DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım

Anasayfa

Forum

Dosyalar

Biyografiler

MP3

Resimler

Video

Oyunlar

Incelemeler

Haberler

Iletisim

DF'Radyo

Sponsor Bağlantılar
Ana Menü
 
Anasayfa
Arama
Haber Arşiv
Avatar Hazırlayıcı
Forum
Resim Galerisi
Rock Müzik Nedir?
Site Haritası
Şikayet Et
Türkçe Video
Yönetici Listesi
Yabancı Video

  Duman Menü

Akor / Tab
Duman Biyografi
Videolar
Duman İncelemeler
Duman Mp3 Çalar
Duman Radyo
Duman Şarkı Sözleri
Duman Video
Duman Tanıtım
Duman Biographie

  İletişim
İletişim
Bağlantılar

Üyeler İçin
Haber Ekle
Link Ekle
Makale Ekle

Download
Download


Rastgele Resim
En Son İnceleme
Duman Sevdim Desem D...
Duman Bu aşk beni yo...
FERİDUN DÜZAĞAÇ
Duman Belki Alışmam ...
Duman Ah Dinle
Duman Senin Gibi Dinle
Duman Belki Alışman ...
Duman Her Şeyi Yak D...
Duman Aman Aman Dinle
Duman Hatun Dinle
En Çok İndirilenler
Kaan Winamp Skin 2381
Duman Avatarları 1897
Batuhan Winamp Skin 1020
Multi MSN 8.0 683
MSN 8.0 568
Windows Media Player 10 547
Metallica-Unforgiven... 503
En Yeni Üyeler
Üye AdıKatılım
yaytar 07-07
07190707asd 04-07
Dumanist422 12-06
ddemett 10-06
DarmaDumanist 18-05
kafkasokan 21-04
Good98 14-04
wombatnecmi 10-04
Emre09 25-03
Sidal 06-03
Günlük Burc



RSS Feeds
Subscribe to our feeds!

Çevrimiçi Kullanıcılar
Çevrimiçi Ziyaretçiler: 10
Çevrimiçi Üye Yok

Kayıtlı Üyeler: 17,335
En yeni Üyemiz: yaytar
 Başlığı Görüntüle
DumanForever.com | Duman Fan Sitesi - Video, Resim, Forum Konser - Duman Paylasım | Müzik | Müzik Genel
Yazar MetaLLica Hakkında...
MeLankoLia
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 295
Nereden: İçimdeki DünYa'Dan
Katılım Tarihi: 11.05.08
Mesaj Tarihi 05-06-2008 06:16
MetaLLica hakkında sıkca sorulan soruların cevapları. İnternette dolaşırken gözüme çarptı dini konuLara biraz ara vermek istedim çok yorgun düşen üyeLerimiz için (: beLkı MetaLLica hayranLarın iLgsini çekeceğini umuyorum inş beğenirsiniz...
ßiraz uzun ama bence sevenLeri için okumaya değer ? smiley


Grup nasıl kuruldu? Lars ve James nasıl tanıştılar?

Lars Recycler adlı bir gazeteye, birlikte takılıp çalabilecekleri birisini aradığını belirten bir ilan vermişti. James ilanı gördü ve cevap verdi. Birlikte çalmaya başladılar ancak Lars'ın davul çalışı James'i hiç memnun etmemişti. Bunun en büyük sebebi de Lars'ın zillere her vuruşunda, onların yerinden çıkıp düşmesiydi.

Bu buluşmalardan kısa bir süre sonra Lars en çok sevdiği grup olan Diamond Head'i, turlarında takip etmek için İngiltere'ye gitti. Amerika'ya döndükten sonra Brian Slagel'ın "Metal Massacre" albümünde bir parça çalmaya hak kazandı. Bunu James'e karşı bir yem olarak kullandı ve albüme bir şarkı yazmak için James'le konuştu. Bundan sonrası tarihtir.

Metallica ismi nereden geliyor?

Bu ismi Lars tam anlamıyla çaldı. San Francisco'nun "Bay Metal"i Ron Quintana o sıralar bir metal fanzini çıkarmak için hazırlık yapıyordu ve aklında birkaç isim vardı. Arkadaşı Lars'tan bu konuda yardım istedi. Lars Metallica ismini duyunca hemen başka bir isim önerdi ve Metallica'yı kendine sakladı !

