan Aydınlığa Bakan Uykunun Sesir30; (K.A.B.U.S)


SAHNE-05-GÜLBAHÇESİ-MİKAİL-NEHİR DIŞ/GÜN
(Not:ışık demeti çok az da olsa ortama hakim) Mikail(kamera)gözlerini açıp kapar.Etrafta her renk gül vardır.Az ilerde Nehirr17;i görür.Arkası dönük,bir taşa oturmuş,elleri çenesinde,dirsekleri ise dizlerindedir.Mikailr17;i görmez.Mikail hemen tebessüm ederek yanındaki gül fidanından henüz açmamış,kırmızı bir gül koparır sessizce (sahne 1 deki gülle tıpatıp aynı).Mikail sessizce Nehirr17;in arkasına gider,gülün sapını dişlerinin arasına sıkıştırır yatay bir şekilde.Nehirr17;in gözlerini kapatır,Nehir döner ve tebessüm eder.Tam konuşacakken Mikail Nehirr17;in ağzının üstünde işaret parmağını gezdirir ve ağzındaki gülü uzatır Nehir gülü alır almaz sarılır ve Mikail konuşmaya başlar.
MİKAİL:
-Ayrılıkta gelip geçici bitanemr30;
SON
Önemli bir notr30;:Son sahnede(finalde)gül bahçesinin cennet olduğu seyirciye hissettirilmeli yani ışık vs ona göre dizayn edilmelir30;
Bir not daha :Kapaktaki yazı(K.A.B.U.S)kendi eserim olduğu gibi tasarımı da bana aittir


zitarof@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: (K.A.B.U.S.) adlı senaryom
-psyko-
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 883
Nereden: Edirne
Katılım Tarihi: 11.04.07
Mesaj Tarihi 20-07-2007 07:17
başarıLı oLursun umarımsmiley


İçimizi kavuran zevkler , depremler , yitik bedenler
Hepsi bu son nefesteler..
http://www.uykusuzfan.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: (K.A.B.U.S.) adlı senaryom
oyku
Üye

Mesaj Sayısı: 543
Nereden: aydIN vs. esKisehiR
Katılım Tarihi: 12.05.07
Mesaj Tarihi 20-07-2007 08:21
gzl olmuş paylaştıın için saool


biR sen waRdn zaTn, seni de kaybTTiM şiMdi ne yapaRm şehRin qeceLeRi aydnLaTn sokak LaMbaLRının aLTnda sen oLMadn ....sesiMe kuLak weR ^^SENİ ÇOK SEWİYORUM^^ bunu heR yeRe adnLa yazMak isTiyoR kaLbiM ama eLLeRiM qiTMiyoR biR TüRLü....x(
dusty_way@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: (K.A.B.U.S.) adlı senaryom
death_princess
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 567
Nereden: İSTANBUL
Katılım Tarihi: 31.12.06
Mesaj Tarihi 20-07-2007 09:14
bende fazla okumadım ama sşöyle bir baktım güzele benziyor inşallah başarılı olursunsmiley emeğine sağlık paylaşım için saolsmileysmiley (herkesden bişiler kaptımsmiley)


[img]http://img45.yukle.tc/images/8751death.jpg[/img]
df-death_princess@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: (K.A.B.U.S.) adlı senaryom
aslim
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 439
Katılım Tarihi: 04.05.07
Mesaj Tarihi 20-07-2007 10:17
hepsini bende okuyamadımsmileyokuduğum kadarıyla ilginç ve gsl.bayağ emek harcamışsın inş. emeklerinin karşılığını alırsınsmileypaylaştığın için saolsmiley
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: (K.A.B.U.S.) adlı senaryom
gabes
Üye

Mesaj Sayısı: 165
Katılım Tarihi: 02.11.06
Mesaj Tarihi 20-07-2007 12:11
ben hepsini okudumsmiley
bişey sorucam bütün senaryo neden 3 kişiden ibaret ?
bide sen bunu bi film senaryosu olarak yazmışsın ama daha çok klasik romana benziyo aralara kamera görüntüsü efekt falan yazmasaydın daha güzel olurdu herhalde(çok biliyomuşum gibismiley)
yinede eline ve emeğine sağlık umarım istediğin yere ulaşırsınsmiley


Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: (K.A.B.U.S.) adlı senaryom
leegs
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 139
Nereden: ankara
Katılım Tarihi: 29.04.07
Mesaj Tarihi 20-07-2007 14:55
bthncagla yazdı:
hepsini okudum diyemiycem..=) emeğine sağLık..

evet çok uzun ama yinede paylaşım için saol
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: (K.A.B.U.S.) adlı senaryom
ZiTaRoF
Üye

Mesaj Sayısı: 128
Nereden: uzaklardan...
Katılım Tarihi: 23.05.07
Mesaj Tarihi 20-07-2007 15:58
ezgiiii yazdı:
Mikailr17;e

bunlar neden çıkıo peqismiley


bunlar bosluklardan cıkıo


zitarof@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: (K.A.B.U.S.) adlı senaryom
ZiTaRoF
Üye

Mesaj Sayısı: 128
Nereden: uzaklardan...
Katılım Tarihi: 23.05.07
Mesaj Tarihi 20-07-2007 16:00
punk-rock-x yazdı:
hamdiii ansiyon manyağım .smiley ellerinee saağlık cok güse olmuss ben cok önce okumustum saten smiley basarılarının dewaını diler seni iyi yerlerde görmeqten gurur duyarım euheuh smileysmileysmileysmileysayqılarımla arz ederim smileysmileysmileysmileysmiley


busra bu senaryo senin okudugun deil dikkatsiz kızsmiley bu bnm ikinci kısa metraj yani senin okudugun deil.senin okuduğun birinci senaryomdusmiley


zitarof@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: (K.A.B.U.S.) adlı senaryom
ZiTaRoF
Üye