Grubun eski ve şu anki üyeleri kimlerdir?

Grubun şu anki üyeleri James, Lars, Kirk ve Rob. Cliff Burton 27 Eylül 1986'da yaşamını yitirdi. Jason Newsted Ocak 2001'de gruptan ayrılma kararı aldı. Solo gitarda Dave Mustaine ve basta Ron McGovney gruptan "ihraç edildi". Damien Philips bir keresinde bir konserde ikinci gitarist olarak görev aldı. Lloyd Grant gerçek bir grup üyesi olmasa da "Hit The Lights"ın ilk kayıtlarında bazı lead gitar bölümlerini çaldı.

Metallica'nın kaydedilmiş ilk şarkısı piyasaya nasıl çıktı?

Metallica'nın ilk şarkısı "Hit The Lights", "Metal Massacre I" albümünde yer aldı. Şarkıda James hem vokâlde, hem ritim gitarda hem de bas gitarda görev aldı ! Davulda Lars, lead gitarda Mustaine vardı ve Lloyd Grant adlı bir gitarist de ikinci gitar soloyu ekledi. Daha sonra çıkan "Metal Massacre" albümlerinde şarkının farklı bir versiyonu da vardı. Bu sefer bas gitarda McGovney vardı ve Grant yoktu.

Metallica logosunu kim dizayn etti?

Orijinal logo ve yıldız logosunun dizaynı James'e ait.

Metallica sahneye ilk defa nerde ve ne zaman çıktı?

Metallica ilk defa 14 Mart 1982'de California'nın Anaheim kentinde Radio City'de sahne aldı. Basta Ron McGovney ve gitarda Dave Mustaine vardı.

Metallica'nın ilk turu ne zaman oldu?

27 Temmuz - 3 Eylül 1983

Metallica neden Los Angeles'tan San Francisco'ya taşındı?

Cliff San Francisco'da yaşıyordu ve Los Angeles'a taşınmayı kabul etmedi. Cliff'in grupta yer almasını isteyen grup üyeleri bunun için San Francisco'ya gitmek zorunda kaldı.

Eski basçı Cliff Burton'a ne oldu?

Grup 27 Eylül 1986'da sabaha karşı Stockholm, İsveç'ten bir sonraki konserlerine giderken, otobüs kaza yaptı. Bu kazada Cliff yaşamını yitirdi.

Elimdeki kayıt/kasette Megaforce Records yazıyor, onlar kim?

Grup 1983'te San Francisco'dan, Megaforce Records'un bulunduğu New Jersey'e gittikten sonra, Megaforce ile bir anlaşma imzaladılar. Megaforce Kuzey Amerika'da "Kill'em All" ve "Ride the Lightning" albümlerini çıkardı. "Ride the Lightning"in çıkmasından az bir süre sonra Elektra gündeme geldi.

"Make-A-Wish (Bir Şey Dile)" kuruluşu nedir?

Ciddi anlamda hasta olan çocukların dileklerini yerine getirmek için kurulmuş bir organizasyondur. Metallica aktif olarak bu kuruluşa yardım eder ve kuruluşu destekler.

Primus - Faith No More - Metallica... Aralarındaki bağlantı ne?

Kirk ve Primus'tan Les Claypool; El Sobrante, California'da birlikte büyüdüler ve aynı okula gittiler. Faith No More'un eski gitaristi Jim Martin ve Cliff çocukken birbirlerinin en yakın arkadaşlarıydı ve birçok grupta da bu devam etti. Cliff ayrıca Kirk'ün diğer bir arkadaşı olan Faith No More davulcusu Mike Bordin'i de tanıyordu ve Jim'i Faith No More'da gitar çalması için Mike'a önermişti.

"Alcoholica" nedir?

O zamanlar alkol almayı çok sevdikleri için 1985'te Avrupa'da bir yerde onlara verilmiş bir takma isim. Grubun bir fanatiğinin üzerinde bir t-shirt vardı ve üzerinde "Kill'em All"un kapağındaki resim vardı. Ancak kan ve çekiç yerine açılmış ve akan bir Vodka şişesi yer almıştı. Grup üyeleri bunu çok sevdi ve benimsedi.

Metallica'nın sanat çalışmalarını ve logolarını kim yapıyor?

T-shirt ve eşyaların üzerindeki çalışmaların büyük çoğunluğunu Pushead (Brian Schroeder) ve Mark DeVito yapıyor. "Scary Guy" ve "4 M's , Ninja Star" logolarının dizaynı James'e ait. Her albüm kapağı birbirinden değişik ve eşsiz. Load ve Reload kapaklarında ise Andres Serrano imzası var.

"A Year And A Half In The Life Of Metallica" videosundaki John Smith adlı çocuğa ne oldu?

John birkaç ay sonra yaşamını yitirdi.

Metallica konserlerinde ilk başta çalan müzik nedir?

Metallica sahneye çıkmadan önce Clint Eastwood'un "İyi, Kötü ve Çirkin" adlı filminin müziği olan Ennio Morricone yapıtı "Ecstacy of Gold" çalınır.

"Spastic Children (Spastik Çocuklar)" nedir?

Spastic Children; James, Cliff, Jumbo, Fred Cotton ve James (Flunky) McDaniel tarafından kurulmuş bir "şaka grup". Bu grup hiç pratik yapmadı ve genelde komik şarkılar söylediler. Cliff bas gitarda ve James davuldaydı. Cliff'in ölümünden sonra Kirk bas gitara geçti, Jason da bir ara katıldı. Kirk, "Spastic Children içmek ve sahnede saçmalamak için güzel bir bahaneydi," diyor. Grup son zamanlarda hiç görülmedi.

"Well'ard Stiffy Boyz" ne demektir?

James'in gitarında görülen bu yazının aslında hiçbir anlamı yok. Genellikle "bağlanmış adamlar"dan oluşan bir grubu ima etmek için kullanılmıştır.

Black Album'de kullanılan "Yılan" nereden geliyor?

Black Album'de sıkça görülen "Yılan", "Don't Tread On Me" lafının da esin kaynağı olan, "Culpepper Minute Men" bayrağından geliyor.

NWOBHM nedir?

NWOBHM, Lars'ın da yoğun olarak ilgi duyduğu New Wave Of British Heavy Metal'in (İngiliz Heavy Metal'inin Yeni Akımı) kısaltılmış halidir. NWOBHM, Metallica'yı çok etkilemiş bir akımdır. DiamondHead, Iron Maiden, Angel Witch, Samson, Saxon gibi gruplar da NWOBHM dahilindedir. Akım 1979 yılının ortalarında başlamış ve 1982'de oldukça yaygınlaşmıştır. NWOBHM Hard Rock tarafından, Punk Rock'ın sokak kitlesine ve genç enerjisine verilmiş bir cevap olarak nitelendirilir.

Metallica'nın ilk "Day on the Green" performansında onlarla birlikte kim çaldı?

Scorpions, Ratt, Yngwie Malmsteen's Rising Force, Victory ve Y&T.

"Lady Justice" in takma ismi nedir?

"..And Justice For All" albümünün kapağında ve "Damaged Justice" turunda görüldüğü gibi Lady Justice'in takma ismi Doris'tir.

DIE KRUPPS kimlerdir?

Die Krupps, Metallica'nın 9 şarkısını çalarak bir albümde toplayan bir Alman grubudur. Şarkıların yorumları orijinallerine göre belirgin bir şekilde farklıdır. Şarkılar az da olsa gitar ve genellikle klavye, elektronik davul kullanılarak yapıldı ayrıca vokalist de güçlü bir aksana sahipti.

Apocalyptica kimlerdir?

Apocalyptica viyolonsel çalan 4 Finli üyeden oluşan bir gruptur. Adı "Metallica by Four Cellos" olan ve içinde Metallica'nın şarkılarını çaldıkları bir albümleri vardır. "Inquisition Symphony" adlı albümlerinde de üç adet Metallica şarkısına yer verilmiştir. Hatta "Poor Touring Me" turunda ön grup olarak bile yer almışlardır.

Voodoo Children kimlerdi?

1993 yazında blues gitaristi John Campbell yararına düzenlenmiş bir konserde sadece bir kere sahne almış olan bir gruptur. Gitarda Kirk Hammett, bas gitarda Jason Newsted, gitar ve vokalde Tony Prinzivalli, klavyede Whitey Chrobak ve davulda Tim Lau vardı.