Mesaj Sayısı: 128
Nereden: uzaklardan...
Katılım Tarihi: 23.05.07
Mesaj Tarihi 20-07-2007 16:03
gabes yazdı:
ben hepsini okudumsmiley
bişey sorucam bütün senaryo neden 3 kişiden ibaret ?
bide sen bunu bi film senaryosu olarak yazmışsın ama daha çok klasik romana benziyo aralara kamera görüntüsü efekt falan yazmasaydın daha güzel olurdu herhalde(çok biliyomuşum gibismiley)
yinede eline ve emeğine sağlık umarım istediğin yere ulaşırsınsmiley


arkadasım bu zaten kısa film senaryosu yani üç kişiden ibaret olması gayet normal.

ha bide,arkadaslar hepsini okuyun ondan sonra yorum yazın yasmiley


zitarof@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: (K.A.B.U.S.) adlı senaryom
ZiTaRoF
Üye

Mesaj Sayısı: 128
Nereden: uzaklardan...
Katılım Tarihi: 23.05.07
Mesaj Tarihi 20-07-2007 16:28
bnde onları diom zaten!o bosluklardan dolayı yazıo!normalde oralarda bosluk var yani..inanmıosan admine sor..


zitarof@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: (K.A.B.U.S.) adlı senaryom
kaybedilen
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 572
Nereden: ist
Katılım Tarihi: 02.12.06
Mesaj Tarihi 21-07-2007 07:08
Lütfen Acılan Başlık Altında diyalog , sohbet ve tartısma ortamı cıkarmayın..Sadece Konu ile ilgili yorumlar..Dewam edebilirsiniz


[img]http://img477.imageshack.us/img477/5148/kopvu0.gif[/img]

Küçük Yolların Kahramanı , BÜYÜK Yolların ŞAKLABANI Olmayın


Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes!

Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es! ...
stoptheweeding@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: (K.A.B.U.S.) adlı senaryom
tnk
Üye

Mesaj Sayısı: 191
Katılım Tarihi: 06.07.07
Mesaj Tarihi 21-07-2007 07:44
çok gusel yaa ben 1. sinide okudum k.a.b.u.s uda okudum çok gusel ... şu K.A.B.U.S un yazısı çok gusel hmdi bna gndermişti çok farklı bi yazı ..smileysmileysmiley
mat_rock_tnk.1@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: (K.A.B.U.S.) adlı senaryom
nehir_tuba
Üye

Mesaj Sayısı: 18
Nereden: ankara
Katılım Tarihi: 09.07.07
Mesaj Tarihi 21-07-2007 08:16
hepsini okudum.Superr olmus cok begendim hamdi nehir ismini kullanman hosuma giittismiley


Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: (K.A.B.U.S.) adlı senaryom
ZiTaRoF
Üye

Mesaj Sayısı: 128
Nereden: uzaklardan...
Katılım Tarihi: 23.05.07
Mesaj Tarihi 21-07-2007 14:03
tesekkurler arkadaslar...ama yorumlarınızın devamını bekliyorumsmiley




Düzenleyen: ZiTaRoF Düzenleme Tarihi: 28-07-2007 15:17
zitarof@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Atlanilacak Forum:
Duman Forever Araçlar

| |

Anket
Sitenin arka plan resmi değişsin mi yoksa kalsın mı?

Evet değişsin.

Hayır değişmesin.

Ankete katılabilmek için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Giriş
Kullanıcı Adı

Şifre



Henüz ÜYE Olmadınız mı?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Şifremi Unuttum?
Şifrenizi öğrenebilmek için Buraya Tıklayın.
Kısa Mesajlar
Mesajınızı gönderebilmeniz için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.

DuMaN_EmiR
09/01/2019 09:20
tekrar selam. ulaşsın eskiler instagram/m.emir.et smiley

recover
12/10/2018 18:46
emirsmiley

Slipknot_9
07/07/2018 23:26
Slipknot forever ne oldu ya ^^

DuMaN_EmiR
29/05/2018 06:50
Herkese selam. smiley

manyaqiz
22/05/2018 22:58
ah burayı nasıl özledim smiley

Kısa Mesajlar Arşivi
Forum Başlıkları
En Yeni Başlıklar
Ben Kimim?
Site İstek ve Revize...
Şu anda ne dinliyors...
grup içinde ayrım ya...
Amatör gruplar sahne...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Ben Kimim? [1012]
3 Harf 1 Cümle [1007]
en sevdiğiniz şar... [1002]
Şu anda ne dinliy... [808]
Kaan Tangöze [654]
Destekleyenler
No buttons defined.
Doğum Günü
20062007visnelik
buray
CaSSaNoVa
cusesugar
dark4ngel
darradewill
dmn-tuba
dumanyak s g
dumanyak_volki
husooksk
kaaN_koLik
liseli
liselim-liseliyim
mehtap-6
MOR_HAYAL
nirvana_pistol
Rocker_angel
rockman16
smge
the smoke
tygersyqopat
yaNQee
_ezgi_ezgi_ezgi
Copyright © 2006 - 2009 DumanForever.com
Valid CSS! Page Strength SEO Tool - SEOmoz.org