"Snake Pit (Yılan Çukuru)" nedir?

"Snake Pit" Metallica'nın elmas şeklindeki Wherever I May Roam sahnesinin ortasında açılmış olan ve bazı şanslı fanatiklerin konser boyunca içinde durup konseri çok daha güzel bir şekilde izleyebilmelerini sağlayan geniş bir çukurdur. Ayrıca AOL'de Metallica hayranlarının online olarak buluşup konuşabilecekleri bir yerdir.

Metallica ekibinin bir grup kurup, onlardan önce sahneye çıktıkları doğru mu?

Evet, 1987'de Zwolle, Hollanda'da yapılan Aaardshokk festivalinde, bir grup Metallica ekibi "Scrap Metal" adı altında bir grup kurarak Metallica şarkılarıyla bu festivalin açılışını yaptılar. Metallica bu festivalde baş gruptu.

Metallica'nın Saturday Night Live adlı programa çıktığı doğru mu?

Grup 1987'de bu programa çıkacaktı ancak James bir skateboard kazasında kendini yaraladı ve program iptal edildi. Metallica 6 Aralık 1997'de The Memory Remains (Marianne Faithful ile birlikte) ve Fuel adlı parçalarını Saturday Night Live'da çalarak sözünü yerine getirdi.

2000 yılında Atlanta'da James'in sahne almadığı doğru mu?

Evet, bu doğru. James Summer Sanitarium turunun bir durağı olan Atlanta'da sahneye çıkamadı. Bunun sebebi sırtındaki ağrıydı ve dolayısıyla çalamadı. Korn ve Kid Rock; Lars, Jason ve Kirk'e sahnede yardım ettiler. Çoğu vokaller Jason tarafından yapıldı. Konser sonunda Lars "Jason'ın hayalleri sonunda gerçek oldu," dedi.

James'in rehabilitasyona girdiği doğru mu?

Evet, James 8 ay boyunca alkolden kurtulmak için rehabilitasyona girdi

'St. Anger' albüm kayıtlarında Bob Rock'ın bas gitarı çaldığı doğru mu?

Evet doğru. Albümdeki tüm şarkı kayıtlarında Bob Rock bas gitar çalmıştır. Rob Trujillo albümde bas gitar çalmamıştır.

'Some Kind Of Monster' filmi de nereden çıktı?

Joe Berlinger ve Bruce Sinofsky 2001 yılından beri grup elemanları ile hemen hemen 24 saat geçirerek Metallica'nın "A Year & A Half ..." videosu tadında bir video çekmeyi planlıyorlardı. Fakat 2003 yılında yapımcılar kayıtlara son verdiklerinde ellerinde cidden çok ilginç bir materyal olduklarının farkına vardılar ve ellerindeki materyalleri bir müzik grubu belgeseli yapmak yerine, bir film yapmak için kullanmaya karar verdiler.


TRu ßaLLéR...

0nLY The $trong $urvive...!!!

$treetbaLL is not my Job it's my Life...!!!


İçin Temiz 0Lmadıktan sonra,
Hacı hoca 0Lmu$sun,Kaç para !!
Hırka, tespih, post, seccade güzeL ama:
Tanrı kanar mı ßunLara??
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: MetaLLica Hakkında...
Duman_Gulsah
Üye

Mesaj Sayısı: 4
Nereden: Antalya
Katılım Tarihi: 21.06.08
Mesaj Tarihi 21-06-2008 23:38
Uzun ama güzel
paylasım icin saol
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: MetaLLica Hakkında...
LimitlessRock
Üye

Mesaj Sayısı: 343
Nereden: Geldim Buraya
Katılım Tarihi: 07.06.08
Mesaj Tarihi 22-06-2008 03:55
Süpeer paylasım icin saolsmiley
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: MetaLLica Hakkında...
death_girl
Üye

Mesaj Sayısı: 19
Nereden: istanbuL
Katılım Tarihi: 21.06.08
Mesaj Tarihi 22-06-2008 14:25
biraz uzun ama saolsmiley


nefessiz zordayım zamınsız mekanda çıkmaz bir yoldayım amansız isyanda..
death_hate@msn.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: MetaLLica Hakkında...
DumandaKaLdIm
Üye

Mesaj Sayısı: 567
Nereden: Artık bursa
Katılım Tarihi: 03.11.07
Mesaj Tarihi 22-06-2008 18:25
paylaşımlarının faydalı benim içn tşk ederim =)


.
by_man_gun3ri@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: MetaLLica Hakkında...
yorgun rocker
Üye

Mesaj Sayısı: 156
Nereden: istanbul
Katılım Tarihi: 26.05.08
Mesaj Tarihi 22-06-2008 21:11
paylaşm için saol cidden manyq bi grp
rock_ve_siyah@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: MetaLLica Hakkında...
_arzu_
Üye

Mesaj Sayısı: 10
Nereden: kocaeli
Katılım Tarihi: 01.07.07
Mesaj Tarihi 01-08-2008 13:25
smiley


mazeretim var asabiyim ben
yok yok fearlees_77@hotmail.com yok yok Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: MetaLLica Hakkında...
dmn_mry_ari
Üye

Mesaj Sayısı: 165
Nereden: ankara
Katılım Tarihi: 20.04.08
Mesaj Tarihi 01-08-2008 23:59
saoll=)


Dumancı olmak bi ayrıcalıktır.. smiley
ne gerek varr Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: MetaLLica Hakkında...
xx_duManst
Üye

Üye Avatar

Mesaj Sayısı: 273
Nereden: saqaryha..
Katılım Tarihi: 04.12.08
Mesaj Tarihi 12-01-2009 13:40
çook sewiorm yaa cok saol paylaşım için(=


-
- bRJ)
-

[b] ' éverYthinq tuRns to shiT !!
[/b]
Özel Mesaj Gönder
Yazar RE: MetaLLica Hakkında...
DumandaKaLdIm
Üye

Mesaj Sayısı: 567
Nereden: Artık bursa
Katılım Tarihi: 03.11.07
Mesaj Tarihi 12-01-2009 21:29
çok faydalı oldu tşkler xD


.
by_man_gun3ri@hotmail.com Özel Mesaj Gönder
Atlanilacak Forum:
Duman Forever Araçlar

| |

Anket
Sitenin arka plan resmi değişsin mi yoksa kalsın mı?

Evet değişsin.

Hayır değişmesin.

Ankete katılabilmek için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Giriş
Kullanıcı Adı

Şifre



Henüz ÜYE Olmadınız mı?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Şifremi Unuttum?
Şifrenizi öğrenebilmek için Buraya Tıklayın.
Kısa Mesajlar
Mesajınızı gönderebilmeniz için üye olmanız yada üye girişi yapmanız gerekmektedir.

DuMaN_EmiR
09/01/2019 09:20
tekrar selam. ulaşsın eskiler instagram/m.emir.et smiley

recover
12/10/2018 18:46
emirsmiley

Slipknot_9
07/07/2018 23:26
Slipknot forever ne oldu ya ^^

DuMaN_EmiR
29/05/2018 06:50
Herkese selam. smiley

manyaqiz
22/05/2018 22:58
ah burayı nasıl özledim smiley

Kısa Mesajlar Arşivi
Forum Başlıkları
En Yeni Başlıklar
Ben Kimim?
Site İstek ve Revize...
Şu anda ne dinliyors...
grup içinde ayrım ya...
Amatör gruplar sahne...
En Fazla İlgilenilen Başlıklar
Ben Kimim? [1012]
3 Harf 1 Cümle [1007]
en sevdiğiniz şar... [1002]
Şu anda ne dinliy... [808]
Kaan Tangöze [654]
Destekleyenler
No buttons defined.
Doğum Günü
08kobe
4everduman06
Agir_Abla
ariza1990x
ArkHe
Berkcann
bluespark
BrkK
BuRnBuRn
cakil
chako
DeLiBaL
DENIZHAN
despot
diilan
dumanserdar
erselkadi
ersin963
ferman_hayko_
garnett
irem_kaan_alen_batuhan
ismad_rock
karasis
kmle
kmosozan
luciferr
lunatic_child
munr
nadideee
nymph-peyton
siyah_cadi
sks
TodieForteo
wolkean
yo_team
zamazingo
Copyright © 2006 - 2009 DumanForever.com
Valid CSS! Page Strength SEO Tool - SEOmoz.org